Reacties voor: Google heeft pincode- en Touch ID-functie stilletjes weggehaald uit apps

Google heeft stilletjes de pincode- en Touch ID-beveiliging weggehaald uit de apps Google Drive, Documenten en meer. Je kunt toegang niet meer vanuit de apps zelf beveiligen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Pff… ik haat google services… alleen youtube gebruik ik eigenlijk… Maar over al deze dingen denk ik tja…. lekker handig van beide partijen… Apple heeft het namelijk met Pages ook zo geregeld dat je er gewoon in kan zonder moeite.. dus moet google ook maar. Maarjah… apple kan ook gewoon de bestanden app kunnen laten werken met passcodes toch? Of zie ik dit verkeerd?

  2. Ik kreeg gewoon een melding in beeld dat touch-id niet meer beschikbaar is en pin code ook niet. Dus niet echt een verassing. Wel vervelend want ik maakte er wel gebruik van.

  3. Onedrive gebruikt ook een passcode of touch id en dit werkt gewoon netjes met de bestanden app. Gebruik t dagelijks

  4. Google is zo hopeloos. Het begon al met notificaties van maps op de Apple Watch. Het hopeloze material design en allerlei animaties als je op ‘t scherm drukt.
    Push voor Gmail is er niet meer.
    What’s next?

  5. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  6. Misschien domme vraag: maar waarom zou je in je beveiligde iPhone ook nog eens extra een app met dezelfde beveiliging (fingerprint) willen beveiligen?

  7. Origineel geplaatst door Bram
    Misschien domme vraag: maar waarom zou je in je beveiligde iPhone ook nog eens extra een app met dezelfde beveiliging (fingerprint) willen beveiligen?

    Uit het artikel:

    Op een gedeelde iPad is dat niet altijd een prettig idee.

  8. Kan aan mij liggen.
    Maar bij mij werkt alles nog!
    Heb zowel privé als zakelijk (niet mijn keuze!) Google Drive.
    Beide zit het nog in.
    Ook na de laatste update!

  9. @HB: Juich maar niet te vroeg..

  10. Origineel geplaatst door Mark
    Onedrive gebruikt ook een passcode of touch id en dit werkt gewoon netjes met de bestanden app. Gebruik t dagelijks

    In die zin dat je nog een keer extra moet authenticaten met je touch id?

  11. Gebruik sinds een tijdje niks meer van Google. E-mailadressen verwijderd, apps eraf.
    Google en Facebook, de twee parasieten van het net.

  12. @Mondo: Ik ook. Alleen de zoekmachine gebruik ik nog. Alternatieven geprobeerd, maar kon er niet aan wennen.

  13. @Bram: Dat heb je toch ook bij je Bank app? Ik wil bijvoorbeeld liever niet dat als iemand mijn mobiel pakt, die nog ontgrendeld is, opeens geld naar zichzelf overmaakt. Dit geldt, neem ik aan, ook voor gevoelige bestanden op Google apps

  14. @Remco: Mijn iPhone is privé, ik ben de enige die hem kan ontgrendelen en daarna is er geen noodzaak meer on apps nog een keer te beveiligen. Ik snap al die ‘gedeelde’ toestellen niet qua beveiliging. Want zodra je hem deelt met derden is de beveiliging toch al weg, zo simpel is dat!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.