Reacties voor: Google toont nieuwe Gmail-webapplicatie op Web 2.0 Expo

Vic Gundotra van Google heeft op de Web 2.0 Expo een mobiele webapplicatie voor Gmail laten zien. Hij gebruikte daarvoor een iPhone en een Android-toestel. Met de webapp wordt Gmail op bijna elk toestel toegankelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Het ligt misscien aan mij maar wat is de clou van het laatste stukje?

  2. De mail app van de iphone is idd heel geschikt om mail te lezen en beantwoorden maar verder beperkt. Zoeken bijvoorbeeld gaat niet dus ik zie wel uit naar de nieuwe webapp.

    @komma
    Het ligt niet aan jou. Ik denk dat het stukje nog niet af is en dat je de rest zelf moet bijverzinnen 🙂

  3. @komma

    in het originele bericht staat dit:

    Gundotra previously worked at Microsoft, but it was a few words from his then 4-year-old daughter that led him to Google. He’d told a friend he didn’t know the answer to a question, and his daughter, overhearing, asked him, “Daddy, where’s your phone?”
    “In her brief four years of life, she assumed any time you didn’t know the answer to a question, you brought out your phone. For her the phone was the ultimate answering machine,” something that answered questions. That helped him realize that Google’s mission of organizing the world’s information and presenting it to people would happen in mobile phones, too.

  4. @qwerty
    Google eens naar de nieuwe functies in iPhone OS 3.0, volgens mij staat zoeken in de native apps, dus ook mail, daar duidelijk in.

  5. Nou, ik vind de mailapplicatie op de iphone helemaal niet zo geschikt voor gmail. De kracht van het groeperen van emails gaat toch mooi verloren…

  6. Origineel geplaatst door Willem
    Nou, ik vind de mailapplicatie op de iphone helemaal niet zo geschikt voor gmail. De kracht van het groeperen van emails gaat toch mooi verloren…

    Precies! Ik moet dus toch altijd weer wachten tot ik achter een desktop zit voordat ik mijn mail kan archiveren in Gmail. Anders deleten misschien al hun mail, maar volledig in de stijl van Gmail label ik al mijn mail en archive ik het. Het is immers niet zo dat ik snel ruimtegebrek ga krijgen. 😉

  7. Ik vind dat Apple zodanig lang loopt te hampelen met het op gelijk nivo brengen van haar apps met Blackberry en Android dat de voorsprong voor een groot deel verloren gaat.
    Alle hoop is gericht op Google…

  8. @Thaurin: @Willem:
    Volgens mij kun je gewoon via IMAP je mail verplaatsen naar een label, die hierin worden weergegeven als mappen.
    Zelf doe ik altijd gewoon ‘verplaatsen’ en dan naar ‘alle berichten’, dan is het gearchiveerd. Ik gebruik geen labels.

  9. @Daan_tje: Klopt, zo doe ik het ook altijd. Dit werkt overigens ook met Labels. Verplaats een bericht van je inbox naar een map en hij krijgt dat label en wordt meteen gearchiveerd. Wil je meerdere labels. Open het bericht dan in die map opnieuw en verplaats hem naar een andere map. Hij heeft dan beide labels.

    Het verwijderen van labels kan volgens mij niet in de mail app. Zeer handig en gemakkelijk te doen. En natuurlijk is het mogelijk met de filters om berichten meteen 1 of meerdere labels te geven zodat ze meteen het gewenste label hebben en naar alle berichten gearchiveerd kan worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.