Reacties voor: Hoe Google Maps een onmisbare app voor iedereen kan worden

In Azië heb je WeChat, Meituan en Grab: apps waarmee je van alles en nog wat kunt regelen. Het zijn onmisbare apps geworden. In Europa heeft Google Maps het in zich om zo'n onmisbare app te worden, die veel meer voor je doet dan routes plannen.

Reacties: 26 reacties

  1. Voor mij als buschauffeur is Google maps onmisbaar. Kijk bijna elke dag de omleiding beschrijvingen op google maps (satelliet beelden). Zo zie ik van de voren precies hoe ik moet rijden.

    Paar jaar terug verwijderde Apple de google maps gelukkig hebben ze het weer heel snel terug gebracht anders was het einde iphone voor mij:)

  2. “In Europa heeft Google Maps het in zich om zo’n onmisbare app te worden, die veel meer voor je doet dan routes plannen. ” en “Momenteel word je al op allerlei manieren gestimuleerd om in te loggen, zodat Google nog beter in staat is een profiel aan te leggen . . ”
    En dat zijn precies de redenen dat ik GOOGLE maps niet gebruik, GOOGLE weet al veel te veel van iedereen.

  3. @dirk.1957: Maar je krijgt er heel veel gemak voor terug. Wat je anders vaak niet zou kunnen krijgen. Snap ook niet wat zo erg is als ze heel veel dingen over je weten. Zodra je op internet bent heb je al genoeg sporen achter gelaten. En of Google dat nou weet of de overheid of welk instantie dan ook maakt voor mij helemaal niks uit.

  4. Als ik eerlijk ben, ik gebruik het eigenlijk nooit.
    Met als hoofdreden dat ik het niet uit vind zien in 3D weergave in CarPlay.
    Tot op heden zijn Apple Maps en WAZE mijn “enige” gebruikte apps voor in de auto en WAZE en Guru Maps voor op de motor (vanwege routes).

  5. Ik kijk uit naar de reacties op dit topic 🙄 Vele vele mensen die voor de zoveelste keer hetzelfde liedje gaan afspelen: Er komt niets van Google op mijn apparaat!! We weten het onderhand wel, waarom moet dat steeds weer benadrukt worden. Ik ben blij met Google. Foto’s, Waze en zeker ook met Maps. Ik heb er zoveel gemak bij dat ik het een feest vind als ze mijn data opslaan… Het is ook wel de grootste ramp wat een mens kan overkomen… Google weet dat je naar de Efteling bent geweest en geeft je er later een reclame van….

  6. Hier onlangs mijn google account volledig verwijderd en letterlijk al hun apps van mijn telefoon gegooid. Geen mens weet waar dit eindigt, maar ik vertrouw ‘t voor geen haar. Alles zit nu op iCloud en gebruik zoveel mogelijk de Apple apps voor de diensten die ik nodig heb (agenda, maps,…). 100% ben je nooit zeker, maar ik ga er voorlopig van uit dat Apple mijn privacy ernstiger neemt dan Google.

  7. Jammer dat Apple Maps nog lang niet zo uitgebreid is maar voor routes werkt ie voor mij net zo goed als Google maps. Heel af en toe toch nodig en dan installeer ik het weer even om na die taak direct weer te verwijderen. Liever geen google op m’n telefoon.

  8. In gebruik Google maps niet. Enkel wordt je door websitebezoek verplicht om via Google maps een locatie te bekijken. Navigeren nog nooit gedaan via Google maps. De app staat er vanwege data-sleep-net achtste acties er bij mij niet op.

  9. Wat is Google?
    Men kan makkelijk zonder. Navigatie nooit gebruikt, zoeken doen we thuis via Startpage.com, ik weiger te leven in mijn eigen internetfilterbubble die Google om mijn profiel heeft gecreëerd!

  10. Ik vind google maps als navigatie waardeloos en vooral zeer irritant. De duits klinkende “hier heb ik het te vertellen” vrouwe stem, verschrikkelijk.
    Ook de overzichtelijkheid vind ik missen.

    Apple maps mist dan nog veel data van bv bedrijven en ov routes maar staat wat mij betreft ver bovenaan in duidelijke navigatie.

