Reacties voor: Google riskeert miljoenenboete na privacyschending in iOS Safari

Google riskeert een boete van tientallen miljoenen dollars, nadat bekend werd dat de privacy-instellingen van Safari op de iPhone werden genegeerd. Daardoor konden cookies worden geïnstalleerd, die gebruikers in de gaten hielden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. “Google onderhandelt nog met de FTC hoe hoog de boete zal uitvallen…”

    Handig, ga ik ook maar eens proberen als ik weer zo’n “sanctie” in de bus vind. Overigens is het hoe dan ook een schijntje voor een bedrijf als Google. Ik vind het schandalig dat ze er weer zo makkelijk vanaf lijken te komen.

  2. Wel raar eigenlijk dat bedrijven enorme boetes opgelegd krijgen voor het “duperen” van klanten, en de gedupeerden er totaal niks voor krijgen …

  3. Tientallen miljoenen… een druppel op een gloeiende plaat voor een bedrijf als Google. Ze lachen er om, komen er mee weg en hebben alsnog wat ze wilden. Oh, oh wat zou ik graag zien dat het ‘s ‘n keer echt pijn deed. Tientallen miljarden, dan gaan we praten… maar ja, dat is niet aan de orde. Dank voor het nieuws trouwens. De zoveelste reden om mijn google account maar ‘s sterk onder de loep te nemen.

  4. Gelukkig heb ik niets te verbergen en realiseer ik mij al tijden dat dit gebeurd. Zelfs dit berichtje zal opgeslagen worden ergens op een databank of server.
    Maar ik ben wel echt benieuwd waar die miljoenen heen gaan. Zal wel gewoon in de staatskas zijn.
    Stort al dat geld dan maar op de rekening van een goed doel.
    Anders is het een beetje vreemd dat een bedrijf burgers dupeert en de overheid vervolgens geld vangt.

  5. Volgens mij moet Google de boete betalen aan Apple omdat de regels van Apple zijn overschreden. Je betaald toch ook aan de staat als je te hard rijd, maar als je een rode kaart krijgt bij voetbal betaal je je boete aan de KNVB en niet aan de staat.

  6. @Nickoss: nee, dat is onzin. De FCC gaat niet over transacties tussen bedrijven. Als daar een conflict over ontstaat, gaat dat naar een civiele rechter.

  7. DIt moet zwaar, zwaar gestraft worden… De brutaliteit… Google heeft gewoon schijt aan de wereld, wanen zich almachtig…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.