Reacties voor: GPSSerial: gebruik een externe GPS-module in elke App Store-applicatie (Cydia)

GPSSerial is een applicatie die ervoor zorgt dat elke navigatie-applicatie uit de App Store gebruikt kan worden met een externe GPS-ontvanger. Dit is handig voor mensen met een eerste generatie iPhone, waarin immers geen GPS-ontvanger aanwezig is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Goed nieuws! Via bluetooth dan? Of gaat dat dan enkel met dat specifiek ontvangertje van hun?

  2. ja is dit met een bluetooth gps muis te doen?

  3. kan het ook met de ipod touch? 1g/2g

  4. @iPear:
    Ja, werkt ook gewoon met de iPod touch. Moet je alleen kijken hoe je de kaarten binnenhaalt zolang tomtom enzo nog geen navigatie hebben uitgebracht. (of met offline maps)

    @rik:
    Volgens mij lukt dit niet omdat dit protocol (?) niet wordt ondersteund door de iPhone. In 3.0 wordt zo ver ik weet alleen a2dp, voor het draadloos ‘streamen’ van muziek, extra ondersteund

  5. Dit lijkt wel erg gecompliceerd te worden…

  6. @the-mastermind15
    developers kunnen en mogen hun eigen protocol bouwen voor Bluetooth. Zie keynote. Dus m.a.w. Het mag wel!

  7. Kan mss ook wel handig zijn om je iPhone een beter gps read te geven… zo nauwkeurig is die ingebouwde ontvanger niet… (of ligt dat aan google maps?)

  8. @Puck:
    Ligt aan google maps. Probeer iDa via Cydia maar eens, wat mij betreft een meer dan waardige vervanger voor TomTom!

  9. xGPS met vectorkaarten… Betekend dit dat ik ergens kaarten kan downloaden om deze vervolgens in xGPS te gebruiken(ipv. googlemaps) ?

  10. Als ik mij niet vergis mag je in 3.0 zowieso externe accesoires in je app gebruiken dus misschien bouwt tomtom het zelf wel in.

  11. ehhhh,… ik weet niet of jullie iets gemist hebben, maar in de zuignap + houder van TomTom zit al een externe GPS ontvanger, dit omdat die van de iPhone te zwak is om goed mee te kunnen navigeren.

  12. Zo te zien heeft het programma maar 4 modules of…

  13. Origineel geplaatst door nome
    ehhhh,… ik weet niet of jullie iets gemist hebben, maar in de zuignap + houder van TomTom zit al een externe GPS ontvanger, dit omdat die van de iPhone te zwak is om goed mee te kunnen navigeren.

    Interne te zwak om te navigeren?

    Hallo, wakker worden!!!!

    Je kunt probleemloos met de interne navigeren want hoe denk je dat mensen het nu doen die iDA (sygic, ripdev, vobis) geinstalleerd hebben.

    O ja, in de houder van TT zit dus GEEN GPS ontvanger maat een enhancer! En dat is niets meer dan een reclame gimmick.

  14. @driemaal raden.:

    Ja dat is dus nu het wazige:
    Er wordt op verschillende sites verschillende antwoorden gegeven. De ene spreekt over GPS in de houder, de ander over een antenne die het signaal beter maakt.

    Het tweede lijkt logisch, maar zo logisch is het niet dat de GPS een langere antenne nodig heeft dan in de iPhone. Een langere antenne betekent niet meteen betere ontvangst.

    Het tweede lijkt ook vrij zinnig. Met deze methode zou iedere iPhone/iPod touch om te toveren zijn tot TomTom oplossing, terwijl anders alleen de 3G en 3GS bedient worden. Apple heeft het over 40 miljoen OS/X mobile apparaten, maar ik denk niet dat de 3G de overgrote meerderheid zal zijn.

    Dan is er nog een derde optie. Bluetooth. Apple geeft bluetooth redelijk vrij in 3.0, en geeft developers ook kansen hier mee te ontwikkelen. Kan TomTom dus, net zoals in de gewone navigator software, ook gewoon externe GPS muizen ondersteunen via Bluetooth? Of misschien wel zelfs via de dockconnector met de IGPSD en GPS360?

    Als tevreden iPhone 2G bezitter hoop ik dat Apple TomTom vrij laat alle OS/X mobile gebruikers te kunnen voorzien van TomTom software. Als ze dat doen is dat ook gunstig voor Apple, gezien mensen dan misschien eerder een iPod Touch kopen met TomTom software, dan een TomTom. Winst voor allebei, als je het mij vraagt.

  15. Werkt gewoon compleet niet bij me ik steek men iGPS360 in die heeft connectie ga nu naar GPSserial kies mijn GPS’je en dan ga ik naar google maps laat ik mijn locatie zoeken en zegt hij positie kon niet worden bepaald. Ik heb een ipod touch 1G

  16. Het is wel heel leuk, maar het werkt dus met 2.2.1. Je weet wel: de versie waar je geen TomTom op kunt installeren. Wat is dan het nut van deze applicatie als het onder 3.0 (nog) niet werkt?

