Reacties voor: Gratis dagblad De Pers komt met iPad-website

De web app iPers wordt gevuld met artikelen uit de krant en van de normale website van de krant, aangevuld met extra content die speciaal is gemaakt voor de iPad.
Lees het complete artikel → Gratis dagblad De Pers komt met iPad-website
Elger van der Wel -

Reacties: 20 reacties

  1. Ik zou graag de Spits en Metro kunnen lezen als pdf op m’n iPad. Spits kan ik via Goodreader wel downloaden, metro niet.

    Zou echt ifjn zijn als deze ook als app uitkwam, vooral de spits. 79 cent max voor de app en klaar 🙂 !

  2. Het lijkt erop alsof de NCRV de naam ipers.nl al heeft.

  3. Bizar dat wat andere bedrijven uit eigen zak ophoesten, de Pers over de rug van de belastingbetaler financiert.

    Elsevier, NRC, Telegraaf etc zullen nog wel 3 keer nadenken voor ze weer hun nek uitsteken.

    Wel slim natuurlijk dat ze de weg naar de subsidiekraan gevonden hebben.

  4. @Olomouc: Het linkje is i-Pers.nl (als je erop klikt, klopt het wel).

  5. @Roel: De Metro is ook naar Goodreader te downloaden via http://www.readmetro.com

  6. Het zou toch handiger zijn wanneer er een soort service zou zijn die dagelijks de laatste versie van de krant download als je thuis nog op je Wifi aangesloten zit. Vervolgens de laatste 5 versies bewaren.

    Zo heb je er geen omkijken naar en heb je altijd de meest actuele versies in handen.

  7. Origineel geplaatst door Martijn
    Het zou toch handiger zijn wanneer er een soort service zou zijn die dagelijks de laatste versie van de krant download als je thuis nog op je Wifi aangesloten zit. Vervolgens de laatste 5 versies bewaren.Zo heb je er geen omkijken naar en heb je altijd de meest actuele versies in handen.

    Helemaal mee eens! Nu maar hopen dat De Pers meeleest…

  8. De Pers leest mee. Die functionaliteit is nog niet klaar. Testversie, we zeiden het al…

    En helemaal zelf betaald hoor, ditte

  9. @Jan-Jaap Heij
    Een archief van langer dan 5 dagen is ook wel mooi.

    Ik bewaar over allerhande onderwerpen ‘krantenknipsels’. Inscannen van de papieren krant is veel te omslachtig en kost nogal wat tijd. Al met al zou dat mooi meegenomen zijn.

  10. Erg handig om te gebruiken!
    Hoe kan ik de pdf krant dan downloaden?
    Ik kan nergens het download knopje vinden.

  11. Vind dit ook inderdaad. Zeker nu met multitasking voor de iPad moet dat toch kunnen. Er zijn aardig wat mensen die enkel de Wifi versie van de ipad hebben (ik zelf ook) en dan zou het inderdaad heerlijk zijn als ‘s ochtends automatisch de krant wordt gedownload en opgeslagen, zodat je deze in de trein kunt lezen.

    Met die functionaliteit erbij zou het echt een super app zijn. Maar weet niet of dit mogelijk is (vooral het automatisch laten downloaden)

    Origineel geplaatst door Ruud Ravenhorst
    Origineel geplaatst door MartijnHet zou toch handiger zijn wanneer er een soort service zou zijn die dagelijks de laatste versie van de krant download als je thuis nog op je Wifi aangesloten zit. Vervolgens de laatste 5 versies bewaren.Zo heb je er geen omkijken naar en heb je altijd de meest actuele versies in handen.Helemaal mee eens! Nu maar hopen dat De Pers meeleest…

  12. @Marco Dat knopje kun je niet vinden omdat de functionaliteit nog niet klaar is.

    @ Henk Ja dat kan automatisch, inmiddels ook in HTML5 (met wat aanvullend kunst- en vliegwerk), maar dat laatste gaan we vooralsnog niet toevoegen. Je bouwt tenslotte geen web app om dan veel geld (ons eigen geld, als dat de lezers nog niet duidelijk was) te gaan steken in het offline leesbaar maken van de krant. Als het goed is zijn we over een week of vier tot zes gratis offline te krijgen via Pressreader (nu nog betaald, dat was hun idee, niet het onze). Onze PDF staat ook op depers.nl, ik weet niet of prgramma’s als Goodreader m daar automatisch af kunnen vissen of alleen handmatig. depers.nl/pdf

  13. “Deze nieuwsflash is alleen te bekijken met de gratis Adobe FlashPlayer.”
    Niet echt iPad vriendelijk toch!

  14. Kijk, dit is nou waar ik pis en pis nijdig van word. Ik haat mobiele websites op de iPad. Daar is hij niet voor gemaakt. Ik blijf smeken om een knop om die irritante mobiele websites uit te kunnen zetten in Safari, net zoals in Opera.

    Ik haat die zo ontzettend, ontzettend erg! Uitermate irritant!

    AT

  15. Origineel geplaatst door marco
    Erg handig om te gebruiken!
    Hoe kan ik de pdf krant dan downloaden?
    Ik kan nergens het download knopje vinden.

    @marco: kijk eens op

    http://junkiexp.com/paper/

    Op deze site kun je De Pers, Spits en Metro downloaden naar je Goodreader app. Werkt subliem.

  16. Origineel geplaatst door AT
    Kijk, dit is nou waar ik pis en pis nijdig van word. Ik haat mobiele websites op de iPad. Daar is hij niet voor gemaakt. Ik blijf smeken om een knop om die irritante mobiele websites uit te kunnen zetten in Safari, net zoals in Opera. Ik haat die zo ontzettend, ontzettend erg! Uitermate irritant!AT

    Dude… Chill !!!
    Ga gewoon naar depers.nl ipv i-pers.nl

  17. Ligt het aan mij of werkt die site totaal niet of nauwelijks? Wat een gedoe om de krant te lezen zeg… Als ik hem groter maak om te kijken wat de artikelen zijn lukt het me vaak pas na veel geklooi om ‘m weer kleiner te maken zodat ik de pagina kan omslaan etc.. Na een paar pogingen vandaag geef ik het op voorlopig. Helaas.

  18. @ J-G Euhm..het hele archief van 2009-2010 staat onder ‘Zoek’ – over een paar weken staat het complete archief van De Pers daar

  19. Het ziet er op het eerste gezicht leuk uit. Maar er zitten twee nadelen aan:
    Geen aparte iPad applicatie. Ik moet dus via de browser elke keer naar de website navigeren. Ik weet niet of ik favorieten in kan stellen? In ieder geval niet handig, een druk op een “knop” zou voldoende moeten zijn.
    Je moet eerst op het artikel in de krant klikken en dan kun je de tekstknop aanklikken voor leesbare tekst. Omslachtig, want het artikel direct lezen is soms moeilijk omdat als het artikel horizontaal meerdere kolommen heeft ik moet gaan ‘scrollen’.
    voor verbetering vatbaar dus.

  20. @R. Onder wat voorheen de +-knop was (nu dat vierkantje met het pijltje) kun je het icoon op je beginscherm zetten. Daarna is een druk op de knop voldoende. Tekst is er inmiddels met 1 tap, niet meer met 2. Werk in uitvoering 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.