Reacties voor: Google Nexus One nu officieel, moet Apple oppassen?

Google heeft gisteravond de Google Nexus One aangekondigd, de eerste eigen telefoon van Google. Omdat de interesse in Android blijkt te groeien, is dat ook van belang voor iPhone-gebruikers.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 106 reacties

  1. En wat gaat ie kosten !??!

  2. Kwestie van proberen. Klinkt leuk in ieder geval.

  3. iPhone blijft de top. Mark my words

  4. “Dit toestel zou wel eens geen geduchte concurrent van de iPhone kunnen worden, al is er in Nederland en België voorlopig nog even geen reden tot paniek…”

    is het nu wel of Geen geduchte concurrent?!? 😉

  5. Als de nieuwe iPhone niet soortgelijke specs krijgt, doe mij dan maar een Google phone!
    Android werkt ook heel super hoor! (Weetk uit eigen ervaring)
    Qua design is de iPhone wel mooier

  6. Wegwezen android , iPhone is here to stay !

    Lijkt toch ook niet zo’n bruin Google phonetje naast mijn mooie iMac 😉

  7. Damn, was net helemaal enthousiast toen ik las dat hij in Europa via vodafone beschikbaar komt en dan wordt hij voorlopig nog niet in NL geleverd…

  8. Het gaat een contender worden, maar de iPhone heeft al een trouwe fan-basis en bekendheid, plus ze hebben die gigantische muziek en app integratie.

    Android heeft dat niet, en zal wss ook nooit dichtbij komen. Alsook Android is te ingewikkeld voor de meeste mensen. Ik denk dat er slechts 10% van de wereldbevolking nood heeft aan zo’n telefoon, terwijl dat bij de iPhone toch gemakkelijk 3 à 5 keer hoger zal liggen.

    Enfin we zullen zien, Google zal het uiteindelijk toch verknoeien.

  9. Als ik de nieuwsberichten omtrent deze telefoon lees dan concludeer ik dat het ‘just another HTC’ is. Enige is natuurlijk dat er steeds meer ontwikkelingen plaatsvinden met het OS Android en dat deze telefoon over 2.1 beschikt.

    Maar goed ik wacht af wat iPhone OS 4.0 ons gaat brengen en natuurlijk de nieuwe specificaties van iPhone 2010. Als dat weer zo’n matige update wordt als die van de 3G naar 3GS dan is Android zeker het overwegen waard.

  10. Mooi, ik hoop dat de concurrentie van android flink gaat worden. Dat houdt apple ook scherp. Dan kunnen ze tenminste geen flaters meer veroorloven zoals het ontbreken van copy-paste…

    En ik vind het ongelofelijk hoe htc die telefoons maar blijft introduceren! Apple doet er 1 per jaar, htc doet er veel meer. En nog kwaliteit ook.

  11. @//

    waar baseer jij die cijfers op als ik vragen mag?

  12. Nou werd tijd voor echte concurrentie… Denk trouwens wel dat dit een grote concurrent gaat worden, aangezien er een grote open source community voor zal ontstaan en natuurlijk de gratis navigatiesysteem van google. Dit is niet goed voor apple maar wel goed voor iphone bezitters.. Ik zie mezelf niet als apple nuthugger dus ik kijk wel welke toestel beter bij me past zodra deze uitkomt.

  13. laat t-mobile eerst een fatsoenlijk 3g netwerk maken voor ik me zorgen maak om andere telefoons.

  14. ik probeer hem wel, de iphone ben ik helemaal zat bah!

  15. Beter goed gejat dan slecht verzonnen het lijkt allemaal zo op de iPhone dus ach concurrent ….. (

  16. Ik ben er eerder over begonnen maar ik denk dat de strategie van Apple toch wat te kort schiet met de releases van de iPhone.

    De mobiele markt staat het volgens mij niet toe dat je 1 model per jaar lanceert. Juist de kracht van Nokia, Sony, HTC is dat ze een uitgebreide keuze hebben en het hele jaar telefoons lanceren. Mijn reden om een iPhone te houden is de integratie met mijn Mac op het gebied van contacten en muziek. En mijn iDisk sync speelt hierin natuurlijk ook nog mee.

    Ik ben een grote Apple fan alleen heb ik wel het idee dat ze deze strijd verliezen als ze niet actiever worden. Meer modellen meer keuze en snellere updates zeg ik.

  17. De concurrentie rukt op? De rest is bezig met een poging bij te benen, that’s it! Apple heeft de volgende stappen al lang klaar…

  18. De upgrade van 3g naar 3gs vind ik anders behoorlijk gaaf 🙂

    tis ff wachten op emulators voor deze telefoon. Met een snapdragon en 512mb ram kun je mooi n64 en psx games spelen.

  19. @Ikke:

    specs zegt niks. Heel leuk allemaal 1ghz, 5mp blabla. Er zijn telefoons die op papier er beter uit lijken te zien dan de iPhone. Snap het nou een keer!

    Is er een betere laptop dan de macbook(s)?
    Is er een betere mp3 speler dan de iPod?
    Is er beter scherm dan ‘t CinemaDisplay?
    Is er een betere computer dan de iMac?
    Is er een betere muis dan de Magic Mouse?
    Is er een betere mobiel dan de iPhone?

    Nee, nee, nee, nee, nee, nee…
    Apple maakt alleen het beste.

  20. In juni word de G4 gelanceerd en tegen die tijd dat de Nexus One hier is kunnen wij genieten van de nieuwste Iphone. Me abbo loopt dan af, dus komt perfect uit 😀

  21. dat vind ik jammer aan Android, koop je net een nieuwe telefoon een maand later kijk je op het internet en je denk shit er is al een nieuwe uit.

    bij de iphone komt er een in een jaar uit, en de iphone ziet er gewoon gelikter uit:D

  22. Ben erg benieuwd naar deze telefoon eigenlijk. Wacht op de reviews van Phonedog ofzo 😀

  23. Enige reden dat ik deze toestellen niet neem, en al helemaal niet van Google, is de integratie met de database vol met gegevens over JOU!! Google begint alles van je te weten tegenwoordig en met deze telefoon incl. integratie met Gmail, komt Google alleen nog maar meer te weten van je.

    Nee, geen Google telefoon voor mij. De specs kunnen mij sowieso niet overtuigen. Maar de woorden van CEO Google: “als je niets te verbergen hebt, maakt het niets uit wat wij doen” hebben me helemaal afschuw van Google laten krijgen.

    Privacy in de handen van Google is geen goed ding.

  24. Nou, nou, nou, het allerbeste komt van Apple? Is wel erg ….. . Ik ben ook erg fan van mijn 3Gs, maar eens zal er iets nieuws/beters zijn en of dat van Apple komt? En de uitspraak dat ze al lang wat op de plank hebben, tja. Ze laten die dingen ook wel lang liggen, waar anderen toch veel sneller zijn(copy-paste, 3Mp camera, filmen enz). Apple is top, maar niet heilig. Ben benieuwd wat de volgende iPhone bied.

