Reacties voor: Google belooft te stoppen met meeluisteren gesprekken van Google Assistant

Google heeft aangegeven te zullen stoppen met het meeluisteren en uitschrijven van teksten van gebruikers. Eerder kwam het bedrijf in opspraak omdat medewerkers met vertrouwelijke gesprekken waren geconfronteerd. Het meeluisteren was bedoeld om de Assistant te verbeteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 50 reacties

  1. 🤫

  2. 🤫ssst

  3. Nou, vorige weekend heb ik een Google Next Hub aangeschaft, lekker handig als de deurbel gaat kan gelijk kijken wie er voor de deur staat, en nu komt dit in het nieuws… nu wil ik dit ding niet meer🙄

  4. Lekker de hele dag hardop schelden tegen Google!

  5. Origineel geplaatst door Jan
    Nou, vorige weekend heb ik een Google Next Hub aangeschaft, lekker handig als de deurbel gaat kan gelijk kijken wie er voor de deur staat, en nu komt dit in het nieuws… nu wil ik dit ding niet meer🙄

    Gewoon terugbrengen dan, je hebt toch 2 weken daarvoor…

  6. Tja. Wie gelooft dat gezwets over privacy nu nog.. Google producten komen echt nóóit bij mij in huis, überhaupt.

  7. Heb nu nog een Nest Hello.. totdat Netatmo doorbell uit komt! En dan is het finito met Google producten!

  8. Gezellig toch!
    Praten we gewoon over spook! verhalen en je krijg vanzelf drama op bezoek!

    krijg je zelfs vakantie! gratis aangeboden met beveiliging en privacy en begeleid taxi inclusief

    met mede dank als google assistent

  9. Och en dan nog. Dan hoort een Google medewerker wat. Welk aanwijsbare schade loopt iemand hiermee op. Beetje relativeren op zijn tijd kan geen kwaad.

  10. Google, privacy en dit nieuws.

    Is hier iemand werkelijk verbaast over???

  11. Wat kan er inderdaad mee gebeuren…
    Maar toch, ik vind het geen fijne gedachte om te leven met wetenschap dat er onbekenden eventjes mee luisteren. Voor mij sowieso geen slimme speakers in huis.

  12. Zijn mensen dan echt zo dom om te geloven wat commerciële bedrijven beweren? Natuurlijk luisteren er mensen mee, en niet alleen Google! Je zet jezelf namelijk online op het internet! Succes met je Google of HomeKit beveiligingscamera’s! Zet ze maar niet in de slaapkamer! 😂😂😂🤗😴

  13. @Toine: oké, ik snap je point helemaal. Te druk maken om dingen die je toch niet onder controle hebt schiet je weinig mee op. Maar om nou net te doen of dit niks voorstelt vind ik ook weer het andere uiterste hoor. Dit is toch van de zotte dat ze dit doen en het ook nog normaal vinden. Wat ben ik toch blij met Apple (er van uitgaand dat die dit niet doen).

  14. Origineel geplaatst door Toine
    Och en dan nog. Dan hoort een Google medewerker wat. Welk aanwijsbare schade loopt iemand hiermee op. Beetje relativeren op zijn tijd kan geen kwaad.

    Jij hebt toch niets te verbergen in je eigen huis, toch? In bed met de gordijnen en ramen open. Wc deur open, financiële en politieke zaken bespreken, huilen, lachen enz….

    Slaap lekker Toine.

  15. Privacy is een illusie!!!

  16. Origineel geplaatst door iSan
    Wat kan er inderdaad mee gebeuren…

    Maar toch, ik vind het geen fijne gedachte om te leven met wetenschap dat er onbekenden eventjes mee luisteren. Voor mij sowieso geen slimme speakers in huis.

    Heel veel in de toekomst, aangezien die data niet voor niks waardevol is. In de toekomst zal men accepteren dat deze data wordt doorverkocht aan andere commerciële bedrijven zoals een zorgverzekeraar. Zodat die weet hoe gezond je wel of niet leeft en zo je premie kan aanpassen.

