Reacties voor: Google TV en iPad bevatten dezelfde grafische chip

De Apple iPad en de vorige week aangekondigde Google TV bevatten dezelfde grafische processor. Dat houdt in, dat beide rivalen elkaar van beide kanten kunnen beconcurreren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Verwarrend… Er wordt een vergelijking getrokken tussen een Google TV (ik hoor de naam voor het eerst) en een iPad, en vervolgens zie je op de foto een Apple TV met de interface van een iPad.

    Dus Google gaat de Apple TV overnemen en bouwt hem om tot grote iPad… 😉

  2. Het hele idee klinkt wel aannemelijk.. Zou me eerlijk gezegd niet verbazen als Mr Steve een nieuwe versie van de Apple TV gaat aankondigen op de WWDC op 7 juni. Zou goed passen gezien hij zei “You will not be dissapointed” 🙂

  3. Is de A4 niet ontworpen door Apple, en gebaseerd op een ARM cortex (in licentie) in plaats van ontworpen door ARM?

  4. De Apple TV is dankzij Apples gesloten houding bijna geflopt. Zo kunnen er op de Apple TV geen AVI’s met ondertiteling of FLV filmpjes kunnen worden afgespeeld (tenzij je een externe applicatie gebruikt). Dit heeft alles te maken met de gesloten houding van Apple ten aanzien van videoondersteuning die gebaseerd is op hun eigen Quicktime. En juist door die gebrekkige ondersteuning van andere videoformaten is Apple TV nooit een groot succes geworden.

    De kracht van Google TV zit hem onder andere in (jawel) de integrale ondersteuning van Flash 10.1, waardoor je op die Google TV o.a. (multiplayer) games van het internet kan spelen, Google streetview kan bekijken en heel wat meer videos kan bekijken dan met Apple TV mogelijk is.

    Als de iPad dezelfde grafische Chip zou gebruiken als Google TV dan kan je op deze demo duidelijk zien dat het wel degelijk technisch mogelijk moet zijn om Flash content soepel op de iPad te laten draaien. In ieder geval aanzienlijk soepeler dan de stroperige trage HTML 5 content (overigens zijn met HTML 5 de meeste flash spellen zowiezo niet na te maken)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.