  25. En niet te vergeten, Google houd de sites bij die je bezoekt zodat ze leuk reclame op kunnen sturen

  26. Origineel geplaatst door //
    Het gaat een contender worden, maar de iPhone heeft al een trouwe fan-basis en bekendheid, plus ze hebben die gigantische muziek en app integratie.

    en dit dan?
    http://i.tuaw.com/2010/01/05/report-one-fifth-of-smart-phone-buyers-want-android/
    😉

  27. Voor mij werd de iPhone als toestel pas echt geschikt toen ik hem gejailbreakt had. Nu kan ik, net als op elk ander toestel, gewoon bij de bestanden op m’n telefoon, kan ik attachments uit mail opslaan en bewerken enz. Zonder jailbreak is de iPhone een prachtig stuk speelgoed, maar voor de zakelijke gebruiker m.i. niet geschikt. De AppStore is geweldig, maar barst van de bagger waardoor de goede software onvindbaar wordt.

    De Google Nexus One kan out-of-the-box alles en meer dan een gejailbreakte iPhone en is goedkoper. Zeker een geduchte concurrent zodra deze in NL beschikbaar komt. Ik ben benieuwd.

  28. Nou, da’s dan duidelijk, jullie zeggen het zelf; Het zou wel eens GEEN geduchte concurrent voor de Iphone kunnen worden.

  29. Laat maar komen die concurrentie. Als dat betekent dat de winstpercentage een beetje normaliseert, ik denk aan 10 procent winst ipv 300? procent, dan ben ik niet ontevreden hoor. Maar toch zal ik bij de iphone blijven.

  30. Naast het feit dat de iPhone al ongeveer 1,5 jaar het zelfde uiterlijk heeft biedt Android natuurlijk een scala aan telefoons die qua UI ook erg gebruiksvriendelijk en snel zijn. En dat tegen een veel lagere prijs, bij bijna elke provider die je wil. Mijn zusje bijvoorbeeld, vindt de iPhone te duur en wou bij Hi blijven, dus die heb ik een android aangesmeerd om haar te behoeden voor de goedkopere WM toestellen.

    “Vergelijk je de onderzoekscijfers van september en december, dan blijkt de interesse in de iPhone met 32% te zijn afgenomen, terwijl de interesse in Android juist met 21% toenam.”

    Let even op dat je hier 1 telefoon vergelijkt met een (goed werkend) besturingssysteem dat bij wijze van op 40% van de nieuwe telefoons wordt geplaatst.

    Zal de iPhone hierdoor in de toekomst weer enige exclusiviteit krijgen? 😉

  31. Ik denk alleen wel dat de vierde generatie iPhone weer eens een nieuw design mag hebben. Tegen de tijd van de release zijn er veel mensen die nu een iPhone 3G met een 2-jarige abonnement hebben, die loopt dat af. Ik zou persoonlijk niet een nieuwe telefoon willen die er precies het zelfde uitziet als m’n oude.

  32. Ik denk dat het antwoord op de 27e gaat komen.

    Zoals ik hier al eens eerder heb verkondigd denk ik dat Apple een stap opzij doet, meer integratie van media en verkoop van content.

    De iPhone blijft wat het nu is: een iPod met een communicatie module.

    In het competatieve telefoonveld doet Apple niet meer mee. Let wel Apple heeft een heel ander business model. De kortcyclische telefoonmarkt past hier niet in. Het is ze gelukt om met de iPhone een nieuwe groep gebruikers aan te trekken. Degenen die vooraan willen lopen op technisch gebied stappen over naar Android. Google heeft een andere insteek, alleen software. Zij kunnen dus veel sneller innoveren.

    De iPhone wordt mi een mainstream apparaat (iPod+), de Nexus het begin van nieuwe innovatie.

    We zullen zien op de 27e….

  33. Iedereen die een iPhone heeft, heeft deze gekocht omdat het “smoelt”, OS ziet er gewoon waanzinnig uit!
    Android daarin tegen “smoelt” minder dus zal de afzetting minder zijn dan de iPhone!

    conclusie: iPhone hoeft zich geen zorgen te maken…

  34. Concurrentie is goed dan kunnen we straks de iPhone ook goed gebruiken zonder jailbreak. Androidmarket heeft minder apps maar zijn wel bijna allemaal normale apps. In de AppStore staat grotendeels rotzooi. Scheetapps noem maar op. Apple maakt kwaliteit alleen jammer dat je er zo weinig gebruik van mag maken.

  35. Zal best een mooi toestel zijn, maar ik denk dat het met name interessant is voor Google. Door middel van deze telefoon kunnen ze op een erg handige manier de gegevens verzamelen van de gebruikers. En via de gps functie misschien zelfs wel de locatie. Van informatie moet google het tenslotte hebben. Lijkt mij dat dit toestel er voor zorgt dat je privicy erg gering wordt. Wel slimme actie. Mooi nieuw toestel met waanzinnige functies op de markt brengen die waarschijnlijk door veel mensen gekocht gaat worden, en hup….gratis info over deze personen.

  36. Dit is een toestel voor de hippe tweaker en niet voor de grote massa. Steeds meer mensen kiezen voor de iPhone vanwege de ‘leuke’ applicaties en de makkelijke interface. Ik vind persoonlijk dat Android meer voor de gadget freaks is en niet voor de massa.

    Nu kunnen wel alle Apple/iPhone haters wel eindelijk ook een goeie touchscreen kopen. Ik hoor ze nu al roepen..mijn toestel is beter haha.

    Het toestel en specs zien er goed uit, maar de gemiddelde Nederlander zal niet warm lopen voor Android vrees ik.

    Apple pakt het net even qua marketing iets beter aan. De aankondiging van de Nexus werd toch wel enigszins overschaduwt door de aankonding van mogelijk de tablet van Apple.

    Het gaat nu niet meer om specs van de toestellen. Alle toestellen zijn snel, veel geheugen.
    Het zal nu belangrijk worden wie het meest gebruikersvriendelijk is en welke apps en spellen er voor uitkomen e.d.

  37. @FGSAA
    hahaha, nou moet je toch ophouden hoor, Apple maakt mooi dingen en ook goede dingen..maar overal het beste van?? hahaha..yeah right.
    Hoezo fanboy en oogkleppen op?

  38. @BZB, hoe kom jij zo gauw zat? Wat bedoel je precies?
    Beetje verwend en je wilt snel iets anders elke keer? Beetje decadent en wil dat zo houden?
    Betere reden?

    Al het beste toe gewenst.