    Bovendien wil ik liever niets met google te maken hebben door hun facebook-achtige “doe mij maar al jou data”.

  11. Ik gebruik ook Apple maps. Soms meld ik ook wel eens een probleem via het uitroepteken >> meld probleem. Dit is dan meestal binnen 1 a 2 weken aangepast, zo hebben andere gebruikers er de volgende keer geen last van.

  12. Gebruik gewoon Apple Maps. Wel zo privacy vriendelijk en werkt perfect voor navigatie.

  13. Google maps gebruik ik alleen om te navigeren en dat is ongelooflijk veel beter dan maps van Apple. Verder heb ik geen behoefte om Google maps meer te gebruiken.

  14. @dirk.1957: amen to that👍
    Zijn er ook nog hordes mensen die een Gmail account hebben. “Ik heb niets te verbergen” 😂

  15. Origineel geplaatst door Hotemetoot
    @dirk.1957: amen to that👍

    Zijn er ook nog hordes mensen die een Gmail account hebben. “Ik heb niets te verbergen” 😂

    Wat voor mail adres adviseer je dan?

  16. Ik gebruik alleen Google maps. Zoveel meer service en completer dan Apple kaarten

  17. @Hotemetoot: #angstzaaienvoorniets #angstcultuur

  18. Ik hoop ook dat hier geen gebruikers zijn van de app Flitsmeister?? Deze verkoopt jou data aan WAZE en dat is weer Google. Aangezien jullie zo bang zijn🙄.

  19. Wat ik echt mis in in Apple navigatie is de mogelijkheid om een route voor de fiets in te stellen, daar ik veel gebruik maak van mijn e-bike. Dat is de enige reden waarom ik de Google app gebruik want daar is het wel mogelijk.

  20. Mensen die denken privacy te hebben door niks van Google te gebruiken. Kijk voor de gein eens hunted.

  21. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Mensen die denken privacy te hebben door niks van Google te gebruiken. Kijk voor de gein eens hunted.

    Helemaal mee eens. Haha.
    Moet toch altijd wel lachen om de reacties: daarom gebruik ik geen Google. Van harte!

  22. Ik vind Apples kaarten app veel fijner.
    Gebruik Google Maps nooit

  23. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Mensen die denken privacy te hebben door niks van Google te gebruiken. Kijk voor de gein eens hunted.

    Dit is echt een domme opmerking. Denk je nu werkelijk dat het programma Hunted enigzins gebaseerd is op de werkelijkheid? Het geeft alleen de mogelijkheden weer die de politie kan gebruiken. En ja, er is veel mogelijk van wat er wordt ingezet MAAR, deelnemers aan het programma geven toestemming alle mogelijke middelen te mogen inzetten om opsporing van hun te rechtvaardigen.
    Als het allemaal in werkelijkheid zo makkelijk ging als op tv dan werden er wel meer zaken opgelost en werden daders sneller in de kraag gevat. De politie kan en mag niet zomaar alles inzien van een persoon zonder dat er een aanleiding is.
    Personen die meedoen aan het programma zijn aangemerkt als verdachte in een zaak waarin zogenaamd criminele handelingen zijn verricht.
    Hier hebben ze toestemming voor gegeven en de omroep gooit er nog een ‘lekker sausje’ over om het programma te verheerlijken, lees; aantrekkelijk te maken voor uitzending. Dingen zijn in scene gezet.
    Iedereen zit in het complot, van vrienden tot familie van de deelnemer. En dat moet ook wel, wil het programma slagen. Maar echt iedereen moet er dan ook mee instemmen. Dus voordat je deze onzin uitkraamt verdiep je dan eerst in de feiten.

  24. @Patrick: Vertel. Hoe dan? Werkelijk nog nooit verkeerd gereden met Apple Maps en het is eenvoudiger/rustiger rijden dan met Google Maps.

  25. @Alex: Protonmail

  26. Origineel geplaatst door Hans
    Wat ik echt mis in in Apple navigatie is de mogelijkheid om een route voor de fiets in te stellen, daar ik veel gebruik maak van mijn e-bike. Dat is de enige reden waarom ik de Google app gebruik want daar is het wel mogelijk.

    Ha Hans, ik ben voor fietsroutes erg tevreden over Scout.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.