Reacties voor: Op deze 7 punten is Google Pixel een bedreiging voor de iPhone

Google heeft de Pixel en Pixel XL onthuld, twee nieuwe flagship-telefoons die gaan concurreren met de iPhone. Op meerdere punten valt Google de iPhone aan, bijvoorbeeld met onbeperkte online opslag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 81 reacties

  1. Ik mis nog een functie in de Pixel die voor mij erg belangrijk is: iOS 😉

  2. Ik hoop echt dat iedereen dit toestel en de opvolgers koopt, dan heb ik de iPhone 8 als eerste. Ff serieus. Hoe goed de hardware ook is van een Android telefoon, er draait geen ios op. Hardware specificaties zijn en worden steeds minder belangrijk. Software, security en betrouwbaarheid worden steeds belangrijker.

  3. Mmm… is er meer bekend zoals de opslag capaciteit en prijzen? Misschien een goed idee om er een iphone vs google pixel vergelijking in te gooien

  4. Mag ik wat zeggen? Ja? Ok…

    Wat een lelijk ding zeg…

  5. Het grootste nadeel aan deze telefoon is dat je betaalt om je privacy op te geven. Logisch dat gratis opslaan van je foto’s en video’s. Zij verdienen er namelijk aan de andere kant van de heg weer geld aan. Telefoon ziet er goed uit en met maandelijkse updates gaat het de juiste kant op maar als je geen antwoord hebt op de vraag “hoe kan dat zo goedkoop?” moet je gaan nadenken waar ze dan wel geld aan verdienen…

  6. @Ronald Jonkers: ik ben ook apple en ios fan hoor maar kale android is echt zo verkeerd nog niet.

  7. In de vele jaren is er altijd strijd geweest tussen Apple en de top Android toestellen. En de hardware Specs waren altijd beter bij Android. Maar uiteindelijk heeft dit nooit veel invloed gehad op de verkoopcijfers en meer nog op de overstappers. Deel ligt aan de apps die voor iOS beter zijn en de updates. Verder de combi met apple ecosysteem : mac en tv en voor de enkeling ook de watch.
    Betreft de camera zit het zo dicht bijelkaar dus daar os geen onderscheid in. Verder maakt Google alle apps ook, soms beter, voor Android. Dus ook vr apps en ik denk later ook de Google assistent. De strategie van Google is Google op alle apparaten. Enige voordeel is alle foto’s en films worden opgeslagen. Heb ik nu ook al, maar op lagere resolutie. Dus “het gevaar” vind ik niet anders dan in de voorgaande jaren.

  8. Dit is niet echt een concurrent voor de iPhone maar voor Samsung.

    Iemand een prijs van deze dingen? Zie ik niet in de tekst staan.

  9. maandelijkse beveiligingsupdates – iets wat voor Android-gebruikers ongewoon is??? En IOS gebruikers dan?

  10. Origineel geplaatst door Erwin
    Dit is niet echt een concurrent voor de iPhone maar voor Samsung.
    Iemand een prijs van deze dingen? Zie ik niet in de tekst staan.

    De prijs is $649 voor het kleinste model. Heb ik nu toegevoegd aan de tekst. Pre-order voorlopig alleen in VS, Duitsland, UK, etc.

  11. Ik moet toegeven, de toestellen zien er mooi en gelikt uit, hardware is niets mis mee, maar… het is en blijft een Google product en Google wil graag alles van je weten. En dat is juist zo jammer!
    Ik blijf lekker bij mijn Apple producten.

  12. volgende keer een designer in dienst nemen. en het blijft android. Voor een grote club interessant misschien. maar geef mij maar iphone met iOS.

