Reacties voor: ‘Google mogelijk niet standaard zoekmachine in iOS 9’

Google is nu nog de standaard zoekmachine van iOS, maar dat gaat mogelijk volgend jaar veranderen. Microsoft en Yahoo zijn al in gesprek met Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 28 reacties

  1. Beter kan ik hem wel gewoon terug zetten o_o

  2. Maak op dit moment gebruik van DuckDuckGo en dat bevalt echt super goed. Hopelijk houden ze deze optie er gewoon in 🙂

  3. DuckDuckGo gebruik ik ook.

  4. Alles DuckDuckGo als standaard please 😀

  5. Dan ga ik echt geen ios 9 downloaden

  6. ik gebruik ook Duckduck go. nooit meer google voor mij. ROT bedrijf

  7. Dus als ik het goed begrijp zal het in iOS 9 wel zoiezo nog mogelijk zijn Google in te stellen als zoekmachine in Safari?

  8. @sjaak: Google Chrome zal ook nog altijd beschikbaar blijven waarschijnlijk

  9. Waarom niet bij eerste opstart een keuze? Moest Microsoft ook doen toen ze een dominante positie hadden. Het is gek dat de hardware of OS fabrikant zo veel invloed kan hebben op het marktaandeel van een zoekmachine of browser. Een verplichte keuze (opgelegd door eu) zou dan kunnen helpen. Moet natuurlijk ook voor Android gelden. Dat geeft nieuwe zoekmachines een kans en zou de dominantie van Google misschien kunnen doorbreken. Of dat goed is voor de gebruiker weet ik niet, want google is best ok qua resultaten…

  10. @Bart: Daar ben ik het mee eens. Het punt is alleen dat Google (en haar services) onevenaarbaar goed is. Bovendien denk ik dat de Europese Unie niet de juiste partij is om hier over de beslissen.

  11. Origineel geplaatst door sjaak
    Dan ga ik echt geen iOS 9 downloaden

    Je kan wel merken dat je het artikel goed hebt gelezen.

    Je kan het sowieso zoals nu ten alle tijde bij je instellingen aanpassen.
    Alleen zal die om te beginnen op een van de anderen ingesteld zijn.
    Dus binnen 5 seconden kan je dat voor altijd omzetten weer naar Google en zorg je ervoor dat Google alles van je registreert en verkoopt.

  12. Ach prima zolang ik hem maar weer terug kan zetten

  13. Origineel geplaatst door Bart
    Waarom niet bij eerste opstart een keuze? Moest Microsoft ook doen toen ze een dominante positie hadden.

    En zit de crux ook. Omdat ze qua marktaandeel geen dominante positie hebben.

  14. Laat ze eerst iOS 8 overleven. Als het zo gaat neemt Google bij iOS 11 Apple over

  15. @NaviPhone: En waar gaat Google die $700 miljard vandaan halen?

  16. Bing hell no als het op zoeken aankomt is Google toch wel de beste

  17. @Bart: Ooo, alsjeblieft niet weer. Verplichte browserkeuze was bij MSwindoos een ramp. De keuze werd via een ‘gewone’ update als servicepack vermomd opgedrongen, en ook als je als niet-digibeet allang een (handvol) alternatieve browser(s) had geïnstalleerd kreeg je die irritante volkomen overbodige pop-up-for-dummies die wel al je eerder gemaakte keus verkl*te :’-(
    Typische burocraten’oplossing’, net zoals die eerste versie van de cookie regelgeving die alleen maar ergernis veroorzaakt(e)

  18. Ik voel een ‘Apple search’ aankomen, net als met Google maps is gebeurd. Uiteraard met de nodige bugs de komende jaren en vervanging van de halve MT.

  19. Ochja ze doen maar. Zo lang ik ‘m idd maar terug kan zetten op Google is het voor mij oke. Op gebied van zoeken blijft Google ongeëvenaard.

  20. Duvkduckgo als standaard aub

  21. Neeee geen standaard bing vreselijk me moeder snapt er niks van en haT bing kan ik weer gaan uitleggen bij iedereen filkker op man

  22. Misschien kan je moeder gewoon even googlen hoe ze moet bingen

  23. Volgens mij is er nu al iets met Yahoo ingesteld door Apple, in elk geval in Yosemite op de iMac. Ik heb Google ingesteld als homepage in Safari, maar als ik ga zoeken kom ik heel vaak uit op een Yahoo zoekresultaat. Terwijl Google steeds als homepage ingesteld staat. Weet iemand hoe ik ervoor kan zorgen dat dit niet meer gebeurt? Ik vind Google ook geen fijn bedrijf. Soort wereldwijde spionagedienst. En Yahoo vind ik als email de handigste. Maar de zoekresultaten zijn bij Google toch altijd verreweg nog het beste.

  24. @Bart: omdat de setup van een nieuw iOS device al 21 stappen bevat!

  25. Ik gebruik Duckduckgo al jaren. Op Mac en phone. Op de Mac werkt het heel goed op Engelstalig gebied, maar voor Nederland is Google nog steeds beter. Op de iphone werkt Instaduck perfect. Ik probeer Google zoveel mogelijk te vermijden. Dat gmail en Safari samen niet veilg zijn, heb ik gemerkt toen ik andere browsers ging gebruiken. Google heeft indertijd bij de rechter bedongen dat het je gegevens mag gebruiken i.s.m. Safari. Hopelijk is dat volgend jaar ook afgelopen.

  26. @MacAanZee:
    Zoeken in de adresbalk en via Spotlight wordt niet uitgevoerd op basis van je homepage, maar op basis van de in Safari ingestelde zoekmachine.

    Safari > Voorkeuren > Zoek

  27. Het zou me niks verbazen als Apple een eigen search engine op de markt gaat zetten. Meteen klaar met contract onderhandelingen en concurrent. 😛

  28. Bah bah bahhh!!! Bing is echt crap!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.