    Ik kan zo wel nog duizenden voorbeelden opnoemen.
    Privacy wordt elk jaar minder en minder en het grappig is —> wij doen het met z’n allen zelf door dit soort troep in huis te halen omdat het nu ff Sexy en nieuw is!

  17. De gesprekken zijn niet te herleiden toch?
    Door deze manier van werken, werkt de Google Home en faalt Siri. Tja wat heb je liever?

  18. Waarom ben ik niet verbaast? En hoe zeker weten we dat alleen Google mee kan luisteren? Of staat er ook nog een deurtje open naar inlichtingendiensten, enz. Want die zijn altijd dol op zulke dingen.

    Als Google een Chinees of Russisch bedrijf was geweest was er allang een verbod van kracht geweest waarbij in vergelijking de Huawei sancties klein bier zouden zijn geweest.

  19. Uit het artikel blijkt niet of het om audiofragmenten gaat die Google Home per ongeluk heeft opgenomen omdat hij dacht het actiewoord te horen. De indruk wordt gewekt dat er op ieder moment audio kan worden opgenomen en verstuurd, en dat zou voor mij ook reden zijn om hem weg te doen. Ik vermoed echter dat het alleen om die incidentele gevallen gaat waarin Google Home per ongeluk actief wordt. Dat duurt maar even en daarvan krijg je hoorbare en zichtbare feedback, dus je kunt weten dat er wordt geluisterd. Nog steeds niet ideaal natuurlijk, maar ook geen echt -willekeurig of gericht- spioneren, want Google kan dat nog steeds niet initiëren.

  20. Origineel geplaatst door Victor

    Is hier iemand werkelijk verbaast over???

    Nee, hier is niemand verbaasd over.

    Internet is een mooi ding. Vrijwel niemand kan meer zonder. Daar zal tol voor betaald moeten worden. Dit is er een voorbeeld van. Dus: accepteren of internet, smartphones en aanverwante ‘slims’ en ‘smarts’ de deur uit…

  21. Dit is echt onacceptabel. Google is TE hebberig.

  22. Origineel geplaatst door Paul538

    Origineel geplaatst door Victor

    Is hier iemand werkelijk verbaast over???

    Nee, hier is niemand verbaasd over.

    Internet is een mooi ding. Vrijwel niemand kan meer zonder. Daar zal tol voor betaald moeten worden. Dit is er een voorbeeld van. Dus: accepteren of internet, smartphones en aanverwante ‘slims’ en ‘smarts’ de deur uit…

    Gewoon je verstand gebruiken en niet je huis volzetten met afluistermicrofoons en camera’s.

  23. Heb veel Google in huis
    Voor mij geen probleem hoor

  24. Ik snap reacties van bepaalde mensen niet.

    Nee het maakt allemaal niks uit want het is niet te herleiden en het zijn maar kleine fragmenten en ….. wat al niet meer.

    Bullshit. Techniek is een mooi ding, revolutie ook. Maar dat wil niet zeggen dat (commerciële) bedrijven onze wetten moeten gaan herschrijven en bepalen wat “goed” voor ons is. Daar hebben we wetten en regelgeving voor, gemaakt door beleidsmakers. Ik zeg niet dat ik het daar overal mee eens ben, maar er is wel meer over nagedacht dan het belang van 1 bedrijf. Dat zo snel en zoveel mogelijk winst wil maken door geld te verdienen aan het product; mens.

    Laat Siri maar lekker achterop lopen, ik gebruik het wel en hoef die non privacy shit van Google/Amazon niet.

  25. (Red.) Reactie van Google Nederland (verwijzing blogpost) toegevoegd.