  13. 1: Digitale assistent: Gebruik ik niet
    2: Camera is meer dan prima op de Iphone 7, die kleine 1/8 naar 2/0 diaframe is hele kleine stap
    3: Onbeperkte opslag gaat google nog wel op terug komen, hier kwam ook Microsoft op terug met office 365 abbo toen.
    4: Koptelefoon aansluiting mis ik niet, gebruik nu al bij mijn Iphone 6 een bluetooth headset van Bose wil niet meer terug
    5: VR is nog niet echt heel boeiend
    6: Amoled ja is mooi maar scherm van Iphone is ook al mooi genoeg
    7: En tja kleur dat blijft smaak

    Al bij al totaal geen bedreiging voor mijn Iphone.

  14. Er is één belangrijk verschil: privacy. Google moet het hebben van jouw gegevens. Dat is hun verdienmodel. Apple zegt jouw privacy te respecteren. Hun verdienmodel is niet jouw identiteit. Qua hardware, diensten en functionaliteit is Google heel goed. Maar daar betaal je een hoge prijs voor, alleen zien veel mensen dat niet. De vraag is hoe veilig je data bij Apple is, maar voorlopig heb ik een beter gevoel bij Apple dan bij Google als het op stallen van je data aankomt. Google is en blijft echter een partij om in de gaten te houden.

  15. Zolang HTC deze Google Pixel blijft bouwen hoeft Apple zeker niet bang te zijn. De bouwkwaliteit van een HTC is over het algemeen om te huilen.

  16. Origineel geplaatst door Froy
    Ik mis nog een functie in de Pixel die voor mij erg belangrijk is: iOS 😉

    hahahah dus dat!

  17. @Lst: Inderdaad leuk geven ze je onbeperkt cloud opslag, ja en alle info die jij erin zet wordt door verkocht.
    Deze telefoon komt er bij mij never nooit in huis.

    Ze willen je wifi ook nog wel voor je beheren
    Vanaf seconde of 50 zeggen ze iets van, je kan gaan relaxen aangezien google je netwerk voor jou beheert.

  18. Handig zo’n vingerafdrukscanner!!!
    op de achterkant van het toestel LOL

  19. Gewoon door HTC gemaakt, dus eigenlijk een nieuwe Nexus met een andere naam?

    Die Android Dock op de foto’s lijkt nu trouwens nog wel meer op een Dock van iOS.

  20. Mag het niet zeggen maar.., Google is echt vernieuwend bezig. Hun toekomst visie is heel duidelijk. De integratie met het (Google) internet is echt fenomenaal. Apple heeft helaas geen eigen grote dienst zoals Google.

    Dat is de grootste bedreiging voor Apple. Diensten hebben de toekomst, zeker niet de hardware.

  21. Ligt het aan mij of is dat een van de lelijkste telefoons die ik heb gezien?

  22. Origineel geplaatst door Krimson
    Zolang HTC deze Google Pixel blijft bouwen hoeft Apple zeker niet bang te zijn. De bouwkwaliteit van een HTC is over het algemeen om te huilen.

    Onzin.

  23. Origineel geplaatst door Theclan
    Het grootste nadeel aan deze telefoon is dat je betaalt om je privacy op te geven. Logisch dat gratis opslaan van je foto’s en video’s. Zij verdienen er namelijk aan de andere kant van de heg weer geld aan. Telefoon ziet er goed uit en met maandelijkse updates gaat het de juiste kant op maar als je geen antwoord hebt op de vraag “hoe kan dat zo goedkoop?” moet je gaan nadenken waar ze dan wel geld aan verdienen…

    Dat is ook mijn probleem en daarom zal ik het nooit kopen je hebt echt geen privacy meer.., maar ja heb je dat wel bij iOS echt dan wel? Ik vraag het mij af.

  24. Ik vind het design subliem!
    Mooie materialen, mooie vorm, mooie kleur blauw en wit én een camera die IN de behuizing past!
    Dit vind ik echt een heel mooie telefoon!
    Er mist echter één voor mij heel belangrijk ding: iOS!
    Ook vraag ik me af of het toestel na een paar jaar intensief gebruik ook nog mooi is en snel zoals de iPhone en of het z’n waarde behoudt zoals Apple producten.
    Als je een nette iPhone 6 van 2 jaar oud hebt en die verkoopt dan heb je al een mooi centje om je iPhone 7 mee te financieren!
    Probeer dat maar eens met een high end toestel die op Android draait:)

  25. @Marc: Als je DuckDuckGo instelt als Search engine, iCloud email ipv Gmail en whatsapp /messenger vermijd kom je een heel eind.

