Reacties voor: Google Maps kan nu wandelroutes tonen – op de desktop

Google Maps breidt uit met wandelroutes: wanneer je een routebeschrijving met een afstand van minder dan 10 kilometer invoert wordt ook de wandelroute getoond.

Reacties: 18 reacties

  1. Nu ook nog leuke fietsroutes 🙂

  2. gruwelijk handig dit!!
    geweldig:D

  3. minder dan 10km? Hoe train je dan in godsnaam voor een 4daagse?

  4. Wandelroutebeschrijvingen zijn in bèta.
    Wees voorzichtig wanneer u in onbekende gebieden wandelt.

    We zijn gewaarschuwd … 😀

  5. @Eppo

    Gebruik je fantasie :p
    Gewoon als je bij het eindpunt bent de volgende 10 kilometer plannen.
    Of 4 keer hetzelfde stuk lopen :p.

  6. Hilarisch:

    Walking is a great way to learn about a place, to get around, and to get some exercise when the weather is nice. You’ll notice shops, parks, and public art that you’ve been accustomed to zooming past, and come away feeling like you’ve really gotten the insider’s take on a neighborhood or city. Of course, don’t get too caught up in enjoying the sights! Please be careful, and be particularly attentive in high traffic areas. Just like if you were driving, follow road signs and signals along your route, and use good judgment about streets that can’t be walked (there are many useful websites containing safety tips for pedestrians).

    Blijkbaar is wandelen in Amerika zó exotisch, dat helemaal moet worden uitgelegd wat er zo leuk aan is en natuurlijk wat de gevaren zijn. Nu is het wachten op de eerste rechtzaak: “Volgens Goolge maps moest ik oversteken, maar nu ben ik invalide omdat er niet stond dat ik eerst moest kijken of er geen auto’s aankwamen”

  7. @ Bart
    ja op zo’n soort rechtzaak kan je wachten hahaha
    gestoord

  8. Tuurlijk is het weer niet aangepast aan de Iphone. Zucht…

  9. @Bart: Dat is inderdaad hilarisch. Maarja het land waar we het nu over hebben is in grootte, bevolking, en allerlei andere opzichten gigantisch vergeleken met Nederland. Zij doen standaard veel met de auto, vliegtuig of metro. Wij lopen nog wel eens ergens heen omdat hier de afstanden minder groot zijn. Als zij naar een andere stad in Amerika moeten vliegen ze gewoon. Wij rijden maximaal met onze auto ergens heen. Maar het blijft hilarisch! 😀

  10. Nu nog de mogelijkheid om routes handmatig te maken, voor bv een weekendje Venetië en die op te slaan op de Iphone. Plus de mogelijkheid om routes te maken op de Iphone om die weer te kunnen delen met anderen. Daarvoor is de GPS natuurlijk ideaal, want dan krijg je routes die van de paden afgaan.

    Maar het gaat in iedergeval de goede kant op.

  11. Ik heb een manier gevonden om de 10 KM limiet te omzeilen. Maak eerst een route naar het begin-/eindpunt met een afstand korter dan 10 KM. Klik op ‘lopen’ en pas daarna 1 v/d bestemmingen aan (via ‘bewerken’ aan de linkerkant) zodat de A -> B route klopt. Tadaaa… klaar is kees.

  12. Waar ik op zit te wachten (nou ja… het verbaast mij dat het er nog niet is) is een mogelijkheid om via bijvoorbeeld google maps een (willekeurige) route van 5, 10 of wat voor afstand dan ook op te vragen, waarbij je alleen een begin/eindpunt invoert. Voor de wat sportievere medemens (ik kan goed tegen mijn verlies!) volgens mij erg handig. Je gaat met vakantie en daar aangekomen wil je een rondje gaan rennen/fietsen. Maar je kent de weg niet, etc. toets je begin/eindpunt in en de gewenste afstand en google maps stippelt een route uit die met die afstand overeenkomt.

  13. Fietsroutes zouden inderdaad héél erg handig zijn, dat mis ik nu echt. Google Maps stuurt je maar al te vaak over wegen waar je niet mag fietsen en echt efficiënt is de ‘normale’ route ook niet als je wilt fietsen. Maar ja, fietsen is in Amerika bijna nog exotischer…

  14. En voor de triathlonners graag de 50km fiets, 20km loop en 1 km hinkstapsprong variant.

  15. Inderdaad nuttig als de wandelroute 1 mijl is en de autoroute 3,3… grrrr

  16. Ik heb ook de eerste ‘bug’ al ontdekt.. het lijkt alsof ‘ie altijd de route aanhoudt die ook op de autoroute lijkt, of in ieder geval niet vanzelf over fiets/voetgangersbruggen gaat. Ik kon in ieder geval de blauwe lijn naar een voetgangersbrug slepen en zo de route korter maken dan door Google Maps zelf uitgerekend.

  17. Looplocaties met wiki’s in die omgeving wereldwijd opzoeken op satellietfoto’s eenvoudig op adres?
    http://www.picsfromspace.nl
    Een combinatie van Googlemaps mashup, Wikipedia informatie en third-party adresgegevens met adressuggestie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.