  39. Origineel geplaatst door iKarnemelk
    Voor mij werd de iPhone als toestel pas echt geschikt toen ik hem gejailbreakt had. Nu kan ik, net als op elk ander toestel, gewoon bij de bestanden op m’n telefoon, kan ik attachments uit mail opslaan en bewerken enz. Zonder jailbreak is de iPhone een prachtig stuk speelgoed, maar voor de zakelijke gebruiker m.i. niet geschikt. De AppStore is geweldig, maar barst van de bagger waardoor de goede software onvindbaar wordt.De Google Nexus One kan out-of-the-box alles en meer dan een gejailbreakte iPhone en is goedkoper. Zeker een geduchte concurrent zodra deze in NL beschikbaar komt. Ik ben benieuwd.

    Pak een stuk zeep en ga de mond spoelen!! 🙂
    De iPhone is natuurlijk snel, maar als er over een jaar weer een nieuwe uitkomt die weer op de ipod touch lijkt,
    ga ik ook eens verder kijken. En android heeft wel potentie!!

  40. Origineel geplaatst door Dejive
    @FGSAA
    hahaha, nou moet je toch ophouden hoor, Apple maakt mooi dingen en ook goede dingen..maar overal het beste van?? hahaha..yeah right.
    Hoezo fanboy en oogkleppen op?

    Ik wilde net zeggen. Nolife?

  41. Apple kan wel oppassen als ze blijven vasthouden aan de exclusiviteitscontracten… Lijkt mij een mooi ding als de iPhone deze zomer nog steeds niet verkrijgbaar is bij Hi/KPN.

  42. ik raad jullie aan even de review op engadget te lezen:
    http://www.engadget.com/2010/01/04/nexus-one-review/

    de nexus heeft om te beginnen geen multitouch, en is bijvoorbeeld ook trager bij het laden van een internet pagina, geluid schijnt blikkerig te klinken uit de luidspreker, enz…….

  43. http://www.androidplanet.nl/6672/nexus-one-verzendprijzen-bekendgemaakt/

    Gaat dus ongeveer 475 euro kosten met verzenden erbij.

    @fsgaa: dat jij een fanboy bent straalt er wel heel er vanaf. Ik zou niet weten waarom apple spul beter zou zijn dan de rest. Het is wel duurder dan de rest.

    @ iedereen die denkt dat Apple zich geen zorgen hoeft te maken:
    De reden dat ik een 3GS heb is omdat deze een half jaar terug het beste was wat er te krijgen was. Android gaat echter snel vooruit en vergeet niet dat alleen fanboys voor Apple gaan ongeacht de prijs. Als anderen straks een nieuwe telefoon uit mogen gaan zoeken kijken ze ook naar de prijs en aangezien je voor veel minder geld dan dat een losse iPhone kost je al een Androidtoestel hebt waarbij je zelf je provider en abo mag kiezen zal Android best weleens grote stappen kunnen gaan maken dit jaar.
    Daarnaast is Android op meerdere toestellen verkrijgbaar en niet zoals bij Apple waar je 1 model hebt (alleen geheugen is het verschil).

    En waar het op gebaseerd is dat Android te ingewikkeld is voor de meeste mensen is mij een raadsel, dat slaat nergens op. Alsof je eerst moet gaan programeren voor je telefoon werkt????? En waarom zouden de mensen tot 5 keer meer behoefte hebben aan een iPhone dan aan een Android die straks net zoeveel kan maar wel een stuk voordeliger is?

    Apple fanboys mogen blij zijn met Android, dit zal er voor zorgen dat Apple ook mee moet komen en dat zaken die bij anderen al weer uit zijn (zoals MMS) of al lang gebruikelijk zijn (copy/past) een stuk sneller toegevoegd worden in plaats van het na een paar jaar te presenteren als een geweldige uitvinding voor een zaal met klapvee.

    Eind dit jaar komt WM7 er ook aan en als MS z’n best heeft gedaan door naar de consument te luisteren zoals met Windows 7 is gebeurd dan zal ook dat het Apple moeilijker maken om dit marktaandeel te behouden, laat staan vergroten.

    Dream on als je denkt dat Apple niets van Android zal gaan merken!

  44. iPhone is geweldig. Maar als mijnes weer eens gestolen word ga ik toch echt een die nexus one nemen. iPhone is gewoon te duur en ik xit nu al aan een extra lang abbo puur omdat ik de iphone wil.

  45. Apples iphone days are numbered , unless apple make the iphone more an open platform , which they wont , so i see the iphone by 2011 just a memory sadly

  46. Uiterlijk van de phone ziet er uit als 1 van de eerste HTC’s..

  47. Oke ik hoor iedereen van alles erover zeggen alleen het belangrijkste vergeet iedereen:

    Heeft de Nexus One ook multitouch?

    Volgens mij heeft alleen de iphone dit nog. zolang een toestel geen multitouch heeft is de bediening op een touchscreen telefoon waardeloos. Dan kan ie nog zo krachtig en mooi zijn, als ie niet gebruiksvriendelijk is koop ik hem niet.

    Dus weet iemand of de nexus one ook multitouch heeft?
    Zo niet kan het ding meteeen de prullenbak in!

  48. het enige waar ik echt jaloers op ben is de resolutie van het scherm..

    de iphone heeft al de dubbele resolutie van een standaard windows mobile phone..
    maar de nexus heeft zelfs een hogere resolutie scherm dan twee iphones naast elkaar. (als ik deze specs moet geloven) maar goed als het scherm niet goed werkt qua bediening heb je er ook geen bal aan.. (volgens engadget)

  49. Ik las op iPhoned dat de Nexus One niet beschikt over een multi-touchscreen, wat m.i. de gebruikservaring niet ten goede komt!

  50. De prijs is opzich wel interessant: “De telefoon is in de Verenigde Staten vanaf dinsdag te koop in combinatie met een T-Mobile-abonnement, voor 180 dollar, omgerekend 125 euro. Los gaat de telefoon 530 dollar kosten en dat is omgerekend 369 euro.”

    Maar ik vind de software als de telefoon zelf er niet uit zien, dus ik betaal dan liever dubbel zo veel voor een toestel daar ik graag naar kijk.

  51. lijkt mij wel een leuke telefoon.
    ik heb nu een iphone 3g en ben wel blij mee al bijna 2 jaar, alleen dat ding is traag en wordt elke dag trager.
    Ik wacht eigenlijk nu op de nieuwe 4g!
    Ik denk dat apple echt een processor van 1GHz in moet stoppen en een cam van 5megapixel en met achtergrond processen of zo want anders gaan veel mensen voor een andere toesel kiezen.
    Windows mobile 7 komt er aan en google is nu ook ver..
    Ik verwacht veel van de nieuwe 4g! anders gaat applle echter onderuit.

  52. voor mij maakt het geen kans om met de iphone te concurreren. Toen de palm pre aangekondigd werd, waren er ook veel heisa rond deze toestel -> de zogezegde Iphone killer. Kijk nu het is gelijk de palm pre niet meer bestaat….om het zo te zeggen.

    Ook wie wilt er nu een phone kopen zonder geheugen. Waar je zelf u geheugenkaart moet kopen… Dus 450 euro voor de phone en nog een geheugenkaart.