  26. @Sarafina: dat de camera in de telefoon verzonken is, is omdat deze Pixel Phone 8,6 mm dik is. Veel dikker dan de iPhone.

  27. Origineel geplaatst door Krimson
    Zolang HTC deze Google Pixel blijft bouwen hoeft Apple zeker niet bang te zijn. De bouwkwaliteit van een HTC is over het algemeen om te huilen.

    Waar haal je die opmeting vandaan? Ik heb al Apple vanaf de 3G via de 4,5s nu nog op de 6+ maar daarnaast heb ik nog een htc hd2 voor de hobby (wordt ook nog veel gebruikt, en ziet er nog goed uit zonder schade, dit geldt ook voor de one M7 die ik ook nog dagelijks in gebruik heb, die dien echt niet onder voor de 5s qua bouwkwaliteit (3G is natuurlijk een stuk minder met die plastic achterzijde ..)

  28. @Dennis: Je metadata ja. Leeftijd, geslacht, locatie, activiteit, soorten mails, etc. Niet je foto’s, video’s, documenten en andere privé informatie. Daar heeft een adverteerder geen bal aan en Google ook niet.

    En reken maar dat Apple exact dezelfde analyses maakt gebaseerd op jouw gebruikersdata. Of heb je de voorwaarden van Apple nog nooit gelezen? Hoe denk je dat die via ontwikkelaars advertentieruimte verkopen in apps? Gewoon willekeur? Dacht het niet.

  29. Het is geen Apple…. Specs van een ander merk dien mij niets.
    Ik kijk/denk niet eens aan een ander merk bij vervanging.
    Al krijg ik die Google Phone cadeau met de rest van het decennium gratis bellen en zonder datalimiet, sorry maar Apple4Life.

  30. Mooi!

    Concurrentie is goed, dan zal Apple ook verbeteren. Zo wil ik bv graag méér iCloud opslag voor m’n 0,99 per maand per persoon (bv een family abonnement zoals bij music? 5x500GB voor 9,99 per maand ofzo)

  31. @Sarafina: Nadat de iphone6 van mijn ene zoon kapot is gegaan, zijn schuld maar verschrikkelijk reparatiebeleid van Apple, heeft hij anderhalf jaar mijn oude Samsung galaxy Note2 gebruikt. Tot hij een s7 kocht. Mijn andere zoon gebruikt nu alweer enkele weken dezelfde Note 2. Deze gaat nu al meer dan vier jaar mee en doet t nog fantastisch.

  32. @Jeroen: Vind je €0,99 dan geen eerlijke prijs voor 50gb? Ik betaal liever een eerlijke prijs zodat mijn data verder met rust gelaten worden en beschermd worden.

  33. @Krimson: En waarop is dit gebaseerd? Heb meerdere HTC’s gehad, niks mis mee

  34. Dit een goede ontwikkeling. Concurrentie maakt de Iphone en de IOS infrastructuur nog beter, ik ben daarvan overtuigd.

  35. Hoop dat de telefoons aanslaan en Apple er toe zetten om weer heel concurrerende telefoons in de markt te zetten. Samsung maakte het Apple de laatste tijd net iets te makkelijk. Laat Google maar lekker aanrommelen. Ik ben benieuwd naar Apple’s antwoord de komende jaren.

  36. De vingerscanner moest achterop anders was de rip-off te obvious.

  37. Origineel geplaatst door Daan
    @Jeroen:
    Vind je €0,99 dan geen eerlijke prijs voor 50gb? Ik betaal liever een eerlijke prijs zodat mijn data verder met rust gelaten worden en beschermd worden.

