Reacties voor: Gebruikers klagen over grafisch probleem bij MacBook Pro 2016

Bezitters van de MacBook Pro uit 2016 klagen over grafische problemen, waarschijnlijk veroorzaakt door slecht geschreven software.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Ik heb een macbook pro uit 2015 en ervaar hetzelfde probleem sinds MACOS sierra.

  2. Ze maken er sinds Jobs dood echt een potje van helaas. Je kunt tegenwoordig beter een half jaartje wachten met het kopen van een nieuw product. Dan maar hopen dat de kinderziektes naar boven gekomen zijn…

    @Jurre: Heb je dit al bij Apple support aangemeld? Niet dat er dan meteen actie wordt ondernomen, maar dan wordt het ook inzichtelijker voor Apple.

  3. Origineel geplaatst door EOTB
    Ze maken er sinds Jobs dood echt een potje van helaas. Je kunt tegenwoordig beter een half jaartje wachten met het kopen van een nieuw product. Dan maar hopen dat de kinderziektes naar boven gekomen zijn…

    Ja joh, in Steves tijd ging er nooit wat mis…. 😂
    Droom lekker verder.

  4. @EOTB: Waar kan ik dit het beste doen? Ik zit mij altijd suf te zoeken naar de juiste contactformulier.

  5. Het heeft te maken met filevault, wanneer filevault uitgeschakeld is zou het probleem niet moeten voorkomen. Het is een workaround die tijdelijk het probleem oplost. Wachten op een software update. Wanneer het wel voorkomt en filevault is uitgeschakeld dan is het een hardware probleem.

  6. @Jurre: Met de Apple support app Kun je gemakkelijk een chat starten

  7. Ik heb eerder grafische glitches dan echte bugs of problemen zoals op de cover foto. Bijvoorbeeld wanneer ik inlog op macOS, dan glitch mn halve scherm en bij sommige sleep acties met Finder. Niks rampzaligs. Ignore and live on.

    MBP-2016-15″ 450 GPU

  8. Origineel geplaatst door EOTB
    Ze maken er sinds Jobs dood echt een potje van helaas. Je kunt tegenwoordig beter een half jaartje wachten met het kopen van een nieuw product. Dan maar hopen dat de kinderziektes naar boven gekomen zijn…

    Ook in de tijd van Steve ging er zeer veel mis!

  9. Ik heb ook een MacBook pro 13 inch uit 2015 sn ervaar precies hetzelfde idd sinds siërra soms
    Moet ik zelfs herstarten
    Is dit een hardware defect?

  10. Ook op mijn MacBook pro 2015 met laatste versie macos heb ik problemen met dit soort schermen. Meestal na open klappen van scherm.

  11. Ik had een mooi rood blokje rechtsboven in het scherm. Ik dacht dat het door parallels kwam. Heb een 460 Radeon GPU…

  12. @EOTB: Je heb gelijk…het is de laatste 3 jaar erg slordig allemaal, zelf zit ik op de 4e iPhone 7 plus bijvoorbeeld. Allen slecht gecalibreerde schermen (gele waas op helft van scherm, of geler in de hoek), haptic feedback die niet werkt onder de homeknop etc. Enige reden om (nog) Apple te gebruiken is de appstore/kwaliteits apps.

  13. Geldt ook voor mijn MBPro 2015. Is er sinds Sierra.

  14. @Rick: Dit vind ik altijd van die sterke verhalen. Vier iPhones in een paar maanden. Ik zeg niet dat je liegt hoor. Maar jij hebt gewoon veel pech. Over het algemeen is de kwaliteit gewoon goed, anders zou iedereen constant terug moeten met hun iPhone. Dat gebeurt dus niet

  15. Mijn nieuwe imac (paar maanden oud) heeft het ook. Ik had er eigenlijk geen last van. Maar is toch een issue dus. Zou het Sierra kunnen zijn?