    Neen voor mij is het geen concurrent.

  53. Origineel geplaatst door Snader
    Ik las op iPhoned dat de Nexus One niet beschikt over een multi-touchscreen, wat m.i. de gebruikservaring niet ten goede komt!

    Klopt, heeft met het patent van Apple te maken wat alleen in USA geldig is. Buiten USA zit dat er normaal wel op en anders komt het er later met een update nog op volgens een aantal sites.
    Overigens missen mijn collega’s met een androidtoestel die multitouch niet zo erg, ze zoomen ook snel in als ze aan het internetten zijn bv.

  54. Sommige posts hier zijn echt te grappig, apple fanboytjes.

    Zelf heb ik een iPhone 3G en een T-Mobile G1.

    Wat betreft het hele Android vs. iPhone verhaal; Ik denk dat Android uiteindelijk een grotere marktaandeel zal hebben dan de iPhone.
    Kijk maar naar hoever ze zijn gekomen in 1 jaar tijd, de G1 (eerste Android telefoon) is nog maar een jaar oud en Android staat al op de tweede plek achter de iPhone (in de VS).

    Apple loopt echter (nog) wel een aantal stappen voor ten opzichte van Google, vooral op het gebied van marketing (wat wel het belangrijkste is).

    Zoals eerder gezegd zal de gemiddelde consument zich totaal niet bezig houden met de hardware specs, en is dit niet echt een belangrijke punt om een telefoon te verkopen. Dit is echter niet het geen waar Google haar telefoon mee aan het verkopen is, maar meer met dingen als ‘web meets phone’ etc. Houdt wel in de gaten dat het alleen 500 mensen online zijn die het over de technische specs hebben en de massa is meer dan dat. De massa zit grotendeels ook niet op blogs als iphoneclub, gizmodo of engadget.

    Apple/iPhone:
    – Erg sterk wat betreft marketing.
    – Ze maken de iPhone aantrekkelijk door dingen als apps en de appstore naar voren te pushen. Iedereen die over iPhone heeft gehoord, heeft ook gehoord over de mogelijkheden met de verschillende apps en is hierdoor meer aangetrokken tot een iPhone.
    – De iPhone is erg herkenbaar, het heeft 1 gezicht.
    – Design is een erg sterk punt van de iPhone.
    – De consument heeft het door deze punten altijd over ‘zijn/haar iPhone’.

    Google/Android:
    – Dat Android een open-source OS is heeft namelijk naast voordelen ook wel nadelen.
    – Android wordt steeds meer en meer onherkenbaar door verschillende UI’s van fabrikanten (Sense UI, Sony Ericsson UI) en verschillende implementaties van de Android market. Ik had begrepen dat Sony ook met een eigen versie van de market zal komen, ze hebben immers ook al een eigen SDK uitgebracht.
    – Te veel gezichten = veel verwarring.
    – Hoewel de Nexus One er best wel goed uit ziet, haalt dat ding het nog niet bij de iPhone (op hardware specs na dan).
    – De consument heeft het hierdoor altijd over ‘zijn/haar Sony, Motorola, HTC etc.’ zonder enig idee te hebben (of juist erg weinig) van Android.

    Zelf ben ik een groot voorstander van Android en hoop van harte dat het de iPhone een asskicking geeft, alleen moeten ze het bij Google en andere fabrikanten wel beter aanpakken.

    Ben benieuwd wat de volgende iPhone zal brengen.

  55. Het hangt nu allemaal af van Apple wat ze doen in juni, de nieuwe iPhone moet nu minstens ook die processor hebben, betere camera en een oled scherm als ze hun koppositie willen behouden. Enja de iPhone blijft er beter uitzien, maar als er steeds andere Google phones gaan verschijnen kan dit mss veranderen… PS de nexus one heeft geen multi-touch!

  56. Beetje kortzichtig om in Paniek te raken als er een serieuze concurrent van de iPhone komt. Krijgt iPhoneclub soms betaald per verkochte iPhone?

    Het lijkt me juist een zegen voor elke iPhonebezitter als er een stevige concurrent op de markt komt.

    Dit dwingt Apple namelijk om de iPhone beter te maken en de prijzen laag.

    Dus: Nexus One, Go for it!

  57. Viel me op hoe goed de font rendering is in android op HTC Hero. Kon veel kleinere lettertjes lezen. Die typische mac font anti-aliasing is niet altijd ideaal. Ook vond ik het multitasken tof werken. En het homescherm is lekker flexibel. Verder was hij wel wat schokkerig qua reactie, iPhone blijft de smoothste.

  58. Maar Nexus One mag daar van mij zeker verandering in gaan brengen. Android is goed!

  59. Origineel geplaatst door dna75
    Ik ben er eerder over begonnen maar ik denk dat de strategie van Apple toch wat te kort schiet met de releases van de iPhone. De mobiele markt staat het volgens mij niet toe dat je 1 model per jaar lanceert. Juist de kracht van Nokia, Sony, HTC is dat ze een uitgebreide keuze hebben en het hele jaar telefoons lanceren. Mijn reden om een iPhone te houden is de integratie met mijn Mac op het gebied van contacten en muziek. En mijn iDisk sync speelt hierin natuurlijk ook nog mee.Ik ben een grote Apple fan alleen heb ik wel het idee dat ze deze strijd verliezen als ze niet actiever worden. Meer modellen meer keuze en snellere updates zeg ik.

    Dat denk ik juist niet. Juist door je assortiment te overladen met allerlei nieuwe modellen in alle vormen en maten zeg je daarmee eigenlijk dat het design-team geen concrete keuze heeft kunnen maken, en dat het apparaat niet ‘perfect’ is vormgegeven en deze keuze ‘te’ veel aan consument overlaat. Het zelfde model in verschillende kleurtjes ok.

    Bedenk ook eens de kracht van een beeldmerk/logo , los van het Apple logotje op de achterkant, heeft de iPhone een zeer unieke vorm en dus zeer herkenbaar. Je kan natuurlijk wel raden wat gebeurt als je elke 3 maanden een nieuwe vorm introduceert, zit verzwakt dit sterke kenmerk.

    Persoonlijk heb ik helemaal geen behoefte om elke 3 maanden (terwijl ik een 2jarig abonnement heb) een nog veel beter toestel te zien van het zelfde merk. En dus vind ik dat Apple een perfecte strategie heeft gekozen. Zodra je weer een nieuw abonnement kan afsluiten, en het liefst weer een iPhone wilt, weet je dat je niet 8 modellen achter loopt.

  60. Origineel geplaatst door whulsbergen
    Beetje kortzichtig om in Paniek te raken als er een serieuze concurrent van de iPhone komt. Krijgt iPhoneclub soms betaald per verkochte iPhone?Het lijkt me juist een zegen voor elke iPhonebezitter als er een stevige concurrent op de markt komt. Dit dwingt Apple namelijk om de iPhone beter te maken en de prijzen laag.Dus: Nexus One, Go for it!