    Ik vind het alleen wat spijtig dat Apple het rijkste bedrijf van de wereld is, maar niet meer dan 5 gb ‘gratis’ (bij aankoop van een telefoon van €750 of een laptop van €1500). Ze zouden er zeer makkelijk 50 gb gratis van kunnen maken.

    Oh ja, worden je gegevens daadwerkelijk vergrendelt als je ze aan Apple geeft, want ik denk dat ze ze niet zouden verkopen maar toch wel analyseren…

  38. Geen sd kaart mogelijkheid. Oei. Dat is vaak juist een pluspunt van Android telefoons…

  39. Ik snap wel dat iedereen hier t design mooi vind, tis net een iPhone.. En duur ook nog, 32 gb voor 759…

  40. Vingerafdrukscanner op de achterkant heeft ook voordelen. Als je je telefoon uit je broekzak haalt kun je in 1 beweging je wijsvinger achterop leggen. Dan is de telefoon al unlocked voordat ie je broekzak verlaten heeft.

  41. Die vergelijkingen altijd, wat zegt dat? Niets want je bent met een totaal verschillend besturingssysteem bezig. Dat is mijn mening, een iPhone met iOS natuurlijk heeft geen 4Gb RAM nodig om heel vloeiend en probleemloos te draaien. Dan de camera, het zijn niet alleen de megapixels die het hem doen, het diafragma en de lichtsensor is de driehoek om mooie foto’s te maken. Het is gewoon zoals een boormachine met een drilboor vergelijken. Ik wil met mijn iPhone 6 64Gb het wel eens opnemen tegen eender welke andere smartphone en daarbij in een smartphone zal nooit een serieus degelijke camera in passen, bekijk de lenzen maar eens op een spiegelreflexcamera. Ik heb er nog één liggen met 10.4 Mp en daar mag elke smartphone het eens tegen opnemen. Dan de opslag, nu schakelen ze over op een cloud, waar blijft je privacy? Bij mij als amateurfotograaf staat alles op een externe harde schijf en is met een spiegelreflexcamera gemaakt en over Google maps zal ik het maar helemaal niet hebben want mijn kameraad zijn oude wagen is nog te zien en die is ondertussen al drie jaar weg, Apple gebruikt de kaarten van TomTom en laat dat nu de beste onder de navigatiesystemen zijn. Op één ding kan ik kritiek geven en dat is dat de magie bij Apple verdwenen is bij het verlies van Steve Jobs maar de kwaliteit is niets op aan te merken.

  42. Nou nou, wat een reacties hierboven. Ik lees meerdere keren dat het design lelijk is =Mening. Het is juist innovatief. Google brengt tenminste nieuwe ontwerpen op de markt. Of iemand dit mooi of lelijk vindt moet de klant zelf weten. Apple gooit 3 jaar achter elkaar het zelfde toestel op de markt met als ‘nieuwe’ feature de nieuwe iOS versie. Dat is pas innovatie! 🙂

    Er wordt gesproken over dat het uitzonderlijk is dat er elke maand beveiligingsupdates komen op een android toestel. Maar dit is echter al een paar jaar zo bij de meeste fatsoenlijke toestellen.

    Verder wordt er in de reacties gesproken over dat de data bij Google wordt gebruikt en dat ze er winst mee maken. Iedereen die denkt dat dat bij Apple niet zo is, mag even wakker worden. We leven in 2016, de wereld is niet zo mooi als nieuwssites het schrijven.

    Google heeft zijn uiterste best gedaan om 2 mooie toestellen op de markt te brengen. Ieder zijn mening of dit goed gelukt is of niet. Persoonlijk vind ik van wel…

  43. @Marc: Dat vind ik helemaal niet erg!

  44. @MoBieler: Apple weet mijn leeftijd niet aangezien niet staat ingevuld, net als geslacht ook niet.
    Dan kan mijn Apple email wel Dennis.. heten wie zegt dag ik zo heet, net als locatie weten ze niet aangezien die uit staat.

    E-mails weten ze niet aangezien email niet staat ingesteld, gezondheid weten ze niet aangezien de gezond app leeg is.
    Dingen in mijn huis weten ze niet aangezien ik geen smart dingen heb, dus de home app is uit.

