Reacties voor: Google Street View krijgt 30 Nederlandse steden erbij

Google Street View heeft in Nederland flinke uitbreiding gekregen. Meer dan 30 Nederlandse steden zijn aan Google Street View toegevoegd, zodat ook Almere, Tilburg, Arnhem en Den Haag nu op de kaart staan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Zeer leuk! Vind trouwens nog steeds mooi dat 1 bedrijf zo veel informatie toegankelijk maakt

  2. Alleen melig dat je vanuit twitter je weer opnieuw moet melden bij twitter..Ik mis een done buttonnetje

  3. Breda klopt nog niet echt..

  4. Origineel geplaatst door cocktailsGenius
    Breda klopt nog niet echt..

    Breda werkt prima hoor, levert een prachtige foto op. De steden zijn nog niet 100% in kaart gebracht. Je bedoelt waarschijnlijk het voetgangersgedeelte in Breda, dat is niet met de auto toegankelijk en daarom ook nog niet met Google Street View te bekijken. In Breda is ongeveer de helft binnen de singel in kaart gebracht, maar alleen de wat grotere wegen.

  5. Den Haag staat er echt supergedetailleerd op!

  6. Hoe krijg je street view?

  7. Zelfs Oisterwijk staat erop moet niet gekker worden 😛

  8. grappig, kan nu gewoon me eigen huis en kantoor bekijken.. best raar

    edit: ik zie trouwens dat de mercedes van de overbuurman er al staat die had ie’ toen net nieuw, dus de foto’s zijn niet ouder dan zomer/juli 2009

  9. @iPieter
    Behalve de nieuwe Haagse wijken Ypenburg en Leidschenveen… 🙁

  10. De dekking was naar mijn mening al groter dan het leek. Ik kon het hier in Spijkenisse ook al gebruiken. Dat ligt weliswaar niet al te ver onder Rotterdam, maar is toch absoluut geen Rotterdam. De oorspronkelijke “3 steden” waren dus al erg ruim genomen.

  11. Ah, super mooi dit! Heel gaaf om door mijn geboortestad Deventer te lopen, en voor mijn huis te ‘lopen’. Als ik zo een beetje aan het spelen bent met Street View realiseer ik me dat dit toch echt de toekomst is waar we het vroeger over hadden. Google is goed op weg. Nu wachten totdat we in real-time steden digitaal kunnen bewandelen..

  12. Laat maar weet het al

  13. Ah fijn.. Mijn woonerfstadje (ja Drunen Gonny), is er ook op gezet. Beetje verkeerd moment want ze waren overal aant (ver)bouwen.

  14. @â„œuben: Behalve dat mijn huis, dat toch echt in rotterdam staat, er niet op stond… 😉

  15. Misschien een hele domme vraag, maar uit het artikel en de comments lijk ik op te maken dat street view vanuit de standaard Google maps app te zien is. Ik zou alleen niet weten hoe dit moet.
    Kan iemand dit uitleggen?

  16. Zelfs Kaatsheuvel staat er bi … ‘t hele land is zo wat ge’streetvieuwd

  17. wel grappig, alle gele kentekenplaten zijn vervaagd, maar mn buurman heeft een oldtimer, en zijn blauwe kentekenplaat is wel leesbaar

  18. Mijn stad staat er ook bij ;3 nice nice ;p vraag me alleen af wanneer hij is genomen wij zijn nergens te zien aldus de auto ;c

  19. @Me ja dat wil ik ook heel graag weten

  20. Waar blijft Belgie ??

  21. @Me en ome Jeroen:

    je zet in een pin in google maps. dan zie je een poppetje met een rode rand. als die vel rood is kun je erop klikken en krijg je streetview.

  22. ik zie ook geen streetview in heel Utrecht niet

  23. O ja, het werkt gaaf!!!

    Origineel geplaatst door maurits
    @Me en ome Jeroen:je zet in een pin in google maps. dan zie je een poppetje met een rode rand. als die vel rood is kun je erop klikken en krijg je streetview.

  24. @Gammel:

    Kwas halverwege september 2009 in Haarlem! Zag ik de Google auto rijden op de markt! Zijn idd. de foto’s die je nu ziet!

    Ps, zoeken naar mij heeft geen zin, sta er niet op 😉

  25. Maastricht natuurlijk weer niet,… 🙂

  26. Joehoe Alphen a/d Rijn erbij =D

  27. Ze hebben Nijmegen gefotografeerd op een zaterdag. Dan kun je door de markt het centrum niet in. Dus hier zijn nog wat gaten in Google streetview.

    Google is twee keer door onze buurt gereden. In de tussentijd zijn wij kennelijk even met de auto weggeweest. Dat levert wel een komisch plaatje op:

  28. ik sta er zelfs op…

    kwam net terug van vakantie en was de auto aan het uitpakken toen die auto voorbij kwam rijden

    geinig

  29. Als ik naar de foto’s bij het artikel kijk krijg ik de indruk dat ik ook streetview op de iPhone moet kunnen zien? Maar hoe kom je daar dan? Mijn straat zie ik op de maps website er op staan maar op de iPhone kan ik geen knop of iets dergelijks ontdekken waarmee ik naar streetview ga?

