Reacties voor: Google omzeilt privacy-instellingen in iPhone Safari-browser

Google omzeilde volgens de Wall Street Journal opzettelijk de privacy-instellingen in Safari op de iPhone. Ze deden dit om beter het browsegedrag van internetters te kunnen volgen en daardoor beter advertenties te kunnen afstemmen. WSJ onderzocht de zaak en ontdekte dat drie kleinere advertentienetwerken zich ook schuldig eraan maakten: Vibrant Media, Media Innovation Group en […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Feitelijk gezien is deze titel niet fout, maar het is wel iets dat een Google-medewerker zou schrijven. Graag een titelwijziging 😀

    Google exploiteert bugs om privacy iPhone-gebruikers te schenden

  2. Heel erg kwalijk. Wat mij betreft moet Google keihard aangepakt worden hiervoor. Boetes van van 10-tallen miljoenen zijn gerechtvaardigd. Politiek moet een krachtig signaal afgeven aan bedrijven en een voorbeeld stellen dat ook dit soort diefstal, want dat is het in feite,absoluut niet door de beugel kan. Wat mij betreft Google meedogenloos in de nekvel grijpen en goed door elkaar rammelen. Zijn ze nou helemaal belazert die computercowboys.

  3. Don’t be evil…

  4. Als in Internet Explorer lekken zitten is Microsoft verantwoordelijk maar bij Safari degene die er gebruik van maakt?

  5. Enge club geworden dat Google. Account opgezegd.

  6. @Mars:

    Mee eens, ik heb hem ook al opgezegd.
    Gebruik nu zelfs yahoo, wel een stuk minder goed maar je moet er wat voor over hebben.

  7. Tsjonge, jonge… Als Google dit al bij iOS gebruikers doet, wat weten ze dan allemaal van Android gebruikers?

  8. Ben blij dat ik een iPhone heb.. Zoals @Marc al zegt, wat doen ze wel niet bij Android gebruikers dan.. Daar kan Google immers de advertentie ‘service’ inbouwen – overal waar ze maar willen. Elke website kunnen ze in principe tracken (ik zeg niet dat ze dat doen), en als ze nog bonter willen maken, kunnen ze ook nog opslaan welke apps je vaak gebruikt.. Ja, ‘Don’t be evil’, helaas snapt Google zelf niet echt wat het betekend..

  9. Laat me raden: er is al een plakker voor ge-jailbreakte devices?

  10. De manier waarop vind ik erger dan de inhoudelijke kwestie. Je kan Google trucen door voor jou oninteressante sites te bezoeken. So what?
    Dan krijg je verkeerde reclame.
    Er komt wel een keer banner-killer en dan ben je er helemaal vanaf.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.