Reacties voor: Hoe echt is het goud van de gouden Apple Watch?

Apple heeft een speciaal soort goud uitgevonden, die de gouden Apple Watch veel harder en krasbestendiger maakt. Hoe zit dat? Goud is toch gewoon goud?
Lees het complete artikel → Hoe echt is het goud van de gouden Apple Watch?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Het kan naar mijn idee twee kanten op. Of het horloge wordt relatief goedkoop zodat meer mensen het zich kunnen veroorloven. Ik denk dan onder 1500 euro. Of het wordt duur zodat het erg exclusief is.

    Ik denk toch dat de prijs wel mee gaat vallen. Er wordt te veel op de edition gefocust om die onbetaalbaar te maken.
    Morgen weten we het hopelijk.

  2. Apple is volledig van het padje af volgens mij…

  3. Wat steeds vergeten wordt is dat exclusieve horloges, het meest gekocht worden door verzamelaars en/of investeerders. Een beetje slim ingekocht horloge brengt (zelfs op een slechte dag) nog altijd minimaal op, wat er voor betaald is. Dit in tegenstelling to het Apple horloge wat over paar jaar niets anders is dan chemisch afval (accu dood, elektronica onbruikbaar). Daarom lijkt het mij bijzonder stug dat het meer dan ± 1500 euro kost. Er is namelijk geen enkele verzamelwaarde. Of Apple moet gokken op de Chinese nouveau riche, die grif betalen voor een gouden toiletbril.

  4. 18k moet minimaal 750 duizendsten aan goud bevatten (14k is 585 dzn). Als Apple de klokjes als 18k verkoopt en er zit een lager gehalte in dan voldoen ze niet aan de wetgeving (in elk Europees land) waardoor een bedrijf als Verispect de klokjes uit de markt kan laten halen. Een dergelijk risico zal Apple niet nemen. Ik ga er dus (als edelsmid zijnde) vanuit dat er echt 18k goud in zit. Als de kast van zo’n klokje 100 gram weegt dan is dat al snel 3500 euro aan goud. Wellicht meer. Het genoemde procedé is misschien voor contactpunten of een extra beschermende opperlaag (zoals voor zilver rhodium wordt gebruikt).

  5. Niet veel geld aan uitgeven. Horloge is na een jaar (update) verouderd .

  6. Ik zie al de Apple fans elk jaar een nieuwe watch edition kopen. Neem nu 800 euro zelfde prijs als een iPhone. Komt daar bij elk jaar nieuwe iPhone en iPad 800 en 600 euro er bij is een totaal van: 2.200 euro jaarlijks. Volgens mij hebben hier sommigen wel de Lotto gewonnen. Cook zal blij zijn om zijn Dollars bij te vullen, en jullie trappen in zijn val…

  7. ik “moet” al een nieuwe iPhone omdat mijn 4s versleten raakt. Dan nog eens minimaal €350 voor een Apple Watch, maar waarschijnlijk meer? Nee, ik neig meer en meer naar een Pebble Time Steel…

  8. Morgen zullen we de prijzen weten ( ga ik vanuit)

  9. Ongetwijfeld wordt het gouden Apple horloge prachtig. Toch is er één ding dat ik niet begrijp.

    Er zijn mensen die bijvoorbeeld € 20.000 euro kunnen en willen betalen voor bijv een gouden Rolex horloge. Deze mensen zouden zich dus ook een Apple watch van goud kunnen veroorloven.

    Het grote verschil is echter dat het Rolex horloge relatief waardevast is en, bij goed onderhoud, tientallen jaren mee kan.

    Het Apple horloge zal echter, qua horlogefunctie, over een jaar of max drie-vier moeilijk te verkopen zijn daar de electronische functies tegen die tijd niet meer up-to-date zijn en niet meer ondersteund worden.

    Kortom; als dit horloge bv € 4.000 gaat kosten; dan schrijf je het in een paar jaar grotendeels af.

    Ik ben liefhebber van de betere Zwitserse merken én van Apple maar (vooropgesteld dat ik het me zou kunnen veroorloven) ik zou niet snel duizenden euro’s in een Apple watch investeren.

  10. Normaal gesproken zijn klanten blij met een harder en krasvaster materiaal, want dan blijft het langer mooi en gaat het langer mee. Maar als Apple in de Apple Watch minder goud stopt en deze dus niet echt 18 karaats goud is, vergissen ze zich fors in de doelgroep die de gouden Watch wil kopen. Dat zijn mensen voor wie geld geen rol speelt. Die willen waar voor hun geld. Pronken met echt goud en geen composiet goud. En geen krasvaster product. Want… als het teveel krast, kopen ze wel weer een nieuwe.

  11. Ik ben het eens met bovenstaande reacties. Wij, Nederlanders, zijn goed met zaken relativeren en zijn nuchter denkenden. Er zullen daarom niet veel gouden watches verkocht worden hier. Maar in andere landen?

  12. Misschien komt er voor de gouden edities wel een soort inwisselingprogramma voor nieuwere versies. waarom niet..

    Kan me voorstellen dat als je voor 10.000 euro een gouden Apple Watch koopt je best (1 of 2 jaar later) voor bijv. 500 euro (en je huidige gouden watch) deze mag inwisselen voor een nieuwe gouden versie. zoiets. dan blijf je toch up-to-date..

    Of dat je hem kan wegbrengen naar een Apple store en de hardware voor een paar honderd euro kan laten vervangen met nieuwere hardware, maar dan blijft de buitenkant wel even “dik” terwijl nieuwere versies misschien dunner worden, dus daar ben ik niet zo zeker van…

    Ach we zien het vanavond wel.

  13. Apple mag zoveel verkooppraatjes verkopen dat ze willen, als het beschreven staat als gouden 18K en het blijkt er geen 18K te zijn is dit bedrog en platte verkooppraat. Hard of niet.
    Je kan er zover in gaan dat je zegt dat ze krasvrij goud hebben gemaakt dat nog nauwelijks goud bevat.
    Er zal wel een markt voor zijn maar Apple is geen swiss horlogebedrijf en zal dat nooit zijn, hoe leuk die watch ook ooit zal worden.
    1000′ en euros besteed ik dan liever aan een echt polshorloge.
    Zulke gadgets moeten enigszins betaalbaar blijven ( beperkte houdbaar datum) en ze zullen dat ook zijn en voor zij die over de top willen gaan is er dus die 18K die er eigenlijk geen is.

  14. 1. De Apple Watch is geen horloge.
    Lijkt mij hoor. Het is een electronische gadget.

    2. Liefhebbers van de Gold Apple Watch zijn absoluut niet geïnteresseerd in inwisselprogramma’s. Als ze weer een nieuwe willen, kópen ze een nieuwe. Geld speelt geen rol.

  15. Lekker artikel, fijn om te lezen @iculture!

    Ontopic; absurde prijzen, geen apple watch voor mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.