    Quote for truth.

    Tevens zit ik niet op een smartphone van Google te wachten. Ik blijf toch echt sceptisch bij dat bedrijf. Voorlopig ben ik nog hartstikke tevreden met mijn iPhone en hoop dat de volgende versie goed meedoet aan de competitie.

  61. Ik heb gespeeld met de HTC Hero, Android werkt wel lekker maar vind het persoonlijk niet logisch in elkaar zitten.

    Persoonlijk vind ik Android op de Hero een zooitje, de schil die door HTC er om heen gemaakt is vind ik verschrikkelijk en maar het toestel in mijn ogen onoverzichtelijk.

    Stabiel is Android wel en hoop dat door de komst van Android Apple meer en meer de iPhone verbetert aangezien ik meer tevreden ben met mijn 3G dan ik was met de Hero.

  62. Wat is nu werkelijk het voordeel van multitouch?Ik gebruik dat vrijwel nooit.
    Het is de enige spec die de Nexus One niet heeft. Zou ik nu een telefoon moeten kopen, zou ik waarschijnlijk de Nexus kiezen. Goedkoper, sneller, veel betere specs en gratis navigatie ook. Bovendien heb ik het gevoel dat de ontwikkeling bij Android veel sneller gaat. Damn right dat de Nexus een geduchte concurrent is.

  63. Apple is al decennia inovatief op computergebied en ontwikkelde het speciale design van de iPhone.
    Zo is ook deze GooglePhone net een iPhone op het eerste gezicht.
    Voortbouwen op het initiatief en ontwikkeling van een ander is kinderwerk.
    Beetje verkapte plagiaat zou je kunnen zeggen, zeg maar, noem maar op, weet je wel, you know!

  64. Origineel geplaatst door DeePee
    Apple is al decennia inovatief op computergebied en ontwikkelde het speciale design van de iPhone.
    Zo is ook deze GooglePhone net een iPhone op het eerste gezicht.
    Voortbouwen op het initiatief en ontwikkeling van een ander is kinderwerk.
    Beetje verkapte plagiaat zou je kunnen zeggen, zeg maar, noem maar op, weet je wel, you know!

    Apple pleegt toch ook plagiaat door copy/paste toe te passen terwijl anderen dat al jaren hadden? Ik kan nu met mijn GS toch ook MMSen terwijl je dat met andere toestellen jaren geleden al kon, is dat ook plagiaat?

    Ben blij met Android, dat zorgt er voor dat Apple jouw iPhone ook blijft ontwikkelen.

    Overigens heeft Apple nu ook een bedrijf gekocht wat in advertenties op de telefoon doet, gaan ze toch Google een beetje achterna.

  65. Origineel geplaatst door Fsgsaa
    @Ikke:specs zegt niks. Heel leuk allemaal 1ghz, 5mp blabla. Er zijn telefoons die op papier er beter uit lijken te zien dan de iPhone. Snap het nou een keer!Is er een betere laptop dan de macbook(s)?Is er een betere mp3 speler dan de iPod?Is er beter scherm dan ‘t CinemaDisplay?Is er een betere computer dan de iMac?Is er een betere muis dan de Magic Mouse?Is er een betere mobiel dan de iPhone?Nee, nee, nee, nee, nee, nee…Apple maakt alleen het beste.

    dan mag je je wel eens verdiepen in wat andere hardware dan alleen apple spul. Het gaat er ook om wat de prijs/kwaliteits verhouding is

    Vergeet je voor het gemnak even ibm laptops? Rotsvast en werken ook gewoon nog na 8 jaar.

    Apple muis? don’t get me started, wat een arelaxed ding, niet ergonomische, misschien dat de magic mouse eindelijk eens wat beter is.

    ipod mp3 speler, ja ziet er gelikt uit, maar je zit “vast” an itunes, next!

    Cinemadisplay, als je 30 meer wil betalen dan een andere schermen die dezelfde specs hebben.

    Laten we aljeblieft eens objectief blijven. Ongeloveloos dit zeg.

    Oh en de iphone, heeft ook behoorlijke missers hoor.

  66. @DeePee Want Apple heeft altijd alles origineel en zelf bedacht en doet daarbij nooit eens een graai in de bak van ideëen die concurenten hebben gehad? Dream on.

  67. Volgens mij heetft Fsgsaa het stockholm syndroom, een apple is niet perfect!

  68. Vergelijk je de onderzoekscijfers van september en december, dan blijkt de interesse in de iPhone met 32% te zijn afgenomen, terwijl de interesse in Android juist met 21% toenam. Android is dus een factor om rekening mee te houden en als je de reacties op Android-websites volgt word je als snel duidelijk dat de Nexus One hét toestel is om naar uit te kijken. Reden genoeg dus om ook op iPhoneclub aandacht te besteden aan deze Android-telefoon.

    Quote van de bron:

    Last month, 28% of more than 4,000 people surveyed were planning to buy an iPhone in the next three months. That’s down from 32% in September.

    In December, some 21% of the survey respondents were planning to buy an Android-based smartphone in the next 90 days, according to ChangeWave. That’s up from 6% in September.

    De belangstelling in de iPhone is met 4% afgenomen, en niet met 32%. De belangstelling in android is met 15% toegenomen, en niet met 21%. Het lijkt er dus op dat android zijn klanten vooral bij andere smartphones dan de iphone vandaan haalt.

  69. ik denk dat apple deze zomer iets meer uit zijn hoed moet toveren dan 32 Gb met een 1Ghz processor en een 5 Mp camera . willen ze echt innovatief zijn dan moeten ze de concurrentie achter zich laten en niet enkel bijbenen zoals het er nu uitziet . ze gaan binnen een half jaar een 5 Mp camera in hun nieuwe iphone steken, is dat niet wat min ?
    ze moeten geen 6 toestellen per jaar uitbrengen maar 2 toestellen waartussen het enige verschil het geheugen is is toch een beetje pover . waarom het top toestel niet uitrusten met een beter scherm,fm radio,oled scherm, betere camera etc je betaald er ten slotte toch voldoende voor zeker als je elk jaar een nieuwe wil.

    stem bediening is voor mij niet nodig want dat werkt echt niet goed, in een stille omgeving is het nog te doen maar in een iet lawaaierige omgeving is het om eerlijk te zijn hopeloos

  70. Origineel geplaatst door rufus kohn
    Laat maar komen die concurrentie. Als dat betekent dat de winstpercentage een beetje normaliseert, ik denk aan 10 procent winst ipv 300? procent, dan ben ik niet ontevreden hoor. Maar toch zal ik bij de iphone blijven.

    Waarom denk je dat Apple 300% winst maakt? Een produkt is niet alleen een bak onderdelen…
    En jij hebt de illusie dat HTC niet eenzelfde soort winstpercentage heeft als Apple?