  26. U moet de de Belgische VRT-reportage eens bekijken.
    Walgelijk Google!
    Ik gebruik daar niets van!

  27. Origineel geplaatst door Toine
    Och en dan nog. Dan hoort een Google medewerker wat. Welk aanwijsbare schade loopt iemand hiermee op. Beetje relativeren op zijn tijd kan geen kwaad.

    Het punt ging zojuist met zo’n 20.000km/u aan je voorbij.

  28. Origineel geplaatst door Patrick
    De gesprekken zijn niet te herleiden toch?
    Door deze manier van werken, werkt de Google Home en faalt Siri. Tja wat heb je liever?

    Siri natuurlijk…

  29. En we geloven Apple zeker wel op z’n woord? Want Apple is zeker wel heilig?
    Ook je iPhone luistert mee. Maar we geloven Tim allemaal op z’n blauwe oogjes😂

    Privacy hebben we met z’n allen allemaal ingeleverd. Wij als consument willen iets en daar betalen we voor. En helaas niet alleen met keiharde euro’s

  30. Origineel geplaatst door MJ
    Privacy is een illusie!!!

    1 keer trek je de conclusie…

  31. De medewerker is hier fout, hij mag dit niet delen. Ik kan op mijn werk toch ook bij gevoelige info als het moet en delen doe je toch niet?

  32. Het is überhaupt niet slim om zo’n ding in huis te hebben maar ik hoop dat dat inmiddels algemeen bekend is. Langzamerhand wordt je huis een gevangenis… “Big Brother” is watching you.

  33. Heel veel mensen vinden het kennelijk geen probleem en gebruiken ondanks al jaren aanhoudende beschuldigingen gewoon Android en andere Google producten. Volg je een beetje het nieuws dan weet je hoe Google omgaat met privacy. Ben je het daar niet mee eens dan heb je gelukkig (nog) de keuze om Google niet meer te gebruiken. Wel heel lastig, maar het kan, als je wilt en een beter geloof hebt in andere bedrijven. Anders kan je altijd nog je Nokia 3310 weer eens gaan gebruiken 😂.

  34. 1984…..

  35. Heb niks van google en komt er niet ook
    ze willen echt alles weten
    Hier moet die zwakke eu wat aan doen

  36. Origineel geplaatst door Danny
    Heb niks van google en komt er niet ook

    ze willen echt alles weten

    Hier moet die zwakke eu wat aan doen

    De EU heeft in het verleden al vaak genoeg bewezen alles behalve zwak te zijn tegen grote bedrijven.

  37. Ik blijf het raar vinden dat mensen zeggen: wat kunnen ze hiermee? Wat denk je wat ze er mee kunnen? Alles man! Met deepfakes kunnen ze jou heel makkelijk framen voor een moordgesprek, of andere corrupte zaken in jouw schoenen schuiven. Doe toch niet zo gigantisch naïef. Er is een black Market voor hack code, in de toekomst ook voor dit soort praktijken.

    Daarnaast begint Google steeds meer op skynet te lijken. Zij zijn straks de eerste met een volledige menselijke AI. En dan pas gaan we het zien wat google allemaal weet over deze wereld en het heelal. En news flash: dan zijn we vet te laat. Dat zijn we nu al bijna.

    Trouwens ik werk zelf met veel Google producten voor mijn werk en je wilt niet weten hoeveel je kunt achterhalen van gebruikers. Bij Apple is dat wel heeeeel anders!

  38. @Swen: Nou, de medewerker doet misschien iets dat tegen de regels van het bedrijf is, maar hij doet het grote publiek wel een dienst door Google de kaak te stellen! Het is Google dat laakbaar gedrag vertoont; cruciaal belang mijn *ss!

  39. De eerste die van Apple straks gaat melden dat ze dit ook doen met moeilijke vragen moet nog komen. En zal je zien dat dan iedereen hier ook gaat zeuren of gaat zeggen dat het bij Apple dan toch beter beveiligd is of zo.