  45. Gratis opslag… Als iets gratis is ben je niet de klant – dan ben je het product. Zoals iemand anders al zei: ‘Oh kijk ze hebben bij Google een iPhone6 gekopieerd.’ Tsja. Het mag dan beter zijn op een paar specs (minijack – kom op hee. Blauwe kleur? Tsja als het nou een MOOIE kleur blauw was…) ik zie geen belangrijke verbeteringen qua specificatie. Camera? Pixels is nauwelijks meer indicatief voor de kwaliteit van de foto’s die je er mee maakt en de meeste mensen maken er toch maar kiekjes mee. Geheugen? Niet veel meer dan de iPhone en hoe je het wend of keert Apple is met het uitbuiten daarvan stukken en stukken verder.

    En de genadeslag: geen iOS, geen App Store en integreert met helemaal niks.

    Dus: niks aan de hand mensen – gewoon doorlopen.

  46. Dan is de nieuwe one+ 3. Een betere deal voor rond de 400 euro. OA 6 gb ram…

  47. Origineel geplaatst door Franklin
    Vingerafdrukscanner op de achterkant heeft ook voordelen. Als je je telefoon uit je broekzak haalt kun je in 1 beweging je wijsvinger achterop leggen. Dan is de telefoon al unlocked voordat ie je broekzak verlaten heeft.

    Wauw, als ik m’n vinger op de touch ID sensor leg is die ook ontgrendeld, kan ik met een blinddoek om doen.
    Dat is echt een no-argument 😅.

  48. Einnnnndelijk een beetje concurrentie

  49. Origineel geplaatst door Zungoeie
    Mmm… is er meer bekend zoals de opslag capaciteit en prijzen? Misschien een goed idee om er een iphone vs google pixel vergelijking in te gooien

    de kleine Pixel minstens 759 euro en de XL minstens 899 euro.
    Bron nu.nl

  50. @Sandertje: Ik heb ze gerepareerd.

  51. Origineel geplaatst door Matthias
    Ligt het aan mij of is dat een van de lelijkste telefoons die ik heb gezien?

    Helemaal met je eens

  52. @Marc: Volgens Edward Snowden wel, en Apple pocht nogal over hun privacy, als ooit mocht blijken dat ze daarover liegen kunnen ze de hele zaak wel inpakken.

  53. Net zo duur als een iPhone, maar dan met t verdienmodel van Google wat erop gericht is te verdienen op jouw privacy! Is t al 1 april?

  54. @Dennis: No highs, no lows: must be a Bose.

  55. @MoBieler: Daar heeft een adverteerder wel wat aan en Google dus ook.
    In foto’s zit locatiedata en ze kunnen tegenwoordig objecten in foto’s herkennen. Als jij regelmatig foto’s maakt met een biertje is dat best interessant voor een brouwerij. 😉
    Video’s weet ik niet, maar in theorie kunnen ze van een aantal frames hetzelfde doen als bij een foto.
    Documenten zijn ook interessant. Kijk maar hoe Gmail nu de advertenties baseert op de inhoud van je mail.
    Google wil alles weten, liefst nog voordat jij het weet. Dat kan handig zijn voor jou als gebruiker. Je opent Google en ziet de resultaten al van wat je wilde gaan zoeken, maar ja, dan moet Google wel heel wat van je weten…

  56. Apple4ever!! denk maar over de privacy bij Apple en dat is genoeg !!

  57. @Bigkevx2: Ja, want je vingers komen natuurlijk nooit op de achterkant van je telefoon. Je houdt je scherm altijd aan de voorkant vast.

  58. @MoBieler: Dat dus inderdaad. Word sowieso moe van die vergelijkingen, Android vs Apple en andersom.

    Beide zijn prima systemen alleen heeft iOS mijn voorkeur. Waar Android op sommige vlakken toch wel weer lekkerder werkt, en zo heeft Apple ook zijn plus punten.