  30. @Nick:
    Op het oranje/rode poppetje klikken. en voila.
    @Steven:
    Auto’s zijn vaag gemaakt.
    kijk maar

  31. @Nick: Maurits had hier al antwoord op gegeven ‘n paar comments geleden:

    maurits zei op 10 november 2009 om 12:31

    @Me en ome Jeroen:

    je zet in een pin in google maps. dan zie je een poppetje met een rode rand. als die vel rood is kun je erop klikken en krijg je streetview.

  32. Jaaaa!! ik heb eindelijk ontdekt hoe je streetview op de iPhone aan de praat krijgt! Zit er blijkbaar dus wel standaard in…

    Speciaal voor mensen die het, net zoals ik, niet konden vinden… Het werkt zo:

    Je moet een pin droppen op een plek waar streetview beschikbaar is, en dan op het oranje poppetje klikken dat in het tekstballonnetje verschijnt. Simpel dus..

  33. je zet in een pin in google maps. dan zie je een poppetje met een rode rand. als die vel rood is kun je erop klikken en krijg je streetview.

  34. Origineel geplaatst door Steven
    Ze hebben Nijmegen gefotografeerd op een zaterdag. Dan kun je door de markt het centrum niet in. Dus hier zijn nog wat gaten in Google streetview.Google is twee keer door onze buurt gereden. In de tussentijd zijn wij kennelijk even met de auto weggeweest. Dat levert wel een komisch plaatje op:

    Nee, Steven dat is gewoon een stitch van een paar foto’s.

    Origineel geplaatst door Remie
    Jaaaa!! ik heb eindelijk ontdekt hoe je streetview op de iPhone aan de praat krijgt! Zit er blijkbaar dus wel standaard in… Speciaal voor mensen die het, net zoals ik, niet konden vinden… Het werkt zo:Je moet een pin droppen op een plek waar streetview beschikbaar is, en dan op het oranje poppetje klikken dat in het tekstballonnetje verschijnt. Simpel dus..

    Jaaaa!! Of de comments lezen!

  35. Origineel geplaatst door JoidJaaaa!! Of de comments lezen!

    *gniffel*

  36. Ehhh, hoe drop je een Pin???

  37. Waarom geen vlaardingen en wel 10 meterverder schiedam
    zeker omdat sinterklaas anders de weg niet weet

  38. Aangezien het duidelijk 2 rechthoeken zijn lijkt het me sterk dat ze alleen dat nog maar gefotografeerd hebben, m’n vader heeft hier ook al eens zo’n auto voorbij zien komen, dus dat zal wel niet zo lang meer duren.

  39. Toch wel raar, ik heb die auto’s meerdere malen in Alkmaar gezien, vanaf januari dit jaar. Gek dat alkmaar er niet tussen zit

  40. Lol Mn huis staat er ook op! wel oude foto’s zeg!

    Tegelen/blerick staat op de kaart ( regio noord limburg xD )

  41. Ik zag vandaag ook zo’n karretje dat ‘t filmt door Emmenloord (bovenin Flevoland) rijden?

  42. @Bart:

    Ik zag vandaag ook zo’n karretje dat ‘t filmt door Emmenloord (bovenin Flevoland) rijden?

    Weet je zeker dat dit niet een maanlander was? Emmenloord is niet te vinden op deze planeet. Emmeloord zonder N ligt wel in Flevoland. LOL!

  43. @maurits THNX!

  44. Ik heb mezelf kunnen vinden! Ook niet gek. Ik zag een tijd geleden een zwarte Google wagen met een camera (?) op zn dak!

  45. Origineel geplaatst door iPieter
    Den Haag staat er echt supergedetailleerd op!

    inderdaad alleen jammer dat ik net een wieldop miste op mn auto!!!! hahahaha

  46. @Alex: delen van Vlaardingen zijn wel beschikbaar hoor (o.a. Indische buurt, Oostwijk, stuk van Ambacht). En op 18 september jl zijn er ook foto’s gemaakt. Meer van Vlaardingen volgt dus vast en zeker.

  47. @Joid
    Ja ik snap dat dit een stitch is, maar als je kijkt zie je dat de auto 180 gedraaid is tussen de twee foto’s die gesticht zijn.

    @alsatian
    Wat bedoelt is niet dat de auto’s vaag zijn gemaakt, maar dat de nummerborden vaag zijn gemaakt.

  48. Ja ik zag het
    Almere staat nu ook op de kaart XD

    Ze hebben Walibi ook vast gelegd maar dat staat nog niet online (duurt nog iets van 1.5 maand..)

  49. Iemand een idee wanneer Vlaanderen nog eens aan de beurt komt? Ik heb in september ergens de Google-auto hier in de straat zien passeren, ben eens benieuwd wanneer dit in Google Maps te zien zal zijn.

  50. Ik heb rond juli in breda een auto van google zien rijden met een grote camera op het dak. Nu kreeg ik de indruk dat ik er op sta en ja hoor ik sta in de streetview, dus ik ben gespot haha 😛

  51. Op de 3GS staat het onder het icoontje “Kaarten”, Google maps start dan op. Als je met zoeken een locatie zoekt en het resultaat ziet komt er een tekstballoon tevoorschijn met de tekst “Tik voor opties” als de Streetview-auto daar is geweest, is er een optie Streetview, die moet je dan kiezen. Voor de laatste versie: http://itunes.apple.com/us/app/google-earth/id293622097?mt=8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.