Reacties voor: ‘Google moet 22,5 miljoen dollar boete betalen voor privacyschending in iOS-browser Safari’

Google moet 22,5 miljoen dollar boete betalen aan de Amerikaanse toezichthouder FTC. Dat zeggen bronnen van WSJ. Het gaat om een zaak waarbij Safari via een truc cookies accepteerde.

Reacties: 10 reacties

  1. Euh, ik wil niet dom overkomen, maar ik snap dit niet helemaal:

    “Google leidde de browser om te tuin, door de indruk te laten wekken dat de gebruiker op een reclamebanner klikte of een formulier instuurde. In werkelijkheid was het formulier onzichtbaar en klikten de gebruikers onbewust en tegen hun zin op knoppen of banners.”

    Ze wekten de indruk dat mensen een formulier invulden, maar die was onzichtbaar? En mensen klikten tegen hun zin in op banners?

    “Aaah! Ik WIL niet op die banner klikken, ik doe het NIET! Nee Google, ik wil nie.. nee… -klik- ah, pokke!”

  2. Ik neem aan dat de “slachtoffers” schadeloos worden gesteld?

  3. Net goed voor ze…..vind de boete eigenlijk nog mild. Wat wordt er met het geld gedaan?

  4. Wat ik mij altijd afvraag is waar de boetebedragen vandaan komen? Een bedrag van ca. €14.000.000 is toch ronduit belachelijk! En waarvoor? Wat is het vergrijp? Is er een moord gepleegd? Is een bedrijf (Apple) door kwaadwillendheid of door verspreiding van virussen ‘vernietigd’?

    Nee er is een cookie geinstalleerd en doorgestuurd naar Google met wat minimale gegevens, die de gebruiker nota bene zelf (welliswaar onder valse voorwendelen) heeft ingevuld!

    Naar mijn idee is de (computer)wereld een beetje (erg) ontspoort intussen. Je hoort de laatste tijd steeds meer van deze megaclaims die, naar mijn bescheiden mening, totaal niet in verhouding staan tot de gepleegde overtreding. Maar ja zolang bedrijven nog voor honderden miljoenen c.q. miljarden worden opgekocht lijkt het erop dat de inflatie intussen hard heeft toegeslagen!

  5. @iNick: vergeet niet dat deze bedrijven miljoenen/miljarden per jaar verdienen. Ze hebben zi gigantisch veel gebruikers. De privacy wordt al zoveel geschonden aangezien het internet sneller is dan de wetgeving. Als ze dan toch nig zo nodig een wet moeten overtreden, dan mogen ze van mij flink in de buidel tasten. Dit bedrag is in mijn ogen peanuts voor Google.

  6. @iNick: belachelijk?? Je zegt het zelf al: onder valse voorwendselen.
    Wat had jij dan in gedachte? 61,60 + 6 euro administratiekosten?

    Ze mogen de pijn wel voelen hoor. prima bedrag alleen ben bang dat ze dit niet weerhoud om het nog eens te doen.
    Ze doen er namelijk alles voor om alles van ons te weten te komen. Dat is namelijk hun corebusiness

  7. @iNick: Inderdaad en wat nog erger is, waar gaan die ettelijke miljoenen/miljarden naartoe !? In de handjes van die hooggeplaatsen bij het FTC ofzo?

  8. Google -.- als je de kleine lettertjes leest van bv google drive/docs dan mag google al jou documenten gebruiken. Je gaat er dan vanuit dat het beschermd maar uiteindelijk mag google er mee doen wat ze willen, voor mij geen google!

  9. Origineel geplaatst door Yoeri
    @iNick:Inderdaad en wat nog erger is, waar gaan die ettelijke miljoenen/miljarden naartoe !? In de handjes van die hooggeplaatsen bij het FTC ofzo ?

    Reactie met een hoog ‘Telegraaf’ niveau. Dit geld gaat de US schatkist in, wat in het algemeen gebeurt met dergelijke boetes.

    Het is een terechte tik op de vingers van Google voor het toepassen van deze oplichtingspraktijken. Google heeft in feite diefstal gepleegd van haar klanten (de adverteerders).

  10. Bij Google betaal je met jouw info, waarbij ze je belasten met advertenties die zogenaamd relevant zijn (logisch algoritme slaat nergens op) – helaas is sommige functionaliteit in gmail en google docs uniek & is er soms n 2e rangs alternatief – kies je voor Google, installeer adblocker, zorg dat ze t niet kunnen gebruiken en klaar!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.