  71. Eerst G1 – mislukt
    Daarna Google magic -mislukt
    Daarna HTC hero – ook mislukt
    Nu Nexus one -gaat ook zeker mislukken

    iPhone in tegendeel altijd 1 naam 1 gezicht altijd op nr. 1.

    Ik ben geen applefan, maar iphone is gewoon de beste. En android vind ik maar niets, dan koop ik liever een Nokia.

  72. Origineel geplaatst door Thumper-uk
    Apples iphone days are numbered , unless apple make the iphone more an open platform , which they wont , so i see the iphone by 2011 just a memory sadly

    Aha, the same as with the iPod?
    Hmmm. Last time I checked the iPod was still the MP3 player to beat…
    Where are the competitors? The much hyped Zune HD for instance?

  73. Tsjah…k weet niet of een telefoon die op android draait veel problemen geven…nokia’s draaien op symbian, en hebben ook problemen, htc op windows mobile…maar dat is ook niet echt super…ken 2 mensen die zown telefoon hebben, maar allebei problemen met vastlopers enzo…

    of apple concurrentie krijgt…k weet t niet….misschien…maar voor mij blijft de iphone de beste smartphone / multi tasking phone. heb elk half jaar/jaar een nieuwe telefoon gehad…maar de iphone hou ik nog wel een tijdje…

    En natturlijk geweldig dat er een ipod in zit…heb altijd een ipod gehad, nooit problemen mee gehad…

    De Iphone is gwn de beste 😛 naar mijn mening in ieder geval 😛

  74. @Tom:

    Als je de iphone de beste vindt, dan snap ik niet waarom je nog liever nokia zou willen dan een android.

    Ikzelf ben wel apple fan en moet eerlijk toegeven dat androidn aardig op weg is om een gelijke partner te worden. Gezien de gemakkelijke gebruikersinterface, de eyecandy en handige applicaties.

    @others

    Als ik zo de video’s bekijk van de nexus one dan lijkt het erop dat de snelheid dik inorde is, maar nog steeds niet beter is dan de iphone 3gs. Volgens mij heeft een iphone 3gs 600mhz en de droid 1ghz. Volgens mij geeft dat wel aan hoe moeilijk het is om op CPU gebied te innoveren.

    Blijkbaar kan apple met minder cpu kragt veel bereiken, dus ze hoeven op dat gebied niet veel te innoveren. Een beter scherm zoals dit amoled ding is wel echt gaaf en een camera ook en een betere gps lock, en en en 😉

  75. Ik heb nu ook een iPhone maar alleen omdat het 1,5 jaar geleden de beste telefoon op de markt was,, Apple komt met leuke ideen die er meestal gelikt uitzien maar je ziet wel dat het eigenlijk meer om geld gaat en ze brengen het alleen op het allerlaatste moment uit en doen dan alsof het super bijzonder is ( mms copy/paste video etc )

    kortom Apple is zeker niet perfect en het word nog maar afwachten wat de volgende iPhone gaat doen, als het een “flop” of magere update word gaan alle objectieve mensen overstappen op het groeiende android:O

    De nexus heeft trouwens wel hardware matige multi touch, alleen wegens patenten enzo Staat di standaart niet aan op de androit apps, maar ik hoorde dat de apps die in de androit market staan het dan weer wel konden hebten enzo… In iedergeval kan hè toegevoegd worden met een software update;)

    ik denk dat ik een nexus ga halen als hij uitkomt omdat het ook beter aansluit bij mijn gmail maps docs reader photos picasa etc c:

  76. Ik zag vanmorgen op het RTL4 journaal dat google gelijk het surfgedrag bijhoudt en dat je dan vervolgens verwend wordt met gratis reclameboodschappen. Nou fantastisch.

  77. nexusclub.nl ? 😛

  78. Mij interesseert vooral dat scrollen bij de iphone en alsook natuurlijk het simpele internetten en daar wringt steeds het schoentje bij de andere toestellen.

  79. Dan heb je een telefoon met zulke killer specs, en laat je de multi-touch achterwege…. zo jammer.
    Engadget of gizmodo had het apparaatje overigens al in bezit en vond het toch echt geen geduchte iPhone concurrent.

    En nog even over het artikel zelf waarin wordt toegelicht waarom iPhoneclub.nl hier aandacht aan besteedt, ik vind het echt onzin dat dit nodig moet zijn. De redactie kan prima zelf bepalen wat wel en niet relevant en interessant is voor iPhoneclub bezoekers en ik vind niet dat jullie je moeten laten afschrikken door bezoekers die bij elk artikel beginnen te zeuren dat ze het niet relevant vinden terwijl het onderwerp in de titel al meer dan duidelijk aangegeven wordt. Geen nood om hier verantwoording over af te leggen in een artikel dus, dat is namelijk wel echt iets waar geen enkele iPhoneclub lezer relevante info uit kan halen.

  80. Ik schrijf hier niet zoveel maar ik ben meestal erg kritisch betreffende de Iphone. Dit om wat tegenwicht te bieden aan de I-Fanboys met het Stockholmsyndroom.
    Dat de Nexus komt is hardstikke goed omdat het Apple dwingt tot meer innovatie.
    De Iphonefreaks zijn vooral trots op de hun mogelijkheden ná hem gejailbreakt te hebben. Het is natuurlijk wel zo dat de massa gewoon met standaardtoestellen wil werken.

    Ik heb persoonlijk wat tegen Google omdat ze gewoon op elke manier die je maar kan bedenken informatie over jou verzamelen en advertenties naar je toesturen. Dat gaat met behulp van die telefoon dus nog meer gebeuren. Ik wil daarom ook géén google-account.

    Overigens wil Apple ook die kant op.

    Wat me opviel in de buitenlandse reviews was dat de Nexus net zo’n slechte ontvangst heeft als de Iphone. De eerste de beste Nokia scoort weer vele malen beter. Ik vind de ontvangst van de Iphone een zeer zwak punt en één van de redenen waarom ik hem niet heb. Je zou toch verwachten dat HTC/Google de zwakke punten van de Iphone als eerste aanvallen.
    Maar ja…de ervaring leert dat net als bij de Iphonefans ze hun zwakke punt van hun toestel af zullen schuiven op het netwerk van de provider.

    Ik hoop dat Apple eens stopt met de koppelverkoop met TMobile en ik gewoon voor jaarcontracten kan kiezen.
    Verder volg ik Android, de Iphone maar ook het Vodafone360 verhaal.

    Mijn contract loopt in september pas af, en ik ben benieuwd hoe dan de stand van zaken is.
    De Iphone draait vooral super door de Appstore. Als Google dat bij Andoid ook zo goed voor elkaar krijgt gaat Apple een hele harde dobber krijgen.

