Reacties voor: Gratis iCloud-opslag MobileMe-gebruikers verloopt 30 september

Apple herinnert voormalige MobileMe-gebruikers aan dat ze vanaf eind september niet langer gebruik kunnen maken van hun tijdelijk gratis 25 GB aan iCloud-opslag.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik gebruik nu 1.7Gb. Die extra 20Gb heb ik nog nooit gebruikt. Laat maar lekker verlopen. Ik heb een betaalde Dropbox en die gebruik ik dagelijks.

  2. @Chantal: Ik 0.3 GB! Wat documenten en app instellingen die via iCloud gaan.
    Als het nu een Dropbox-achtige opslagmogelijkheid zou hebben, zou ik het nog overwegen. Maar dat zal wel een nieuwe functie worden in iOS 8/Mac OSX 10.9….

    Wat kun je nu eigenlijk verder in iCloud zetten? Wat kun je uberhaupt met 25GB?

  3. He daar kom ik nu pas achter! Ben al lang door me 5gb heen met fotos.

  4. He daar kom ik nu pas achter! Ben al lang door me 5gb heen met fotos.

  5. Hoe zit het eigenlijk met het email adres? Blijft dit @me.com, of word het @icloud.com??

  6. Ik kan niet downgraden via mijn iPhone. Als ik het Free plan (5gb) kies, dan is de Done knop uitgegrijsd. Als ik een ander betalend plan kies is de knop wel beschikbaar. Vreemd.
    Heb ook nog die mail van Apple niet ontvangen.

  7. Origineel geplaatst door Bart
    He daar kom ik nu pas achter! Ben al lang door me 5gb heen met fotos.

    Volgens mij tellen je foto’s in Photostream niet mee.. Of is dit niet meer zo?

    Ik heb ook 25GB, waarvan 21,3GB vrij. Het grootste is eigenlijk mijn iPhone backup (3,3GB), de rest is peanuts.

  8. Ik heb nog 17gb vrij. Ik heb een downgrade gedaan en heb nu 15gb voor €16 per jaar. Ik heb 3 apparaten die iCloud gebruiken en heb er een tal van documenten op staan.

  9. Wat telt nu wel en wat telt niet mee voor de opslag. Ik zou maar 0,1 Gb in gebruik hebben. Dat lijkt mij wel heel erg weinig.

  10. @Five-er: Bij het aanmaken van een nieuw apple-ID krijg je nu een @icloud-adres.
    De @me worden later aangepast.

  11. Alles telt mee als het om backup of opslag gaat dus ook je fotostream. Je krijgt vaak een bericht dat je iCloud vol is als je de fotostream aanzet.
    Ik vind alleen dat ze daarin weinig service bieden want met de huidige aparatuur van Apple is 10gb toch wel een vereiste vooral met foto’s en filmpjes. Je betaalt wel de hoofdprijs als je het aanschaft. Vaag beleid hoor!

  12. Jullie schrijven dat bij een gratis account apps niet meer kunnen bewaren op iCloud. Geldt dat dan ook voor Pages en Numbers? Dat zou toch wel heel raar zijn, omdat Apple juist van deze apps en de handige combi met iCloud een speerpunt in de reklamecampagne heeft gemaakt. Hoe zit dat nou precies?

  13. Origineel geplaatst door pbdoetmee
    Jullie schrijven dat bij een gratis account apps niet meer kunnen bewaren op iCloud. Geldt dat dan ook voor Pages en Numbers? Dat zou toch wel heel raar zijn, omdat Apple juist van deze apps en de handige combi met iCloud een speerpunt in de reklamecampagne heeft gemaakt. Hoe zit dat nou precies?

    Niet de apps zelf maar de instellingen en overige benodigde data van de app wordt bewaard. Want er zijn ook games die 1 tot 2 gb zijn en dan zou je iCloud snel vol zijn.
    Het enige wat volledig wordt bewaard zijn je documenten en fotostream (als je die aan hebt gezet)

  14. @remcootje: Ja zeg, dat begrijp ik ook wel dat het niet om de apps maar om de data gaat. Duh… De vraag is dus of ik straks geen data meer kan opslaan in een gratis iCloud vanuit apps…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.