Reacties voor: ‘Google Maps verliest bijna helft gebruikers bij eigen Apple-kaartdienst’

Google kan bijna de helft van de mobiele app-gebruikers verliezen als Apple een eigen kaartendienst aankondigt. Uit cijfers van de VS blijkt dat 45% van de gebruikers wegvalt en dat het bereik nog veel verder zakt.

Reacties: 16 reacties

  1. Gebruik Google Maps nagenoeg nooit. Dus laat Apple maar komen, misschien wel met navigatie erbij.

  2. Ben benieuwd hoe deze eruit gaat zien. Ik vond google maps ook wel handig. Vooral de compas. Die hielp me altijd om de juiste richting op te lopen. Maar ik ga er wel vanuit dat apple met een hoogwaardig systeem komt. Zoals gewoonlijk.

  3. Maakt mij echt niet uit welke service ik gebruik. Als het maar werkt.

  4. Gaat dit ook weer een nieuwe patenten oorlog opleveren? :-S

  5. @Gigi: haha apple heeft de huidige app gebouwd dus dat komt wel goed. Ze gebruiken momenteel alleen de data van google, dat gaat dus veranderen.

  6. Het is wel te hopen dat ze wel echt iets extra’s kunnen bieden, bijvoorbeeld goede turn-by-turn navigatie. Als het gewoon een switch is naar Apple-kaarten en verder weinig nieuws dan zou ik dat jammer vinden. Maakt mij niet zo veel uit wie die kaarten heeft gemaakt, de kwaliteit van de GM-kaarten is erg goed.

  7. Ik hoop dan ook dat de plaatsnamen in Vlaanderen nu in Nederlands vermeld worden en niet langer in het Frans.

  8. Het is nog maar afwachten of Apple dezelfde kwaliteit of beter kan leveren. Indien mogelijk zal ik beide kaartapps willen (blijven) gebruiken.

  9. @Per: Nou, dat kan dus.
    Die keuze is aan jou.

  10. Lekker voor ze. Dit is natuurlijk terugpakken voor het kopiëren van iOS!

  11. Eindelijk hun moeten geen extern diensten geven en nu worden we ook minder gevolgd door Google.

    GOEDZO +1 voor Apple en van mij mag app van Nike ook weg.

  12. Origineel geplaatst door Maurice Hollink: Gebruik Google Maps nagenoeg nooit. Dus laat Apple maar komen, misschien wel met navigatie erbij.

    Dat denk ik niet. Aan Tomtom en cs verdienen ze ook behoorlijk, dat zullen ze niet gaan beconcureren.

  13. @Rens

    Eigenlijk moet TomTom zijn software gratis beschikbaar stellen aan Apple en dat t te gebruiken is in t land of de staat waar je t registreerd en dat je er vervolgens premium functies bij kan kopen.

    Hebben ze een win-win situatie, ingebouwde navigatie en TomTom wat aan ontzettend veel mensen hun software kan slijten.

  14. Ik zeg: Eindelijk gerechtigheid!

  15. @Tom van Zummeren: Dat is nu toch letterlijk zever? Als je Android gaat beschuldigen van plagiaat ben je net zo erg als Apple die zegt dat de Samsung telefoons op hun iPhone lijken. Sorry maar alles wat met een Apple laagje is overgoten is geen goud en dat spijt mij. Mensen moeten hun ogen is opendoen 😉

  16. Google zou idd turn-by-turn navigatie en offline modus beschikbaar kunnen maken zoals bij android en dan zullen ze heus niet iedereen verliezen. Iedereen met iPhone 4 of lager kan trouwens de turn-by-turn en 3D van apple niet gebruiken, en over offline mogelijkheden werd er met geen woord gerept, maw Google Maps mits evenwaardig aan hun android versie kan voor veel mensen nog steeds een streepje voor hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.