  81. Je blijft lachen om al die typische (jeugd) Apple Fanboy antwoorden…

  82. De Nexus is denk ik na de HD2 de tweede echte iPhone concurrent. Qua gebruiksgemak komen die imho in range van de iPhone.
    Ik ben dan ook benieuwd wat Apple hier tegenover gaat zetten. Mijn verwachtingen:
    – Ruisonderdrukking
    – 2e cam voor videobellen
    – Wireless N
    – Hogere resolutie
    – 5 MPixel camera

    Daarnaast zal OS4 ook wel weer wat verbeteringen hebben…
    Ik ga de N1 wel in de gate houden want het lijkt me soepel dingetje!

  83. @Fsgsaa:
    op al je vragen ja Jij kent niets van wat de markt bied momenteel HP, SONY VAIO, LOGITECH, HTC vul zelf maar in Gezwegen van prijs qualiteit. Jij mag Windows draaien op je MAC maar OSX mag niet op een gewone PC Dat is ook jou denken Zielig eenrichtingsverkeer

  84. specificaties zijn leuk maar je hebt er niks aan als je het nergens voor kunt gebruiken.

    Want ik vind zelf dat Appstore van Apple veel betere en leuke Apps heeft dan Windows mobile apps. ( Het is wel jammer dat apple zo veeel nutteloze apps toevoegt in zijn Appstore. wat best irritant is als je iets wilt zoeken)

    maarja wie weet als Windows mobile over een jaar met betere apps komt, dan wil ik wel een WIndows mobile.

  85. Las net een artikel dat http://www.OneDayPrice.nl de Google Nexus one binnenkort als dagaanbieding heeft!

  86. Origineel geplaatst door Tom
    Eerst G1 — mislukt
    Daarna Google magic -mislukt
    Daarna HTC hero — ook mislukt
    Nu Nexus one -gaat ook zeker mislukkeniPhone in tegendeel altijd 1 naam 1 gezicht altijd op nr. 1. Ik ben geen applefan, maar iphone is gewoon de beste. En android vind ik maar niets, dan koop ik liever een Nokia.

    Je komt ook totaal niet geloofwaardig over als je eerst totaal niet onderbouwd waarom die door jou genoemde Androidtoestellen zijn mislukt, vervolgens zegt dat dat je geen Applefan bent maar wel (weer zonder onderbouwing) zegt dat de iPhone gewoon de beste is. Waarom is Android dan zo slecht? Op mijn iPhone kan ik niet eens zonder allerlei omslachtige handelingen te moeten verrichten een ringtone instellen, iets wat op een WM of Androidtoestel in een paar seconden gebeurt is. Want die toestellen pakken wel gewoon mp3 ringtones. Noem dat maar handig van de iPhone! Ik kan met mijn iPhone geen gegevens via bluetooth overzenden naar een collega zonder internetabo op zijn mobiel, kan met mijn simpele Nokia van 2 tientjes die ik van de baas kreeg wel.

  87. Ik geloof echt dat dit een serieuze concurrent is van de iPhone. Eigenlijk is deze ontwikkeling goed voor Apple. Ik heb het idee dat Apple een beetje lui is op dit moment. Van de iPhone 3G naar 3GS waren maar kleine verbeteringen. Als Apple aan de top wil blijven moeten ze toch echt wat veranderen. Het design van de iPhone gaat toch ook een beetje vervelen, zoveel mensen hebben een iPhone en de jeugd een iPod touch

  88. Origineel geplaatst door dna75
    De mobiele markt staat het volgens mij niet toe dat je 1 model per jaar lanceert. Juist de kracht van Nokia, Sony, HTC is dat ze een uitgebreide keuze hebben en het hele jaar telefoons lanceren.

    Oh ja? De kracht? En met welke fabrikanten gaat het nu slecht dan??? Precies! Dat noemen ze een Paniek-fabriek. 😉

    5 modellen per jaar uitbrengen is juist de grootste stommiteit die je kunt maken!

    Ten eerst toon je daar mee aan dat je alwéér de “Killer” niet hebt, ten tweede gaan klanten twijfelen en wachten op de “betere” die “binnenkort wel zal komen” want er komen tóch nog 3 modellen dit jaar en ten derde worden je klanten er echt niet merken-trouw mee. Dat is in de autobranche al 50 jaar bewezen. Eens per 7 jaar een nieuw model VW Golf. Dat schept merken-trouw. 😀

    Echt. Deze Nexus is nu al gedoemd te mislukken. Lees de reviews erop na. Bij Engadget en zo. En dan heb ik het nog niet eens over de batterijduur door de óh zó snelle processor.

    Echt, de iPhone is de standaard en zal het altijd blijven. Dit mede en waarschijnlijk vanwege iTunes.

    Waar zijn alle iPod killers in de loop der jaren gebleven dan???? Iemand nog een Zune?

  89. Eigen schuld van Apple! Moeten ze de iPhone maar verkopen met alle providers! Langleve Vodafone!!

  90. Origineel geplaatst door //
    erder een 3,7 i

    Dus jij trapt ook al in die Apple marketing. Niemand heeft Apple nodig. Of Google, of Windows of linux. Je moet kijken naar wat functionalitiet. Maar als jij de dubbele prijs wil betalen voor een mooi marketing praatje.

    Ik heb trouwens net zo’n android phone (Galaxy). Die Galaxy is technisch niet zo best (knoppen en de batterij) maar dat android is echt fantastisch.

    Ik wacht trouwens wel op die Nexus two. Tegenwoordig kosten die superphones een vermogen. Heb voor mijn Galaxy 440,= betaald. Moet ik er toch minimaal eigenlijk wel 24 maanden mee doen.

    http://video.allthingsd.com/video/mossberg-google-nexus-one-heats-up-phone-space/CC1A608F-7C23-4886-8F1F-4A312DEAF344

    http://www.youtube.com/watch?v=gNOo13Zx42w

  91. Wat mij betreft draait alles om de gebruiksvriendelijkheid. De iPhone zit gewoon zwaar logisch in elkaar en bij android is het zoeken. Dat die Nexus One er nu is/komt is top. Dat betekent alleen maar dat Apple zwaar hoog gaat inzetten met een nieuwe iPhone. Mensen die dit niet geloven, think again, natuurlijk is Apple duur, altijd al geweest, maar ze
    maken stuk voor stuk producten waar concurrenten hun hoofd over breken. Succes met die ‘superphone’, blijf ik lekker Apple volgen.

  92. Apple duur?

    Die Nexus gaat volgens de berichten unlocked 575 euro kosten. Daar heb je in Antwerpen ook een ongelokte iPhone voor.
    Met abbo gaat ie 179 euro kosten. En de iPhone?

  93. Als je ziet hoe arrogant apple is, hoe slecht ze met hun klanten om gaan. Ik kan mij best voorstellen dat een alternatief als de nexus one apple veel klanten kan kosten.

  94. Ik denk dat de G4 in juni de nexus wegblaast..

  95. Apple oppassen? HAHAH laat me niet lachen!

    Laat maar komen!

