Reacties voor: Google Maps vs Apple Kaarten in 2017: nog steeds grote verschillen

Apple Kaarten en Google Maps staan tegenover elkaar in deze vergelijking. In 12 maanden tijd heeft Google veel meer voortgang geboekt in het duidelijk weergaven van kaartinformatie.

Reacties: 33 reacties

  1. Ik ben beroepschauffeur en ik gebruik zeer vaak Google maps. En af en toe kijk ik op Apple maps. Zoals in de berichtgeving staat is Google maps gewoon veel actueler. Denk dat Google ook die voorsprong niet zal weg geven.

  2. Ik woon in een nieuwbouwwijk. Google maps geeft de weg wel weer via satelietbeelden maar op de wegenkaart niet. Dat terwijl de straat bij  kaarten wel te zien is. Dus ja, er zullen zeker (grote) verschillen zijn. Maar het voordeel in dit geval ligt bij Apple.
    En nee, ik woon inderdaad niet in een grote stad maar buiten de stad wonen ook mensen 😉

  3. Dus de prijzige TomTom, iets waar veel mensen nog gebruik maken, is niet zaligmakend. Valt mij tegen.

  4. Ik kom niet eens toe aan het vergelijken van de kwaliteit van de kaart: ik haak steeds af als Apple Maps een restaurant of bedrijf niet kan vinden en Google Maps vervolgens wel.
    De enige reden om TomTom te gebruiken is de goeie flitser waarschuwing en briljante weergave van gemiddelde snelheid als je in een trajectcontrole rijdt.

  5. @Onno: dit inderdaad. Apple Maps kan keer op keer een locatie, restaurant of winkel niet vinden en dan zit je ineens in een vaag kantoor in Amerika.

    Het is dat Google Maps zo’n vreselijke stem heeft…

  6. Apple geeft weinig aandacht aan alles dat zich buiten de VS afspeelt qua diensten. Ik snap best dat regel-/wetgeving overal anders is en dat dit een enorme uitdaging is, maar qua Global Enterprising loopt Google toch echt wel een stapje harder met het uitrollen van diensten.

  7. Met CarPlay ben je helaas ook gebonden aan Apple Maps. Het gebruik van routes via Apple maps gaat niet altijd vlekkeloos. Ze maken voornamelijk gebruik van de E wegen aanduiding ipv de A wegen. Rondom Rotterdam A15/A16 kloppen de aanwijzigingen echt niet en moet je vooruit kijken op de kaart waar je heen moet. Google maps daarin tegen geeft wel goede aanwijzigingen, maar is er nog niet voor CarPlay en eerlijk gezegd verwacht ik ook niet dat dit ook zal gebeuren.

  8. Met Google Maps kun je offline navigeren, ideaal voor vakanties.

  9. Ik gebruik Herewego sowieso geen google voor mij en werkt top.

  10. Ik was laatst in Suriname en bij Apple maps staat de hele Suriname rivier niet aangegeven. Is maar een paar honderd meter breed en Google uiteraard wel. Zo jammer dit.

  11. Geregeld meld ik nog een probleem in apple kaarten en vaak voeren ze dit door dus ze verbeteren wel.

    Anderzijds probeer ik een adres te wijzigen in google maps van een bedrijf maar hij blijft daar maar aangeven “invoer incorrect” zelfs als ik het 1 op 1 kopieer van het oude adres…… Hoe kan het dat google er zulke fouten in heeft zitten?

    en @Onno: als je nu elke keer dat dat voorkomt even het bedrijf toevoegd, de locatie pinnen dan op het “i”tje klikken en dan meld probleem.

  12. Ben zelf ook geen fan van Apple Maps. Apple Maps probeerde me laatst via een fietspad (waar ook een paaltje midden op het pad stond) naar een tankstation te sturen. Via Google Maps ging het wel goed. Later keek ik via de Tom Tom app en zag ik dat deze dezelfde fout maakt, ligt dus aan de Tom Tom data.

    Maar het is ook wel eens zo dat Apple Maps actuelere data weergeeft. Vergelijk de luchtfoto van Utrecht waar Google nog een foto van pak m beet 10 jaar geleden laat zien waar op niks te zien is van de verbouwing van het stationsgebied en Apple wel.

