Reacties voor: Google Maps en Apple Kaarten vergeleken: welke is de beste?

Voormalig Apple Kaarten-designer Justin O'Beirne heeft Google Maps en Apple's kaartendienst naast elkaar gelegd. In een vierdelige serie gaat hij antwoord geven op de vraag: welke is de beste?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Wij van WC Eend…

  2. Hoe mooi ik de kaarten van Apple ook vind, op mijn Macbook open ik toch sneller Safari om naar Google Maps te gaan. Kortom: een webversie van Apple’s kaarten zou welkom zijn. Maar ergens las ik dat ze daar al mee bezig zijn (?)

  3. even zoeken naar een bedrijf, restaurant etc is niet mogelijk met apple maps. deze heeft waarschijnlijk nog geen eens een tiende van bedrijven erin staan vergeleken met google maps.

  4. In mijn dorp was nauwelijks iets zichtbaar op Apple Maps. Ik heb afgelopen tijd heel veel locaties en herkenningspunten ingediend bij Apple. Over het algemeen worden deze redelijk snel geplaatst. Apple is echter weinig duidelijk hoe en welke zaken wel of niet geplaatst worden. Bijvoorbeeld het aangeven van “Standbeeld persoon X” wordt de ene keer overgenomen als “Standbeeld persoon X” en de andere keer als “persoon X” URL’s die je eventueel met je suggestie meestuurt worden de ene keer wel en de andere keer niet geplaatst. Het is maar net wie het in behandeling neemt zo lijkt het. Ook de lijst met categorieën waaruit je kunt kiezen als je een locatie indient, is zwaar vervuild en vol spelfouten.

  5. Route met meerdere bestemmingen Apple! hie moeilijk kan dat zijn?

  6. Leuk die details, maar het punt is dat zoeken veel beter werkt bij Google Maps. Zoek maar eens een restaurant oid, grote kans dat het bij Google Maps beter werkt dan bij Apple. Idem met routes en alternatieven.

  7. Origineel geplaatst door Higgy
    Wij van WC Eend…

    Je bent me net voor. Hoe objectief is dit. Sowieso met een korreltje zout nemen allemaal.

  8. @borgqueenx: Dit dus. Laat ze eerst eens beginnen mer verschrikkelijk veel bedrijven, verenigingen, gebouwen, winkels etc etc toe te voegen. Dat zou het al stukken beter maken.

  9. Of de verscheidenheid aan soorten routebeschrijvingen; Google Maps heeft ook fiets en OV. Als ik een simpele navigatie moet hebben, gebruik ik Apple Maps, maar voor alle andere zaken is Google Maps duidelijk beter. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dat niet vindt. Ook zo: streetview is vele malen nuttiger dan de helicopterview van Apple die niks toevoegt.

    Sowieso, om even in te gaan op het voorbeeld van Antwerpen hierboven: dat Google minder wegen toont dan Apple (of Google in het verleden), maakt deze Maps niet slechter. Integendeel, zou ik bijna willen zeggen. Het is een bewuste beslissing van Google om minder wegen te tonen, omdat dit (in ieder geval vanuit hun oogpunt) Maps beter maakt.

  10. Sateietkaarten van Google zijn ook vaak verouderd, voorbeeld is mooi te zien bij nieuwbouw universiteitsterrein (Zernikecomplex) in Groningen.

  11. Voor mij wint Google het momenteel, vooral omdat hier in Utrecht er een paar grote wijzigingen zijn geweest (Stadsbaantunnel, Leische Rijn) die Google al sinds januari heeft aangepast en Apple Maps (en ook Tomtom, de prutsers) nog steeds niet.

  12. Google maps.

  13. Zeker Google Maps. Apple Maps is zo slecht met o.a. OV.

  14. Ok dus iemand die Apple maps heeft “gemaakt” vergelijkt deze met die van Google en concludeert dat die van Apple beter is 😂

  15. ik vind google maps ook beter en vertrouwder.. werkt altijd goed

  16. Het grote probleem bij Apple is de zoekfunctie die niet werkt. Heel veel bedrijven zitten er wel in, maar als je niet de exacte naam ingeeft, krijg je geen of verkeerde resultaten terug, soms aan de andere kant van de planeet.

    Hun zoekmachine (ook die van de Stores) moet gewoon veel beter worden.

