Reacties voor: Google: ‘Populaire iPhone-patenten moeten commerciële standaarden worden’

Google beweert dat bepaalde iPhone-patenten van Apple commercieel essentieel zijn. Het gaat daarbij om slide-to-unlock en multi-touch, eigenschappen waarmee Apple zich kan onderscheiden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Gekker kan het niet worden.

  2. Dat is lekker makkelijk. Zeggen dat het standaard zou moeten zijn. Als Apple nou het monopolie had in smartphones, maar er is nauwelijks verschil in de verkopen van iPhones en Android telefoons.

  3. Ik vind het wel een goed idee.
    Moeten we anders Steve Jobs even vragen waar kwaliteit vandaan komt?
    Hypocriet standpunt neemt Apple de laatste jaren in. Jammer. Geld boven vooruitgang, dat is duidelijk.

  4. Het zegt natuurlijk al genoeg dat Google dé uitvindingen van Apple als standaard voor smartphones wil laten gelden.

    Ze geven dus in feite aan: “Apple was eerder en beter in zijn ideeën. Wij willen nu vervolgens van die ideeën profiteren omdat het een standaard is geworden”.

    Enfin, het is juist een standaard geworden omdat mensen er verliefd op zijn geworden. Dat dit vervolgens iPhone exclusief moet blijven wordt duidelijk met het volgende voorbeeld”.

    Stel ik bak het lekkerste brood van de wereld, iedereen wilt mijn brood. Vervolgens zeggen andere bakkers, ik wil je recept, want jou brood is de lat. Dan zou ik zeggen tegen die bakker. Probeer de lat maar hoger te leggen dan.

  5. ik ben het daar wel mee eens, echter de uitvinder van de standaard mag daar wel voor vergoed worden gedurende een bepaalde periode, stel je voor dat voor iedere auto die verkocht wordt ook nog bedragen afgedragen dien d te worden voor de uitvinder van het wiel, motor, remmen, banden en ga zo maar door …. het geld maakt nu de wereld al kapot, maar dan komen we echt in een vicieuze cirkel … zonder enige vooruitgang …

  6. O jee Google voelt de bui hangen en begint m flink te knijpen geloof ik whahahhahaa

  7. Dat heeft Tim Cook dus net níet gezegd: hij zei dat het patentsysteem niet innovatieremmend moet zijn. Apple stelt alle patenten beschikbaar ter licentie tegen een prijs die gelijk is voor iedereen.

    Hij heeft het dan over de technische kant. Tegelijkertijd is R&D veel energie (en geld) kwijt aan het verzinnen van nieuwe producten (wat dus samenstellingen kunnen zijn van bestaande patenten), user interfaces, etc. Daarnaast de afdeling marketing met het aanboren van nieuwe markten en gebruikersgroepen.

    Juist deze inspanningen moeten worden beschermd tegen copycats volgens Cooks.

    Je kan het betreffende D10 interview (ongeveer een kwartiertje) vinden op youtube.

  8. @Erwin: Dit is net wat ze aankaarten. Het wiel, het stuur, endergelijke zijn essentiële onderdelen die een maakt wat een auto is. Hetzelfde met 3G voor smartphones. Wat niet zo is, is slide to unlock features en andere cosmetische aspecten dat Apple populair heeft gemaakt doordat er zo veel mensen de iPhone gekocht hebben. Die dingen maken niet wat een smartphone is. Kijk maar naar De nokia lumia met windows. Als zij het kunnen, waarom kan android het niet? Dit is wat Apple wilt, dat mensen innoveren om iets beters te vinden ipv het werk van iemand anders gewoon overnemen. In tegenstelling tot wat veel mensen beweren willen ze hiermee de innovatie bevorderen, want wat nu gebeurt is dat men gewoon geen geld investeren in onderzoek en gewoon iemand anders hun resultaten klakkeloos overnemen.