  59. @Dennis: Anders had het artikel ook wel “de 7 bedreigingen voor Dennis” geheten. Top beargumenteerd jongen.

  60. @Krimson: Je hebt zeker nooit een highend HTC toestel gehad?

  61. Wat grappig toch om al die reacties te lezen… Het speeltje van velen waar ze zo trots op zijn moet natuurlijk wel even flink verdedigd worden. Zijn er geen goede argumenten dan worden ze wel verzonnen… Ik vind het top van iCulture om dit alles zo eens op te schrijven over een concurrent van de iPhone. Gewoon objectief blijven, daar kom je het verste mee. Ook al hebben veel van je lezers een gekleurde iPhone zonnebril op… 😉

  62. @Frank: Naief, lees even de Apple privacy statement.

    Ik ben gebruiker van een OnePlus 3 telefoon en iPad mini 2 dus geen uitgesproken fan van Android of IOS beide hebben zo hun voor en nadelen.
    Maar ik moet constateren dat dit stuk enigzins eenzijdig geschreven overkomt.
    Zo ontbreekt bij de iPhone niet alleen de 3.5mm jack aansluiting maar ook een vrij toegankelijke USB en NFC aansluiting. Ja er zit NFC en Lightning op deiPhone maar ik kan niet zomaar even mijn muziek naar de iPhone slepen, mijn foto toestel aansluiten of betalen via NFC (doe ik nu met de ING app) om maar een paar voorbeelden te noemen.

  63. De bouwkwaliteit is om te huilen? Heb je daar ervaringen mee dan.. haha. HTC m7 en M8 telefoon van het jaar. Bouwkwaliteit top. de 1e volledig aluminium. I Phone 6 is een complete ripp off qua uiterlijk van de m7/m8. Heb de m7 al 3 jaar en gewoon een super telefoon.

  64. De reacties hier zijn soms om te gieren:

    “het heeft geen iOS”.

    Ikzelf ben ook volledig gevestigd in het apple eco systeem (iphone sinds de 3gs, macbook, airport, 2x atv4, ipad,..) maar ik ben niet beroerd toe te geven dat Google met zijn software VEEL grotere stappen gezet heeft dan Apple + het ziet er allemaal nog een pak gelikter uit sinds de laatste versies van Android. iOS10 is ontwikkeld door een kleuter.

    Als het zo nog enkele jaren door gaat is het eco systeem van google veel beter dan dat van apple. Mede natuurlijk door hun standpunt t.o.v. privacy, net omwille dat zij zoveel van je (willen) weten kunnen zij een veel betere user experience verzorgen.
    (De discussie of je je privacy hiervoor wilt opgeven laat ik hiervoor in het midden).

  65. ‘iOS Liefde’ maakt blind.

  66. Origineel geplaatst door Nik
    De reacties hier zijn soms om te gieren:

    “het heeft geen iOS”.

    Ikzelf ben ook volledig gevestigd in het apple eco systeem (iphone sinds de 3gs, macbook, airport, 2x atv4, ipad,..) maar ik ben niet beroerd toe te geven dat Google met zijn software VEEL grotere stappen gezet heeft dan Apple + het ziet er allemaal nog een pak gelikter uit sinds de laatste versies van Android. iOS10 is ontwikkeld door een kleuter.

    Als het zo nog enkele jaren door gaat is het eco systeem van google veel beter dan dat van apple. Mede natuurlijk door hun standpunt t.o.v. privacy, net omwille dat zij zoveel van je (willen) weten kunnen zij een veel betere user experience verzorgen.

    (De discussie of je je privacy hiervoor wilt opgeven laat ik hiervoor in het midden).