  17. Hoe belangrijk! Voor diegenen die het interesseert is een polletje onder gebruikers wrsch meer van waarde dan het subjectieve verhaal van een (ex)-Apple man.

  18. Ik heb het idee dat niet iedereen weet dat je zelf kan bijdragen aan het aanvullen van Apple Maps. Bekijk je eigen omgeving eens in Apple Maps, en voeg hetgeen ontbreekt toe aan Apple Maps. Meestal binnen een week staat het dan op Apple Maps.

  19. Ik zweer nog steeds bij OSM!! 😝

  20. Geloof het of niet, als in mijn bedrijf opzoek wordt de locatie op Apple Maps correct weergeven, op Google Maps niet.

  21. Origineel geplaatst door Higgy
    Wij van WC Eend…

    Je kunt ook gewoon zelf de aangedragen argumenten en punten beoordelen in plaats van meteen deze kreet te roepen. Het artikel is in een nogal objectieve toon geschreven en spreekt verder geen voorkeur uit.

  22. Apple Maps heeft natuurlijk bij de introductie een lelijke start gemaakt en zichzelf toen flink voor gek gezet, maar sindsdien is er blijkbaar keihard gewerkt aan verbetering. Vooral de laatste twee jaar gaat het hard. Je kunt natuurlijk wel op allerlei details gaan letten, maar het gaat in hoofdzaak om de navigatie: hoe goed is die. En hoe goed worden files, opstoppingen en wegwerkzaamheden in de route opgenomen. De laatste tijd sla ik af en toe steil achterover van de prima integratie van files en wegwerkzaamheden. In mijn Dorpje aan Zee, met 2500 inwoners was vorige maand een kruispunt opgebroken. Apple Maps wist dat en leidde me keurig de andere kant op. Ik vind het ongelooflijk hoe ze dat soort kleine wegwerkzaamheden in steden en dorpjes zelf opnemen. Het enige dat nog niet lekker werkt is de waarschuwing om af te slaan. Die wordt vooraf gedaan, maar op het moment zelf vaak niet meer, of niet duidelijk. In steden krijg je het bericht ‘rechts af’ vaak net een fractie te laat, waardoor je de straat al voorbij bent. Dat is blijkbaar een kwestie van timing, maar komt vaak voor. Mijn oude (Becker) navigatie zei altijd van tevoren twee keer dat ik moest afslaan en dan op het juiste moment precies “nu rechts”, dat mis ik en dat is wel erg handig. Als ze dat nog verbeteren is Apple Maps beter dan veel andere.

    @Jan: Dat is maar betrekkelijk. Hoewel Apple Maps snel verbeterde, heb ik al jaren geleden doorgegeven dat het café naast mijn huis al járen geleden vervangen was door een appartementengebouw, maar het heeft jaren geduurd voordat het nu eindelijk verdwenen is.

  23. Locaties zoeken en routes bekijken doe ik altijd met Google. Maar navigeren doe ik met Waze. Actueler wordt het niet. Mobiele controles, files, alternatieve routes, gaten in de weg, wegwerkzaamheden, alles klopt

  24. Sowieso een ongelijke strijd. Google heeft een jarenlange voorsprong.
    Als iemand op voorhand ooit beweerd zou hebben dat Apple een concurrent zou maken voor Google Maps, dan was hij voor gek verklaard.
    Toch knap dat ze op een paar jaar tijd toch redelijk ingelopen zijn.

  25. Altijd leuk die discussies tussen Apple en Google.
    Ik denk dat ze beiden in bepaalde onderdelen beter zijn dan elkaar.

    Mijn oordeel is…

    Google:
    – navigeren met auto en fiets, met name file informatie
    – diverse steden, plekken opzoeken
    – precieze adressen (niet altijd)
    – alternatieve routes tijdens het rijden
    – terrain
    – streetview

    Apple:
    – met name in grote steden POI met Yelp en TripAdvisor
    – openbaar vervoer in grote steden
    – lopen
    – satelliet
    – flyover

    En zo er nog wel wat verschillen te bedenken.
    Ben benieuwd hoe anderen dit zien en de aanvullingen.

  26. Google maps!!

  27. Duidelijk Apple aanhangerij hier. Google Maps is natuurlijk de beste.

  28. r/datisbeautiful ….