    Als je thuis geen ruzie maakt, geen geheimen hebt, netjes bent met je woorden. Zie ik het probleem niet hoor! Elk apparaat dat een microfoon heeft kan met je mee luisteren, zelfs je laptop die op tafel ligt of je smart TV. Daar hoor je nooit iemand over!? Zou daar nooit iets mee zijn?

    Zeg niet dat ik ook wel ben geschrokken over dit bericht. Maar als je nu echt zo achterdochtig hebt, gooi dan alles wat een microfoon heeft de deur uit en neem vooral geen IoT in huis. Want iedereen en alles kan je controleren.

  40. @Marc: absoluut Marc, jij hebt het totale plaatje tenminste volledig begrepen.

  41. @Patrick: Ik zou niet weten waarom dit niet tot een persoon te herleiden is. Als iemand een keer mijn naam noemt in een gesprek dan weten ze dat ik het ben. Daar hebben ze geen IP- of MAC-adres voor nodig.

    En dus heb ik liever Siri. Bij Google is data (ook persoonlijke data) het verdienmodel. Bij Apple niet. En dat het dan in sommige opzichten wat achterloopt op Google neem ik graag voor lief.

  42. @Kreun: en jij denkt dat er niet meer mensen in Nederland wonen met zo’n naam? Kom op, dit meen je niet.

    En als je al zo achterdochtig bent, gooi dan alles wat een mic heeft nu het raam uit aub. Ga in een bunker zitten en praat alleen met papiertjes (oh nee, schrijf maar niets op want straks vinden ze je nog en kunnen ze alles terug lezen) 😁

    Grappige is dat de mensen die alles op Facebook schrijven, wat ze doen en laten, alles via whatsapp versturen aan vrienden en nog heel veel andere apps gebruiken. Maar nu wel zeggen: oh helpt, Google hoort me en weet wie ik ben. Jaja…

    Haha, geweldig!!

  43. dan gaat de dienst qua ontwikkeling dus gewoon achteruit, we willen toch spraakherkenning. sta dan ook open voor verbetering. iedereen snapt toch dat dit apparaat leer dmv verbeteren en luisteren.
    Apple doet ook niet anders met hun siri hoor

    dus iedereen denkt dat de spraakherkenning geleerd wordt door een computer…. hypocriet

  44. Origineel geplaatst door Jan
    Nou, vorige weekend heb ik een Google Next Hub aangeschaft, lekker handig als de deurbel gaat kan gelijk kijken wie er voor de deur staat, en nu komt dit in het nieuws… nu wil ik dit ding niet meer🙄

    Dacht je eerst door iets te kopen van Google dat het wel goed zou zitten met je privacy?

  45. Hoe komt dat nou dat ik die lui niet geloof?

  46. Loesje:

    “Ik heb niks te verbergen.
    Maar zelfs dat hoeven ze niet te weten”.

  47. Heb een Homepod en Philips Hue, wat ipads en wat iphones.Vind het prima dat ze soms wat opnemen.Het gaat er vervolgens om wat het bedrijf ermee doet.Als we willen inoveren dan zal er ergens getest moeten worden.Daarnaast maak je zelf de keuze of je het in huis haalt of niet.Snap de ophef niet zo.We kijken ook elke dag naar de camera van onze smartphones en tablets en wellicht laptops(op de afplakkers na) en dat vertrouwen we allemaal blind.Maak gewoon een keuze of je de techniek wel of niet wilt gebruiken maar ga niet net doen alsof we dit niet zagen aankomen👌🏻

  48. Mooi. Nu Apple nog die met Siri meeluisterde.

  49. Origineel geplaatst door Ade
    Ik snap reacties van bepaalde mensen niet.

    Laat Siri maar lekker achterop lopen, ik gebruik het wel en hoef die non privacy shit van Google/Amazon niet.

    Je snapt er inderdaad niet veel van want je wordt ook afgeluisterd uit naam van privacy koning Apple. Tot vandaag, want ze “”deden niks fout” maar zijn er toch mee gestopt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.