    Je hebt eigenlijk gewoon alles van Google en moet hier je frustratie kwijt;)

  67. Je hebt eigenlijk gewoon alles van Google en moet hier je frustratie kwijt;)

    Ik heb niets van google :p? buiten een gmail account… 🙂

  68. Ik zie weinig of niets dat voor de iPhone bedreigend is. Ze hebben óók een soort Siri ingebouwd. Oók 12PM camera. Amoled scherm schijnt mooi te zijn. Het design is aan de voorkant de iPhone en aan de achterkant lelijk. Ik heb heb toch liever de échte. De iPhone dus.
    De prijs van de kleinste Pixel is in Duitsland vanaf €759, werd gisteren bekend gemaakt, dus precies 10 euro minder dan de iPhone 7. Dat lijkt me toch echt geen concurrentie. Ze prijzen zichzelf uit de markt. Voor Nederland is nog helemaal niet bekend of deze Pixels wel op de markt komen. Wellicht pas in 2017. Tip: rustig de iPhone 7 (Plus) kopen 🙂

  69. @macaanzee: Zal wel niet zo heel lang duren voordat hij in Nederland komt hoor, is in ieder geval al beschikbaar voor pre-order.

    Niks ten nadele van de kwaliteit van Apple en haar iPhones maar de beschikbaarheid na launch is altijd om te huilen geweest.

  70. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  71. @Ronald Jonkers: je weet dan ook wel dat iOS ook lang niet zo veilig is als veel Apple fans beweren. Daarnaast verzorgt Google ook maandelijkse beveiligingsupdates.

  72. Iedereen heeft het over de privacy die je moet inleveren bij de pixel telefoon. Maar jullie hebben vast niet de gebruiksvoorwaarde van jullie iphone gelezen?

  73. @Franklin: in plaats van je duim op de voorkant zodat je telefoon al geunlocked is voor die uit je broekzak is?

  74. @anoniem: Je hoeft de voorwaarden niet te lezen om te weten dat Apple een andere insteek heeft en anders met persoonsgegevens omgaat. Dat Apple gegevens verwerkt is nog steeds iets heel anders dan dat de gegevens worden gebruikt voor reclamedoeleinden. Dat doet Apple niet, zeker niet op zo een niveau als Google.

    Je kunt iOS volledig anoniem gebruiken; iCloud is optioneel (en je kunt kiezen wat je wilt gebruiken) en een Apple ID wordt alleen voor de App Store en iTunes Store gebruikt (je hoeft ook niet permanent aangemeld te zijn). Apple zorgt er zelfs voor dat je te allen tijde de link kunt verbreken waarmee apps van derden je via een anonieme(!) ID kunnen identificeren (mits je geen verdere gegevens aan deze diensten geeft). Wat Apple zelf verzamelt, zoals statistische gegevens, gegevens ter verbetering van bepaalde producten, crashrapporten e.d. kun je alles uitschakelen.

    Google is van advertentie-inkomsten afhankelijk, het is een leidende factor van hun bestaan. Je kunt ze puur om die reden al niet vertrouwen. Google zal altijd proberen om gegevens te verzamelen, om betere advertentieformaten te kunnen leveren en hun bestaan te verzekeren.

    Wat denk je waarom Google in zoveel mogelijk gerelateerde markten wil? Ze willen je ISP worden, ze willen je Wi-Fi-netwerken beheren, ze willen overal in je huis zitten en naar je commando’s kunnen luisteren, je online-identiteit beheren, je betaaldienst worden, alles van je weten en hét knooppunt voor adverteerders worden. Letterlijk alles wat met internet te maken heeft is verbonden aan een Google-account. Google wil ook de smartphone leveren en alles volledig beheren, naast het systeem. Schijfopslag wordt prijzig en beperkt en onbeperkte opslag van foto’s en video’s wordt “gratis” aangeboden bij Google Drive. Herken je het patroon?

    Wie in deze bubbel wil leven, prima. Ik wil daar absoluut niets mee te maken hebben en betaal voor de diensten die ik gebruik. Na de aankondiging van Pixel vind ik de prijs van een iPhone niet eens meer absurd. Bovendien biedt Apple thans minimaal vijf jaar ondersteuning aan, Google beperkt zich nu al tot 2 jaar, met een jaar extra beveiligingsupdates (wat dat moge betekenen).

