Reacties voor: Google koopt reMail en haalt applicatie uit de iPhone App Store

Google heeft start-up reMail gekocht, een bedrijf dat de iPhone-applicatie reMail op de markt bracht. De applicatie en de verdere ontwikkeling zijn per direct gestopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Blijf het toch telkens maar jammer vinden dat grote organisaties al die kleinere bedrijven opkopen. Ik snap dat geld daarbij erg fijn is en een baan bij Gmail lijkt me allemaal erg mooi, maar zo hebben we over 5 jaar nog maar 10 bedrijven die alles bezitten op deze wereld. Lijkt me niet de bedoeling.

  2. Jammer hè. Al die MNO’s altijd. Mooi programma overigens.

  3. tja zal wel op android komen.

  4. En hij heeft gelijk z’n naam laten veranderen in Gselle… 

  5. Sorry, maar waar hebben we het over.
    De huidige gMail zoekfunctie werkt in 1/100 seconde.
    Dan zoekt een dikke server mijn bestaande mailbox door, full text search.

    Om je hele mailbox uit de cloud te klonen & downloaden, dat is toch tegen de filosofie van Google in en ook volstrekte onzin ?
    (of heb ik iets gemist)

  6. @Joostmans: Ja, je hebt gemist dat jouw dikke server niet voor iedereen geldt. Bij mij kost het doorzoeken van mail op de server (hosted Exchange) toch echt wel een paar seconden (waar overigens prima mee te leven valt). 1/100e seconde lijkt me trouwens niet realistisch, maar goed.
    Verder zou ik in het buitenland graag willen dat ik meer mail offline heb, want standaard wordt maar heel weinig getoond. Ik betaal mijn roamingkosten uit eigen zak, dan maakt dat uit.

  7. Kan niemand die het tooltje heeft ff de ipa (uit itunes) ergens hosten dan kan de rest die het niet gedownload had het ook meteen installeren? Waaronder ik 🙂

  8. Is er echt geen mogenlijkheid om er alsnog aan te komen? Ik zie deze applicatie natuurlijk weer veelal te laat en het is wel iets wat voor mij byzonder nuttig is.

  9. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    Blijf het toch telkens maar jammer vinden dat grote organisaties al die kleinere bedrijven opkopen. Ik snap dat geld daarbij erg fijn is en een baan bij Gmail lijkt me allemaal erg mooi, maar zo hebben we over 5 jaar nog maar 10 bedrijven die alles bezitten op deze wereld. Lijkt me niet de bedoeling.

    Ik denk niet dat hierdoor kleine bedrijfjes zullen verdwijnen. Vaak zijn dit spin-offs, oftewel werknemers van grotere organisaties die van mening zijn dat iets veel beter kan, maar dat ze daar binnen hun organisatie geen ruimte of budget voor krijgen. Ze beginnen dan hun eigen onderneming en werken hun ideeën uit, vaak met een kapitaalinjectie van een durfinvesteerder. Als blijkt dat de techniek aanslaat of interessant is voor een ‘grote jongen’, is het voor deze laatste vaak interessant om de hele boel op te kopen zodat ze de techniek in eigen huis, op hun eigen wijze verder kunnen doorontwikkelen en gelijk ook de rechten bezitten voor het gebruik ervan. Voor de initiatiefnemer is het natuurlijk goed voor z’n portemonnee en het geeft een leuke carrièresprong.
    Dit soort spin-offs zullen altijd wel blijven bestaan.

  10. @Mike van Hoenselaar: Daarvoor hebben we in NL gelukkig nog de NMA. In de states hebben we daarvoor de FTC

  11. Origineel geplaatst door ikkieman
    @Mike van Hoenselaar: Daarvoor hebben we in NL gelukkig nog de NMA. In de states hebben we daarvoor de FTC

    De NMA zal er in principe niets tegen doen wanneer kleine bedrijven worden opgekocht door grotere. Pas wanneer de concurrentie wordt verstoort door overnames zal de NMA ingrijpen. Hetzelfde geldt ook voor de FTC.

  12. Ik zie hier een groot gat voor iPhone developers. Wie maakt de opvolger en verkoopt deze voor 0,79 eurocent?

  13. OK, Roaming is duur, maar een gMail query…
    Tenzij je natuurlijk alle resultaten opvraagt

  14. Voel je je als ontwikkelaar dan niet tamelijk euh.. genaaid?

  15. Origineel geplaatst door Nik
    Voel je je als ontwikkelaar dan niet tamelijk euh.. genaaid?

    Ik denk niet dat de ontwikkelaar van reMail zich genaaid voelt. Hij zal vast een leuk bedrag hebben gekregen van Google voor zijn technologie en kennis. En als dat niet zo is, dan had hij de deal niet moeten sluiten en gewoon lekker moeten doorgaan waarmee hij bezig was.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.