  13. Mij hoor je niet klagen over Apple Maps. Brengt mij van A naar B.

    Apple/TomTom moeten ook veel meer moeite doen om de data voor hun kaartenapp te verzamelen. Google’s bedrijfsmodel is nu eenmaal het verzamelen van zoveel mogelijk data (via al hun ‘gratis’ producten) om vervolgens producten beschikbaar te stellen waarmee ze vervolgens nog meer data kunnen verzamelen (waar gaan gebruikers naar toe).

    Dit zou je moeten meewegen in je vergelijking. Helaas is privacy tegenwoordig steeds minder een wegingsfactor.

  14. Leuke bijkomstigheid is dat ze in Noord Korea ook meteen weten waar jij de dichtsbijzijnste McDonalds bezoekt mbv GoogleMaps. Jammer dat er over de cons (weer) niets gezegd word en over het dataminen van gegevens van de eindgebruiker. Google blijft zo lek als een mandje en alles wat je ermee doet is ten gunste van de multinationals.

  15. Ik vind de Kaarten app prettiger in het gebruik. Ik dubbelcheck wel eens met Google maar de informatie en adviezen zijn tegenwoordig meestal praktisch hetzelfde. Google weet wel beter waar winkels en restaurants zijn.

    Bij Google is het heel onhandig dat je met je Google account moet inloggen om te zorgen dat ie eigen personen en locaties gaat onthouden en mijn Google accounts zijn voor mij aanzienlijk minder transparant dan voor Google zelf.

    Wel top aan Google: fietsroutes!!!

  16. Ja, fietspaden op Google geeft voor mij de doorslag.
    En in de auto gebruik ik Waze.
    Nou weet ik niet of dit compatibel is met apple car play, want dat heb ik niet.

  17. Leuk, al die adressen die mogelijk Google wel geeft en Apple (TomTom) niet. Maar waar het (mij) om gaat is de pure navigatie en die werkt voor mij veel fijner op Maps dan Google.
    – interface mooier / duidelijker
    (invloed TomTom duidelijk)
    – traffic info super
    – kaarten meer dan snel genoeg aangepast bij veranderingen
    – werkt perfect samen met Siri

    Bij test in USA eindigde Maps als 2e en Google als 5e geloof ik.
    Vooral omdat Maps beter live traffic bijhoudt.

  18. Aangezien ik CarPlay in de auto heb sinds afgelopen jaar, gebruik ik sindsdien uitsluitend Apple Maps, maar ik heb nooit problemen gehad, kom waar ik zijn moet, en ben er toch vaak genoeg ook mee naar het buitenland gereden. De amusementswaarde is dan wel het uitspreken van straatnamen, mijn telefoon staat in het Engels ingesteld, en kreeg toch echt wel medelijden met al die Italiaanse straatnamen en zo hahaha.

    Ook in de VS totaal geen problemen gehad (huurauto met CarPlay)

  19. Als iedereen die iets niet kan vinden in Apple Maps dit direct doorgeeft, wordt het vanzelf beter. Ik vind meestal wat ik zoek, en anders meld ik het en is het binnen enkele dagen wel vindbaar.

  20. De keuze is veel breder dan Google en Apple. Je zit hier echt niet aan vast als je een iOS of Android toestel hebt. Wij hebben goede ervaringen met Navigon, dat Here Maps gebruikt. Kost wat, maar we hebben gratis updates. Here heeft zelf ook een navigatie-app (gratis). Dan is er ook nog Scout, voorheen Skobbler, met open-street maps. (voor een paar Euro heb je alles).
    Dit zijn allemaal off-line werkende navigaties, anders dan bv. Waze (is van Google), dat internetdata gebruikt.

  21. @Niels: Dat vind ik ook! Google heeft z’n tentakels al in zoveel zaken, dat het tijd wordt die eens te omzeilen.

  22. Ik gebruik eigenlijk altijd Apple Maps en heb daar redelijk goede ervaring mee. Wat vervelend is, is dat vaak nét te laat wordt aangegeven als je links of rechts moet afslaan. Dan is het net te laat om voor te sorteren of (bij wachtende auto’s) er nog tussen te komen,

    Heel irritant is de giga-bug van onzin woorden die Apple Maps bij straatnamen van meer woorden er tussendoor gooit. Die bug zit er al in sinds augustus 2016 en er is nog steeds niéts aan gedaan. Dat begrijp ik niet. Veel mensen moeten dat toch gemeld hebben. Ik in elk geval wel.

