Reacties voor: Google Stadia-app voor iOS nu te downloaden

Games kopen voor een tientje per maand
Games koop je niet meer los, maar je wordt abonnee van een dienst die ze allemaal voor je verzamelt. Dat is het idee achter Apple Arcade en ook van Google Stadia, het gameplatform van Google. De Stadia-app voor iOS is er alvast, in afwachting van de officiële start op 19 november.
Lees het complete artikel → Google Stadia-app voor iOS nu te downloaden
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Je krijgt wel voor die 9.99 Cyberpunk, Grid, Red dead redemption etc, maar bij Apple krijg je alleen arcade games.

  2. Stadia laat je toptitels streamen in tegenstelling tot apple arcade. Daarom laten deze diensten zich lastig vergelijken. Als het spelaanbod zich blijft uitbreiden zie ik hier veel toekomst in.

  3. Apple Arcade is wel echt een hele andere dienst en is niet echt te vergelijken met Stadia. Ook is het misschien handig om wat informatie over Stadia Base te geven (het gratis abonnement van Stadia)

  4. Het mag in dit artikel best wel wat duidelijker worden dat je games, die je wilt spelen via Stadia, alsnog moet kopen. Het wordt in de tekst toch nog best vaak verkocht als ‘€10 per maand om te gamen via Chromecast, met nu al 12 games in het aanbod’. Als dan ook de vergelijking wordt gemaakt met Apple Arcade, wat enigszins begrijpbaar is, dan lijkt het des te meer dat je alle spellen kan spelen, wat dus zeker niet waar is.

    (Red.) Tekst nu meer verduidelijkt.

  5. Dit zal in de huidige opzet de zoveelste product flop worden voor Google.

    Waarom zou ik 120€ per jaar betalen om games te “mogen” kopen? En waarom kosten die games dan alsnog 60€? En nog een waarom… waarom zou ik het risico lopen op slecht internet of een uitval van de dienst als het zoveel geld kost.

    Als dit 12,99€ pm kost en je hebt alles. Dan wordt het een Netflix succes. Nu? Totale flop.

  6. Vind het wel tot dat er triple A games bij het abbo inzitten.

  7. Origineel geplaatst door Jos
    Dit zal in de huidige opzet de zoveelste product flop worden voor Google.

    Waarom zou ik 120€ per jaar betalen om games te “mogen” kopen? En waarom kosten die games dan alsnog 60€? En nog een waarom… waarom zou ik het risico lopen op slecht internet of een uitval van de dienst als het zoveel geld kost.

    Als dit 12,99€ pm kost en je hebt alles. Dan wordt het een Netflix succes. Nu? Totale flop.

    Wanneer je stadia base gebruikt (va 2020) betaal je niets en kun je de games loskopen. Plus je hoeft geen console te hebben om toch console games te kunnen kopen/spelen.

  8. @Jos: Ik denk dat je vergeet dat niet iedereen een console in 1 keer kan aanschaffen, zeker niet bij de release.
    Verder moet je ook realiseren dat een game maken ook geld kost, en heel veel mensen snappen niet hoeveel het kost om een game zoals Cyberpunk, Tomb Raider, en ga zo maar door, te maken. IN de afgelopen 15 jaar zijn games altijd even duur gebeleven terwij er wel inflatie is geweest.
    Nog een ander punt is dat de abbonnements vorm van Google Stadia 10,- per maand kost, echter komt er ook een Gratis variant, waarbij je al je gekochte games gewoon kan spelen op 1080p en Stereo ipv 4K met Dolby. Dus in princiepe heb je dan gewoon een gratis console en hoef je dan alleen een spel te kopen, Stadia ondersteund ook controllers van 3de. Dus dat zal ook geen probleem zijn.

    Ik zie juist heel veel kansen voor Google Stadia, zowel voor ontwikkelaars als voor gamers. Voor ontwikkelaars zie ik de kans om Games te kunnen maken zonder limitaties van Hardware (PS4 XBOX, enz.) voor gebruikers een goede betaalbare oplossing om games te spelen.

    Een van de pijnpunten van deze oplossing is wel dat je een goede stabiele internet verbinding moet hebben zonder datalimiet (wat sommige landen/providers nog hebben, voornamelijk in het buitenland).
    De meeste gebruikers in nederland zullen hier geen last/probleem van ondervinden, met de verbindingen die we hier hebben.

    Helaas verspreiden veel media de verkeerde/onvolledige informatie waardoor gebruikers verkeerd worden geinformeerd over deze dienst/product. Ik zie op het internet verschillende discussies staan met mensen die niet begrijpen hoe de diesnt werkt en wat je krijgt voor welk bedrag. Hierdoor ontstaan dus flinke verwarringen.

  9. (Red.) Verduidelijkt dat je voor spelen op een Android-smartphone de Pixel-telefoon nodig hebt.

  10. Wauw, dus voor 10 euro per maand krijg je het recht om games te kopen??? Wat is dat nou voor BS-dienst? 😳

  11. @Eduard: Niet alleen kopen, maar ook spelen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.