  9. Hahaha begint gogle het te voelen met android nou apple gewoon zo doorgaan en over 2 jaar is android weg dit doet google alleen om een beter toestel te maken

  10. Ik denk dat ik maar eens begin met een nieuwe frisdrank, natuurlijk moet ik dan wel het recept van Coca Cola hebben!!!!! Haha

  11. Origineel geplaatst door Puk
    Het zegt natuurlijk al genoeg dat Google dé uitvindingen van Apple als standaard voor smartphones wil laten gelden.Ze geven dus in feite aan: “Apple was eerder en beter in zijn ideeën. Wij willen nu vervolgens van die ideeën profiteren omdat het een standaard is geworden”.Enfin, het is juist een standaard geworden omdat mensen er verliefd op zijn geworden. Dat dit vervolgens iPhone exclusief moet blijven wordt duidelijk met het volgende voorbeeld”.Stel ik bak het lekkerste brood van de wereld, iedereen wilt mijn brood. Vervolgens zeggen andere bakkers, ik wil je recept, want jou brood is de lat. Dan zou ik zeggen tegen die bakker. Probeer de lat maar hoger te leggen dan.

    of, … je mag mijn recept gebruiken als je maar betaalt en de standaard op hetzelfde niveau houdt.

    Het moet niet gekker gaan worden! Ik vind iets uit, het wordt een succes, en vervolgens mag iemand anders mijn succes dan dus gebruiken.

  12. Lame Google, Lame! Het enige dat je nu laat zien is dat je zelf niet innovatief genoeg bent om zelf iets goeds uit te vinden. Microsoft heeft tenminste nog de moeite genomen en het lef getoond om zelf iets te bedenken, ongeacht hoe je tegen hun software staat. Totale broekafzakker van Google!

  13. tuurlijk! geeft google zijn broncode van zijn zoekmachine ook vrij? omdat dat meer standaard is dan de functionaliteit van de ios devices…

    is in feiten het zelfde

  14. @Richard: Dat is geen lef van Microsoft, heel naief van de afdeling marketing daar. Ze konden weten dat het een flop zou worden, ze zijn 5 jaar te laat…

  15. @Hans23: ik denk dat je nog gaat opkijken van het succes van wp 8 😉 bijna iedereen heeft een windows bak, als er een game console goed verkoopt is het de xbox (tv entertainment) die combinatie is eigenlijk dodelijk voor de functies van apple (dit wil niet zeggen dat ik apple niet support) ik denk dat Google compleet gaat falen nu.

    Het is een kwestie van tijd dat android als model niet gaat werken. Updates blijven bij sommige fabrikanten uit puur omdat de kosten om door te blijven ontwikkelen voor elk toestel niet dragend zijn. Iets wat dus niet thuis past in de strategie van Aziatische bedrijven of service te leveren na de aankoop.

    Google doet kan dat niet bol werken met -tig aziatische hardware fabrikanten. En voor wie zegt dat ze onder de motorkap vrijwel het zelfde zijn… misschien op de blueprint maar qua kwaliteit van het bakken van de chips is wel degelijk een verschil op te merken.

    Om dan nog maar verder over de software schil over android heen te zwijgen. Google heeft een filosofie die hanteren GOOGLE zoekmachine als hun bijbel. Waardoor ze op veel zoek hits producten onder google familie kunnen uitbrengen om zo langzaam in het net van google te drijven! Dus wie zegt dat patenten openbaar gezet moeten worden door het grootschalig gebruik van deze patenten zou eens moeten kijken naar de google producten! Zei staan hun zoek bot ook niet af en Bing en Yahoo omdat google + 90% van de markt heeft.

  16. Iedere consument hier die tegen verlaging van de toepassing van patenten pleit is een dief van zijn eigen portemonnee (of groot-aandeelhouder van Apple). Wie denkt dat minder parent bescherming minder innovatie gaat opleveren gelooft de holle retoriek van beschermde monopolisten. Echte marktwerking betekent ook veel aanbieders en dat bestaat in deze graai-wereld amper nog. En dan bent u dus de lul.

  17. Google: Search is een essentieel onderdeel van een smartphone. Gaan jullie nu het goede voorbeeld geven en al jullie search-patenten aanbieden als een commerciële standaard?

    Origineel geplaatst door Zuttasoxx
    @Erwin: Dit is net wat ze aankaarten. Het wiel, het stuur, endergelijke zijn essentiële onderdelen die een maakt wat een auto is.

    Toch is dit niet altijd zo essentieel geweest.
    Voorbeeld: De T-Ford had het gas via een pookje aan het stuur, niet via een pedaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.