Reacties voor: Google Maps krijgt nachtmodus voor achter het stuur

's Nachts in de auto? Google Maps heeft dan een nieuwe nachtstand voor je, waardoor het felle iPhone-scherm je niet langer zal verblinden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Nachtmodus zat al een poos in de android app van googlemaps. Daar gaat de modus al aan als het schemert. Daarvoor wordt de lichtsensor gebruikt en niet de klok.

  2. @Jan: tijden veranderen. Het lijkt nog kort geleden dat de aanpassingen eerst op iOS kwamen en daarna op Android. Handige functie iig. Goed bezig!

  3. Ik gebruik Google Maps niet, maar mis wel een filter voor het scherm ‘s avonds en ‘s nachts. F-lux zit nu op mijn MacBook, maar niet op de iphone. Op Android toestellen is het heel makkelijk om een filter-app t(bv. Twilight) te installeren.
    Vraag me af waarom dat niet kan op de iphone en ipad.

  4. Dat werd tijd, nu hoef ik ‘s avonds niet meer over te schakelen naar Apple Maps.

  5. @Anna: Kan dat niet met de low-light filter? Via accessibility settings kun je dit inschakelen en dan met 3-finger triple tap kun je dit aan en uit zetten.

  6. Het eerste wat ik in elke navigatie-app doe, is het uitschakelen van de nacht-modus.

    Ik ben een beetje ‘kleurenblind’ voor die nacht-modus, en kan daar echt mijn weg niet mee vinden. Zou wel jammer zijn als dat niet uit te zetten is.

  7. Verminder witpunt in de iOS settings werkt prima om je iPhone of iPad savonds en of snachts te gebruiken.

  8. @Anna: F.lux draait bij mij prima op mijn iPhone hoor!

  9. Ja, wel leuk, maar gebruik van deze app kost je nog steeds data onderweg, of heb ik iets gemist lezers?

  10. Ze mogen van mij wel eens een keer offline kaarten in de app gaan doen… Tot nu toe nog steeds heel beperkt met alleen een kleine regio die je op kan slaan. Voor navigatie heb je daar niets aan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.