Gratis ringtones voor de iPhone in iTunes 7.4

Waarom betalen voor je ringtone in iTunes, als je het met een kleine omweg ook gratis kunt doen? Het enige wat je nodig hebt zijn wat muzieknummers in aac-formaat, iTunes en een Mac of pc.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ringtone gratis in iTunesApple heeft een nieuwe ringtone-functie toegevoegd in iTunes, waarbij je voor 99 cent een 30-seconden durende ringtone kunt kopen. Maar Apple heeft het wel heel makkelijk gemaakt om die aankoop te omzeilen.
Ringtones zijn eigenlijk gewoon aac-bestanden met een aparte extensie: in dit geval .m4r.

Als je al muziek hebt in mp3-formaat, kun je een nummer gemakkelijk in iTunes omzetten naar aac-formaat. Met een audio-editor kun je eventueel een fragment uit een nummer bijsnijden.

Daarna open je de Finder op de Mac of Windows Explorer op de pc. Wijzig de extensie van de bestandsnaam in .m4r, dubbelklik erop en het bestand verschijnt automatisch in je iTunes-bibliotheek (op voorwaarde dat je al de nieuwe iTunes 7.4 met ringtone-ondersteuning hebt geïnstalleerd). In het nieuwe onderdeel Ringtones zul je de zojuist gemaakte beltoon zien verschijnen. Vink aan dat je de ringtone wil synchroniseren en voilà: de ringtone staat op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:13
Categorie iOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.