  16. Ik heb dit ook met met macbook pro 13 inch van 2015 ook sinds MACOS sierra en meestal bij het open klappen.
    Soms moet ik ook echt rebooten om het probleem te verhelpen

  17. Origineel geplaatst door Daan
    @Rick: Dit vind ik altijd van die sterke verhalen. Vier iPhones in een paar maanden. Ik zeg niet dat je liegt hoor. Maar jij hebt gewoon veel pech. Over het algemeen is de kwaliteit gewoon goed, anders zou iedereen constant terug moeten met hun iPhone. Dat gebeurt dus niet

    Precies @daan. Over het algemeen is de kwaliteit van Apple producten beter dan die van vele anderen. Ook ik heb wel eens problemen met een iphone gehad en Apple heeft het altijd keurig opgelost, zonder gezeur of lange procedures. Bij andere merken waar problemen mee zijn hoor ik van bv collegas/vrienden vaak hele andere verhalen.

    Maar goed, NL klagen nou eenmaal graag en dan komen alle superlatieven als ALTIJD, NOOIT, VROEGER weer naar boven.
    💤💤

  18. Origineel geplaatst door Victor
    Maar goed, NL klagen nou eenmaal graag en dan komen alle superlatieven als ALTIJD, NOOIT, VROEGER weer naar boven.
    💤💤

    Wat een onzinreactie, als je niet zo had zitten slapen maar ook maar even de moeite had genomen het artikel echt te lezen en de linkjes te bekijken had je geweten dat dit geen (specifiek) Nederlands probleem is…

    Rare reflex toch van sommige mensen om altijd maar weer Apple’s missers goed te praten, en klagers in weerwil van de feiten rücksichtlos weg te zetten als zeurders en aanstellers 😡
    Zeker medewerkers van Apple’s social media damage control afdeling? 😝

  19. Origineel geplaatst door Sander
    Ik heb eerder grafische glitches dan echte bugs of problemen zoals op de cover foto. Bijvoorbeeld wanneer ik inlog op macOS, dan glitch mn halve scherm en bij sommige sleep acties met Finder. Niks rampzaligs. Ignore and live on.

    MBP-2016-15″ 450 GPU

    Ja, dat heb ik soms ook met mijn nieuwe Macbook Pro. Vooral als ik inlog nadat mijn wachtwoord is ingevoerd. Niet zo’n groot probleem, maar wel ff in de gaten houden.

  20. Gelukkig geen last van

  21. Ik had ook gliches, opgelost na een upgrade naar de laaste macos beta.

  22. Origineel geplaatst door EOTB
    Ze maken er sinds Jobs dood echt een potje van helaas. Je kunt tegenwoordig beter een half jaartje wachten met het kopen van een nieuw product. Dan maar hopen dat de kinderziektes naar boven gekomen zijn…

    Mijn macbook pro 2007 had soortgelijke problemen met de gpu. Mijn macbook pro late 2010 heeft soortgelijke problemen met de discrete gpu – Jobs leefde toen nog gewoon. Apple heeft het GPU verhaal stomweg nimmer perfect aangepakt en opgelost. Mijn volgende macbook pro zal er een zijn zonder discrete gpu. Overigens, de problemen traden bij mij ver na dat halve jaar van je op. Zelfs de recall periodes waren al afgesloten.

  23. Origineel geplaatst door Mathijs
    Ook op mijn MacBook pro 2015 met laatste versie macos heb ik problemen met dit soort schermen. Meestal na open klappen van scherm.

    Ja, ik ook met een macbook pro 2015. Maar misschien eigenlijk pas nadat ik de hoogste resolutie gebruik. Herkenbaar ?

  24. Hier ook pro 13 early 2015.
    Sinds paar week last van zelfde glitches. Inderdaad na inloggen / uit slaapstand komen.

    soms een een seconde weer goed, soms na 30 a 40 seconden. Daarna geen past / problemen meer.

    Ik dacht dat het kwam door mijn nieuwe scherm, heb pas nieuw scherm gekregen van Apple want coating was kapot. Lijkt toch een groter probleem te zijn dus. Naja hoop dat het word gefixt in een update dan.

  25. het zou na de laatste update verholpen moeten zijn…
    Maar op me macbook pro 13 inch 2015 is het nog steeds als ik hem openklap is het nog steeds (niet altijd maar wel regelmatig)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.