Reacties voor: Google Nearby laat iPhones lokaal delen via geluid

AirDrop heeft een nieuwe concurrent. Met Google Nearby kun je lokaal bestanden delen. Om de verbinding tot stand te brengen worden er geluiden afgespeeld.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 6 reacties

  1. Het afgespeelde geluid kan niet door het menselijk oor worden gehoord, maar wordt wel door je iPhone-microfoon opgepikt

    Hmm, en hoe zit dat met je hond, kat, marmot, konijn en/of kanarie? Die hebben een beter gehoor dan mensen… beetje sneu als die elke keer als je een foto oid uitwisselt met een androïde huisgenoot naar een voor hun hoorbare harde hoge toon moeten luisteren 😕.

    Speaker en microfoon zijn in principe wel voor mensen bedoeld, dus extreem ultrasoon (om ook voor de meest voorkomende huisdieren onhoorbaar te zijn) zal niet kunnen. ‘Voordeel’ is natuurlijk wel dat je zelfs met de telefoon op stil aan de jankende (buur)hond merkt dat je een bestandje binnenkrijgt 😏

  2. Deze app is er toch al voor iOS ? Heet Chirp’ van Animal Systems.

  3. Ik wil helemaal niet weten waar Android zich bevind en al helemaal niet dat deze Google rotzooi nog preciezer weet waar ik ben.

  4. Het afgespeelde geluid kan niet door het menselijk oor worden gehoord, maar wordt wel door je iPhone-microfoon opgepikt

    Origineel geplaatst door Ferryman

    Hmm, en hoe zit dat met je hond, kat, marmot, konijn en/of kanarie? Die hebben een beter gehoor dan mensen… beetje sneu als die elke keer als je een foto oid uitwisselt met een androïde huisgenoot naar een voor hun hoorbare harde hoge toon moeten luisteren .
    Speaker en microfoon zijn in principe wel voor mensen bedoeld, dus extreem ultrasoon (om ook voor de meest voorkomende huisdieren onhoorbaar te zijn) zal niet kunnen. ‘Voordeel’ is natuurlijk wel dat je zelfs met de telefoon op stil aan de jankende (buur)hond merkt dat je een bestandje binnenkrijgt

    Haha +1

  5. Origineel geplaatst door uhm…
    Deze app is er toch al voor iOS ? Heet Chirp’ van Animal Systems.

    Chirp gebruikt wèl voor mensen hoorbaar geluid, in plaats vàn wifi of bluetooth; Google ‘onhoorbaar’ geluid náást wifi en bluetooth.

    Wel geinig dat chirp, met een ouderwetse taperecorder kun je je foto’s etc. ermee op een cassettebandje zetten en later weer inladen, Commodore 64 / Sinclair Spectrum style 😀 Héél retro… maar nu wel uitwisselbaar tussen de twee grootste concurrerende ecosystemen van het moment.

  6. Ik gebruik Airdrop echt nooit. Stuur video’s, links, foto’s, opnames, locatie allemaal door via whatsapp in 1 handomdraai. Airdrop is gewoon klungelig en doet er lang voor om iphones rondom te vinden, moet je eerst nog vragen “zet je airdrop eens aan, en nu wachten hé tot hij je vindt”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.