  75. Google Pixel is de meest schaamteloze iPhone kopie ooit. Zelfs de prijzen zijn vrijwel identiek.

    Het is echter (voorlopig) geen enkele bedreiging voor Apple. Google heeft niet de merk-trouwe basis van miljoenen gebruikers die elke 2 jaar een nieuwe versie van het device willen. Ook hebben ze niet het distributieapparaat of de reputatie van Apple.

    Een aantal “bedreigingen” uit dit artikel zijn heel ver gezocht.
    – OLED of LED? Het is meer de vraag wie het beste beeldscherm heeft en of het verschil groot is.
    – Camera: zelfs verhaal, is deze echt significant beter?
    – VR: heb je daar de Pixel voor nodig? Dit kan toch net zo goed met een iPhone? En wie gebruikt er VR? Niet de grote massa.
    – Gratis opslag, tegen welke prijs?
    – De blauwe kleur? Koop een blauw hoesje en je hebt het zelfde.
    Ook hier weinig bedreigingen…

  76. @Froy: hahaha die is goed! Mag de telefoon nog zo goed zijn, zonder iOS is het nix. Jaren lang Android gehad, zie nu nog vrienden en kennissen stoeien en vloeken met Android. Nee Dankje, geef mij maar iOS.

  77. Een high-end telefoon die Google’s AI op de voorgrond plaatst, met gratis onbeperkte cloud opslag? Ik vind het wel wat! Siri (als het al werkt) is niet meer dan één grote frustratie, en wat een andere lezer al meldt: het rijkste bedrijf ter wereld dat je nog uitknijpt voor een paar GB cloud opslag? Het is eigenlijk beschamend. Apple: watch and learn.

  78. @Ronald Jonkers: Als dat belangrijk voor je is wordt het tijd om over te stappen! De Pixel is wat dat betreft ook hardware en software op elkaar afgestemd. Android en zeker de kale versie werkt snel en soepel. Qua veiligheid is het prima in orde. En minder bugs in Android. Wifi is beter dan Apple. Mijn Ipad Mini 3 kan niet op tegen mn Huawei Nexus 6p.

  79. @iFreek: Gratis opslag is gratis opslag. Net als bij Apple gebruikt Google bepaalde informatie van je, dat is de prijs. Oled is al jaren beter dan LCD. De camera is getest door een autoriteit op dat gebied. En voor VR heb je een heel hoge resolutie nodig, Stukken hoger dan gebruikelijk op iPhone.

  80. Ik ben sinds een paar dagen weer terug op IOS.

    2 jaar terug de iphone 6 gekocht en al snel teleurgesteld (vooral camera). Verkocht en een Nexus 6P gekocht. Prima toestel.

    Kaal Android is gewoon echt goed. Op een nexus draait dat ook echt goed. IOS ook goed, en ze groeien steeds meer naar elkaar toe, Android krijgt meer beveiliging en stabiliteit, en IOS wordt meer open.

    War IOS nog steeds heer en meester is, is in de app store. Die play store van google staat helemaal vol met half- of slecht werkende apps.

    En, na een lange periode met een grote (achterlijk grote) telefoon, nu weer de gewone iphone 7. Een verademing.

  81. @Froy: iOS is geen functie, maar een technisch detail.

    Functies zijn dingen als copy/paste van tekst, informatie of een foto kunnen delen tussen apps, multi-tasking en schakelen tussen je apps, widgets op je homescreen, notifaction center, app-shortcuts op je lock-screen, veeg-typen, een ander toetsenbord kunnen invoegen, alternatieve apps gebruiken als je standaard-app voor mail en web en dergelijke, dual sim, een standaard koptelefoon kunnen aansluiten, of tenminste dezelfde koptelefoon als op je laptop, enz.

    Al bovenstaande functies zaten het eerst in een android en borrelen vele jaren later door in een versie van iOS. Sommige zitten nog steeds niet of niet meer op je iPhone.

    Kortom, als je van functies en mogelijkheden en innovatie houdt… is iOS geen keuze.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.