Reacties voor: ‘Google werkt aan Nest Wifi met ingebouwde slimme speaker’

Google gaat mogelijk op 15 oktober een nieuwe Nest Wifi onthullen. De mesh router Google Wifi bestaat bijna drie jaar en zal er binnenkort een nieuwe naam en nieuwe functies krijgen. Zo kun je de twee beacons gebruiken als slimme speakers voor de Google Assistent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Ik heb de mesh routers van Linksys. Werkt prima, hoef geen Google

  2. Zeker niet, Works with Nest stopt ineens, rood lampje op de Nest Hello door mijn strot geduwd. Ben wel behoorlijk klaar met Google. Te onbetrouwbaar. Terwijl ze echt leuke apparaten maken. Dan is  toch heel wat betrouwbaarder.

  3. Hehe, eindelijk. Hebben ze bij Google toch een stuk meer visie dan Tim Cock en zijn kornuiten.

    Ik vraag me al tijden af waarom Apple die Airport functionaliteit (met mesh) niet in de HomePods heeft stopt.

    Er is veel (hardware) overlap tussen draadloze (“slimme”) speakers en mesh-routers. Juist handig om dat met elkaar te integreren en scheelt weer losse (always-on) kastjes. Zeker omdat ze via hun eigen mesh ook gelijk de audio kunnen syncen. En met Zigbee ook gelijk een gedistribueerd systeem voor alle thuis accessoires. Apple gebruikt de HomePods, net als AppleTV’s, nu ook al als “thuis servertjes” voor HomeKit.

    En met BT voor herkenning van apparaten in de buurt (soort van iBeacon) of gewoon met dat nieuwe U1 chippie. Dan heb je een reden om in elke vertrek een HomePod te plaatsen. 🙂

    Maar goed, misschien zien ze het licht als Google er mee komt. Maar die google mesh-speakers zullen wel geen HomeKit (zoals de HomePods en sommige routers in iOS 13) en Airplay ondersteuning krijgen… 🙁

  4. @Arno1975: heb jij een nieuwbouw huis met dikke muren?

  5. @Hidde: nieuw was het in 1974

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.