  23. Voor mijn werkgever wilde ik onze 260 winkels toevoegen aan Apple Maps, helaas was dat een mission impossible. Uiteindelijk dus ook niet toegevoegd. Hoop dat ze snel met een eigen interface komen voor het beheer, hoe het nu moet werkt het niet.

  24. Gek genoeg staat de wijk waarin ik woon zeer gebrekkig op Google Maps vermeld. Mijn eigen adres is niet te vinden en veel straten missen. De wijk is nu dik 3 jaar geleden opgeleverd, dus hier slaat Google de plank wel redelijk hard mis. Apple’s kaarten-app kent de wijk overigens wel op z’n duimpje.

    Verder gebruik ik doorgaans Apple Kaarten omdat ik de werking fijner vind (navigatie op vergrendelscherm) maar als ik iets in die app niet kan vinden kent Google Maps het vaak wel.

  25. Gebruik altijd Google maps. Vind ook vooral rijstrook assistentie heel handig. Apple maps heeft dat niet.

  26. Fan van Apple’s kaarten app. Is zeker niet zaligmakend en compleet maar wel:
    – duidelijke interface
    – prettige en duidelijke stem
    – logisch in/uitzoomen
    – duidelijker instructies
    – goede traffic info
    – geen “ik-volg-alles-wat-je-doet-ook-buiten-de-app-en doe-daar-dan-alles-mee-wat-wij-willen-en-jij-niet”

    Google maps: zie laatste punt hierboven

  27. Ik kan wel de parken in het groen zien !

  28. Waar Apple ook eens aan zou moeten gaan werken (behalve veel en veel meer bedrijfsinfo) is de vormgeving in landscape wanneer er twee aanwijzingen onder elkaar komen te staan. Deze nemen dan zoveel ruimte in, dat de kaart zelf nauwelijks nog is te zien.

  29. Tomtom is veel beter dan google maps.
    Google maps is goed als je binnen de stad bent, maar als je grote trajecten moet afleggen dan is google maps gewoon slecht. Bijvoorbeeld traffic veel accurater bij tomtom en hetzelfde bij wegenwerken. Dat weet google gewoon niet. Dus dan sta je daar hopeloos in de file, want google maps dacht dat er daar niemand reed. Dus ik blijf gewoon tom tom gebruiken. Als ik dan ergens in de stad moet zijn, dan zet ik op het einde google maps aan. Ik zou apple maps eens moeten gebruiken, maar voorlopig blijf ik gewoon bij tomtom. Heb ook een tijdje waze gebruikt, maar ook dat vind ik niet zo goed als tomtom.

  30. Google weet altijd waar je bent en wat je doet, niet echt ideaal.

    Het verschil in kwaliteit zit ‘m voor een groot deel in het feit dat Google al jaren langer aan Maps werkt.

  31. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Heel irritant is de giga-bug van onzin woorden die Apple Maps bij straatnamen van meer woorden er tussendoor gooit. Die bug zit er al in sinds augustus 2016 en er is nog steeds niéts aan gedaan. Dat begrijp ik niet. Veel mensen moeten dat toch gemeld hebben. Ik in elk geval wel.

    Hier ook dik tevreden met Apple maps. Maar inderdaad: die bug met onzin-woorden 😳
    Hij lijkt bij mij tussendoor ‘jippie Ai jee’ te zeggen bij namen v meer woorden. Knap irri.
    Voor offline gebruik ik overigens ook Sygic Europe. Aanrader.

  32. Apple Maps geeft parken bij mij wel gewoon in het groen weer.

  33. Origineel geplaatst door Mark
    Voor mijn werkgever wilde ik onze 260 winkels toevoegen aan Apple Maps, helaas was dat een mission impossible. Uiteindelijk dus ook niet toegevoegd. Hoop dat ze snel met een eigen interface komen voor het beheer, hoe het nu moet werkt het niet.

    Mark, ik zou je graag eens willen benaderen om te vragen of het is gelukt met het updaten van uw winkels. Ik kan je er bij helpen namelijk, wij zetten bedrijven op alle navigatiekaarten die er zijn (tomtom/here/apple/google etc)

    Hoor graag van je

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.