  96. haha vóór de komst van de 3Gs gingen er de wildste geruchten rond over de specs en mogelijkheden van dat toestel. Uiteindelijk bleek het allemaal flink tegen te vallen.
    Nu gaan we weer dingen roepen over de toekomstige 4G. Ik doe niet mee aan die hype.
    Apple doet niet zo wild. Die heeft een moneymachine gemaakt met de appstore. Daardoor blijven de Iphonegebruikers daar hangen. Als jij 100 applicaties hebt gekocht die je regelmatig gebruikt,misschien wel een navigatieapplicatie als Navigon……….dan stapje niet zo gauw over naar een ander merk.
    Kortom je bent een soort afhankelijk gemaakt.

    Daarbij valt het me op dat de fanboys het altijd over de positieve punten van de Iphone hebben en nooit over de negatieve punten. (Stockholmsyndroom ???)
    Laten we duidelijk zijn ,hier hebben veel gebruikers hun toestel gejailbreakt omdat het anders niet aan hun wensen voldoet. De meeste gebruikers (die niet op deze sites komen) willen dat helemaal niet en beoordelen een toestel op wat het standaard kan.

    Ik vind de product- en marketingstrategie van Apple heel slim. Zelfs als er uiteindelijk een supertoestel van een ander merk komt zullen de mensen door al die apps moeite hebben om een Iphone in de ban te doen.

    Er is geen merkdat zoveel geld verdient per toestel. En dat wordt allemaal door jullie betaald…lolll
    Mijn wens voor de toekomstige 4G is dat hij eindelijk een fatsoenlijke ontvangstkwaliteit krijgt. Nu scoren de goedkoopste Nokia’s nog beter en dat zou bij zo’n extreem duur toestel natuurlijk niet het geval moeten zijn.

    Overigens is de ontvangstkwaliteit van de Nexus ook onder de maat.Het gadget gehalte bij de fabrikanten is blijkbaar belangrijker dan het bellen.
    pfffffffffff wat isook alweer de belangrijkste functie van een telefoon…….bellen toch?

  97. Marketingtechnisch is Apple ijzersterk. Zo sterk dat vele klanten het stockholmsyndroom hebben. Oftewel, de neiging hebben om koste wat kost de iPhone en Apple te blijven verdedigen. Waarbij ze alle mogelijke nadelen voor lief nemen. Toch denk ik dat Apple ook onder de gebruikers veel ‘meelopers’ hebben. Mocht de Nexus One aanslaan en in de ogen van de massa duidelijke voordelen hebben, dan kan het Apple denk ik toch veel klanten kosten. Al is het logo van Apple voor veel mensen ook al genoeg om het bij de iPhone te houden.

    Ik denk dat het voor Apple bij het innoveren van een nieuw toestel o.a. zal afhangen van het uiterlijk van de iPhone. Op het moment dat zij een iPhone met een ander uiterlijk op de markt brengen zullen veel mensen zich weer willen onderscheiden van de massa door deze aan te schaffen (er vanuit gaande dat de iPhone ook op andere punten is verbeterd).

    Ik persoonlijk heb nog steeds de 3G, omdat ik de 3Gs te weinig vond veranderd. Ik ben redelijk loyaal aan Apple, maar wanneer er i.m.o. betere toestellen op de markt komen stap ik over.

    Hoop dat de concurrentie Apple laat realiseren dat zij bij het nieuwe toestel meer moeten innoveren dan bij de 3Gs t.o.v. de 3G het geval was!

  98. Hee Seminifeer:

    Alleen bellen is achterhaald..
    Je loopt rond met een mini-computer die meer kan dan bellen: navigatie / audioboeken / video kijken / stemapparaat / mail checken etc. Je weet toch..

  99. @Nils:
    Voorzover ik in de diverse filmpjes op youtube heb gezien is de bediening van de nexus bijna identiek aan die van de iPhone. Ik ga er dus vanuit dat deze multitouch heeft.

  100. Origineel geplaatst door itijmen
    Hee Seminifeer:Alleen bellen is achterhaald..Je loopt rond met een mini-computer die meer kan dan bellen: navigatie / audioboeken / video kijken / stemapparaat / mail checken etc. Je weet toch..

    Dat klopt, maar de belangrijkste functie van zo’n apparaat is bellen. Daarom heb ik hem ook in mijn jaszak.
    Ik begrijp wel, zeker met de appstore, er genoeg mensen zijn die bergen apps op hun toestelletje hebben. Maar ik vraag me af wat ze vervelender vinden. Als een app niet werkt of als de belfunctie niet meer werkt ??

  101. Wat vinden jullie trouwens van die LePhone. Misschien ook wel een iPhone killer. Bekijk dit fimpje eens. En dan vanaf de 3:18

  102. Dit is zeker de beste (Android) telefoon op dit moment.

    De enige reden dat de mainstream reviews gematigd positief zijn is omdat men ervan uitging dat google met VoIP zou komen en de verwachtingen dus hoger waren.

    Toch maakt deze telefoon in mijn ogen terecht het verschil tussen Superphones en Smartphones. Alles aan die telefoon is gewoon weg superb (check de specificaties op google.com/phone).

  103. Heerlijk die reacties.
    Ik ben best een Apple-fan maar moet eerlijk zeggen dat ik Android toch wel erg interessant vind, zo ook deze telefoon. De iPhone mist naar mijn zin toch wel iets qua uitbreidingsmogelijkheden. Maar ik denk wel dat ik veel ga missen als ik van de iPhone overstap die ik nu al normaal beschouw.

  104. Origineel geplaatst door Nils
    Oke ik hoor iedereen van alles erover zeggen alleen het belangrijkste vergeet iedereen: Heeft de Nexus One ook multitouch? Volgens mij heeft alleen de iphone dit nog. zolang een toestel geen multitouch heeft is de bediening op een touchscreen telefoon waardeloos. Dan kan ie nog zo krachtig en mooi zijn, als ie niet gebruiksvriendelijk is koop ik hem niet.Dus weet iemand of de nexus one ook multitouch heeft?Zo niet kan het ding meteeen de prullenbak in!

    Hij heeft ook multitouch.. dit was eerst alleen nog niet beschikbaar maar dat heeft men al snel opgelost via een update.

  105. Ik ben nu een trotse eigenaar van de N1 en heb ook een 3gs gehad.
    Ik werd bij de iphone er helemaal ziek van je dat je alles en dan ook echt alles via itunes moet doen.
    Kan niet eens een een vet nummer via bleutooh versturen.
    Als je de 2 telefoons naast elkaar legt is valt gelijk het beeldkwalitet van de N1 op.
    Dat is gewon veel mooier, en tel daar dan de betere hardware bij op , is voor mij de keuze snel gemaakt.

    Nexus one heeft ook multitouch na de laatste upgrade.

    De appmarket van android is ook best goed, wel minder apss maar alles is er te vinden dat er ook voor de iphone is.
    Alleen is het zo dat er in de appstore van elke aplictie er 70 verschillende soorten zijn, daarom zijn er ook zoveel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.