  29. Zeker weten Google Maps. Apple heeft gewoon te weinig bedrijven (snackbar en andere kleine eetgelegenheden) in hun kaarten opgenomen. In Amerika zal alles er wel in staan, maar in Nederland (Europa?) helaas niet.

  30. Heb nooit kunnen wennen aan Apple Maps. Denk dat meesten op iPhone toch ook gewoon Google Maps gebruiken. Af en toe probeer ik Apple Maps wel, maar werkt minder goed, snel en is minder duidelijk. Wat die man van die vergelijking juist beter vindt, vind ik toch duidelijk minder. Google innoveert en optimaliseert ook keihard met routebeschrijvingen enzo.

  31. Apple maps is helaas niet goed in routes. In Rotterdam bijvoorbeeld raakt de app de weg kwijt rond het centraal station. Google maps stelt daar niet teleur.

  32. Ik vind de twee foto’s van Antwerpen die worden vergeleken totaal niet kloppen. Dat Apple Maps meer details toont op deze foto’s (verkeersinformatie) komt omdat deze optie niet aan stond in Google Maps toen deze screenshot werd gemaakt. Slaat dus nergens op.

    Google Maps werkt voor mij altijd beter, zowel in de stad als in de polder.

  33. Wilde niks meer met Google maar maps heeft geen fiets nav dus…… Beetje vreemd voor zo’n groen bedrijf!

  34. Grooste probleem is Apple Maps in combinatie met Siri (via Apple Watch). Al geef je 100 keer de juiste bestemming (en wordt ook correct weergegeven in de tekst) Apple Maps kan het zelden vinden. Terwijl als je het zelf typt de straat vaak wel gevonden wordt. Zo frustrerend.

  35. Origineel geplaatst door Nick
    Voor mij wint Google het momenteel, vooral omdat hier in Utrecht er een paar grote wijzigingen zijn geweest (Stadsbaantunnel, Leische Rijn) die Google al sinds januari heeft aangepast en Apple Maps (en ook Tomtom, de prutsers) nog steeds niet.

    Precies mijn klacht. Ik kijk zowat uit op die tunnel dus moet ‘m vaak nemen, maar Apple Maps kent ‘m nog steeds niet terwijl ik het al 3 keer als feedback heb ingediend uit frustratie. Er wordt niks mee gedaan blijkbaar.

  36. Aan alle klagende mensen hier boven. Als je iets tegekomt wat verouderd is of mist, geef dit dan door. Dat is iig beter dan niks doen en klagen. Heb een x een rotonde ingediend wat nu een kruizing is. Na een maand was het aangepast. Bedrijven restaurants etc vgm vaak met een week

  37. @Koert: Waarom is dit een vraag? Ik heb geen opinie in het artikel gelezen.

  38. Google maps heeft nog steeds geen plattegrond van mijn straat die sinds 2011 een 30 tal woningen bevat. Bij Apple maps is het kaartmateriaal actueler. Ook in de westhoek bepaalde straatnamen niet terug te vinden in google maps, zeer frustrerend tijdens een fietstocht.
    Apple maps zit er soms wel eens naast wat betreft huisnummer, soms wordt verondersteld dat huisnummers altijd naast elkaar liggen, terwijl dit ene huis 500m verder in de velden terug te vinden is. Google maps doet dit dan weer beter.

  39. Er zijn zoveel slimmere mechanismen dan 4000 “Engineers” ergens in India in een kantoorgebouw neer te poten om kaarten bij te werken.
    Maar dan moet je wel beginnen om de feedback van je klanten serieus te nemen, te rubriceren, te verifiëren, en op dat gebied blijft het allemaal erg jaren 80.

  40. Ik gebruik altijd Google Maps omdat ik meestal de fietsroute/tijd wil zien en bij Apple kaarten heb ik die mogelijkheid nog niet kunnen ontdekken.

  41. @Jelle Zwiers: Dat kun je eenvoudig zelf aanpassen: https://www.google.com/business/

  42. @Jelle Zwiers: Dit kun je zelf aanpassen en zou ik zeker doen als het van belang is dat bezoekers de locatie van je bedrijf goed kunnen vinden.

  43. De meeste argumenten van mij voor Google Maps staan hier al genoemd v
    Daarnaast vind ik dat Apple zo ver inzoomt op kruisingen en rijbanen dat ze helemaal niet meer kloppen met de werkelijkheid: erg verwarrend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.