  17. oh dit klinkt vet!
    geen jailbreak meer voor navi-software 😉

  18. Origineel geplaatst door nome
    ehhhh,… ik weet niet of jullie iets gemist hebben, maar in de zuignap + houder van TomTom zit al een externe GPS ontvanger, dit omdat die van de iPhone te zwak is om goed mee te kunnen navigeren.

    huh?

    ik heb ongeveer een half jaar lang xgps als navigatie gebruikt, en het werkte perfect! ik heb de xgps gebruikt omdat die sneller en accurater is dan de Mio die ik heb (oud type)

  19. Er wordt gesproken over een tooltje welke bijgeleverd wordt, maar wat bedoelen ze hiermee. Is dit gewoon GPSSeriel op je dashboard. Probeer namelijk de ADAPT Bluetooth GPS Receiver aan de praat te krijgen, maar helaas, tot nu toe, geen succes.

  20. @driemaal raden.:
    Heel fijn dat jij precies weet hoe het zit, meerdere mensen bij TomTom zelf spreken over een externe GPS adapter, ook de ontwikkelaars van de applicatie (het amsterdamse madebysofa) spreken over een externe GPS adapter vanwege een te zwakke GPS in de iPhone zelf.

    De interne van de iPhone is niet precies genoeg, dat merk je ook in google maps, ‘t gaat heel houterig en hij zit heel vaak naast de weg, met TomTom wil je dat niet.

    Ik heb ook die andere GPS software op mijn gejailbreakte iPhone gehad en ‘t is om te huilen zo slecht als het is.

  21. Origineel geplaatst door nome
    @driemaal raden.:
    Heel fijn dat jij precies weet hoe het zit, meerdere mensen bij TomTom zelf spreken over een externe GPS adapter, ook de ontwikkelaars van de applicatie (het amsterdamse madebysofa) spreken over een externe GPS adapter vanwege een te zwakke GPS in de iPhone zelf.De interne van de iPhone is niet precies genoeg, dat merk je ook in google maps, ‘t gaat heel houterig en hij zit heel vaak naast de weg, met TomTom wil je dat niet.Ik heb ook die andere GPS software op mijn gejailbreakte iPhone gehad en ‘t is om te huilen zo slecht als het is.

    Geef eens een URL waar mensen van Tomtom zicht duidelijk uitspreken over de interne GPS.

    Waarom denk je dat TT zelf expliciet spreekt over “enhanced” en niet over een “externe GPS”?

    Tja en jouw probleem met GPS software. Dar zou weleens hele andere oorzaken kunnen hebben. Google maps is nooit bedoeld voor navigatie en gebruikt ook GSM palen en zelfs Wifi.

    En waarom hebben andere mensen wel goede resultaten met bijv. IDA?

    Waarom zegt Navigon niet dat je een externe GPS nodig hebt.

    Zomaar wat vragen. Ben benieuwd naar verifieerbare antwoorden.

    En lees ook eens dit en andere draadjes dan zul je zien dat er uitstekend valt te navigeren met de huidige iPhone zonder externe toestanden.

  22. Ik heb een externe igps360 en de interne gps vergeleken bij Xgps software… intern is het zoeken en zit je vaak naast de weg. Met de externe kun je haast zien op welke weghelft je rijdt….
    Ik gebruik ook de navionics software op de boot.. erg mooi maar niet precies… soms vaar je over de wallekant terwijl je wanneer je naar buiten kijkt je toch echt midden op het water zit…. Ook motion XGPS om de routes uit te lezen… snelheid is vaak uitermate incorrect…
    Voor mij geen twijfel… ik heb net gpsserial gedownload… ga dit weekend testen op het water. Voor mij is deze belofte een topper!! Jullie horen wel hoe het bevalt… Maar het zou met niet verbazen wanneer TT ook iets dergelijk doet… goede software vervangt nooi een fatsoenlijke meting….

  23. Waar kan ik GPSserial vinden???
    Is voor mij wellicht DE oplossing voor mijn probleem met Navigon…
    Heb namelijk nog wel ergens een externe GPSontvanger liggen…

  24. @marty:
    In Cydia! En dus heb je een Jailbreak nodig.

  25. In 3.0 werkt het volgens mij nog niet helemaal ok… Ik krijg gegeld foutmeldingen in xgps dat er geen andere software aan de gps mag zitten….
    Ook met Google maps ben ik er nog niet zeker van dat de externe gps werkt…

    overigens.. je kan nog steeds slechts kiezen uit het standaardrijtje muisjes:
    igps 360, xgpsmudle, igpsd en de iphone gps…
    In potentie een absolute topper… zal ik maar zeggen…

  26. Origineel geplaatst door driemaal raden.Geef eens een URL waar mensen van Tomtom zicht duidelijk uitspreken over de interne GPS.Waarom denk je dat TT zelf expliciet spreekt over “enhanced” en niet over een “externe GPS”

    Zo, Hier staat het allemaal in:
    https://www.iculture.nl/31262/meer-details-over-tomtom-carkit-voor-de-iphone-niet-verplicht-wel-handig/

    🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.