Reacties voor: Google koopt Motorola’s telefoondivisie en gaat zelf telefoons maken

Google heeft de telefoondivisie van Motorola gekocht en gaat nu zelf telefoons maken. De deal omvat 125 miljoen dollar en betekent dat Google nu zelf telefoons gaat maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Het grote eten is begonnen.

    En Microsoft koopt Nokia in 3..2..1..

  2. “Belangrijk nieuws van de concurrentie (…)”. De concurrentie van wie? Het lijkt wel een artikeltje op het bedrijfsintranet van Apple. Iets meer journalistieke distantie zou mooi zijn.

  3. Origineel geplaatst door zonda
    “Belangrijk nieuws van de concurrentie (…)”. De concurrentie van wie? Het lijkt wel een artikeltje op het bedrijfsintranet van Apple. Iets meer journalistieke distantie zou mooi zijn.

    Dit is hamburger/snack nieuws en dat mag best wel smeuiig gebracht worden 😉

  4. Origineel geplaatst door zonda
    “Belangrijk nieuws van de concurrentie (…)”. De concurrentie van wie? Het lijkt wel een artikeltje op het bedrijfsintranet van Apple. Iets meer journalistieke distantie zou mooi zijn.

    ahum, deze site heet IPHONEclub.nl. In die mate verstaan we dan ook natuurlijk dat men spreekt over “nieuws van de concurrentie”. Als je hetzelfde berichtje wil lezen zonder de “van de concurrentie” ervoor, surf dan gewoon naar http://www.androidplanet.nl/ . Denk na voor je reageert.

  5. Verder even zeggen dat het een goeie zaak is dat Google eigen smartphones maakt. Zo wordt android misschien iets meer standaard, en voor ontwikkelaars een makkelijker platform. Nu moet je rekening houden met 130+ toestellen, elk iets specifiekers, waar Apple het voordeel heeft van maar een handvol modellen en dus altijd perfecte weergave van je app…

  6. @zonda: Laten we nou geen heilige boontjes spelen en doen alsof wij als lezers, noch de journalisten die deze artikelen schrijven, totaal geen affiniteit hebben met het merk Apple.
    Precies hetzelfde gezeik als waarom Jack van Gelder geen wedstrijd van het Nederlands Elftal mag verslaan: Het is niet ONS Oranje… Kom op zeg, loyaliteit is hier gelukkig iets dat je zelf mag beslissen, ipv wat je is opgegeven door dictatoren…

  7. Het is nu afwachten tot Apple Nintendo overneemt…

    Apple heeft behoefte aan AAA content, Nintendo zit in een krimpende nichemarkt (zie Nintendo 3DS’ matige succes).

    Consumenten zien ook de meerwaarde van een pure gameconsole niet meer… Tablets en Apple TV-achtigen nemen die functies steeds meer over…

    (overigens ben ik een groot Nintendo liefhebber)

  8. Tuurlijk reageren HTC en Samsung positief.

    Maar wil Google iets gaan verdienen aan zijn telefoons en Apples ontwikkelingen bijbenen, dan moeten de marges omhoog en dan moeten er veel minder verschillende Android modellen zijn.

    Dan gaat Android dus geld kosten, of de licentie wordt helemaal stopgezet.

    Dus dat ziet er echt niet zo goed uit voor hun telefoonmerken.

  9. @Steven: Ik denk dat Zonda bedoelt dat de site wel over de iPhone kan gaan, maar dat dat niet betekent dat de scribent zich moet vereenzelvigen met Apple noch andere fabrikanten als concurrent moet aanmerken. Heb jij daar al over nagedacht?

  10. Origineel geplaatst door Gert
    Tuurlijk reageren HTC en Samsung positief.Maar wil Google iets gaan verdienen aan zijn telefoons en Apples ontwikkelingen bijbenen, dan moeten de marges omhoog en dan moeten er veel minder verschillende Android modellen zijn.Dan gaat Android dus geld kosten, of de licentie wordt helemaal stopgezet.Dus dat ziet er echt niet zo goed uit voor hun telefoonmerken.

    Je ziet het helaas verkeerd;
    Zoals Googles vorige CEO Eric Schmidt begin dit jaar heeft gezegd (zoek ff op YouTube voor de video) verdient Google heel erg veel aan advertenties en hebben ze geen winst op Android nodig om het OS beschikbaar te stellen.
    Het gaat volgens het bericht op het blog van Larry Page (Google) vooral om de 24.500 patenten die Google door de overname van Motorola in handen krijgt.
    Hiermee kan het Android OS beter beschermt worden tegen patent-aanvallen door Apple en Microsoft.

    Ook niet onbelangrijk volgens Larry Page:
    Motorola is de grootste leverancier van settop-boxen voor tv.
    En laat Google nu ook GoogleTV aanbieden…
    Dus nog meer potentiële klanten voor reclame!

    Verder hebben HTC, LG en Sony al direct zeer positief gereageerd op de overname omdat het het Android platform ten goede komt 😉

  11. @Kath: verhelderend. dank.

  12. Finally apple might stop with all the patent wars , see also apple will have to pay a fine for the photoshop picture of an ipad and galaxy tab, the competion that google will have with apple will be a good thing as it will make apple produce a really good iphone , and not like the 3gs a slightly better iphone 3g , will be interesting to see what iphone comes out this year , iam ready to buy one as my iphone 4 ‘s battery life is only a day now .

  13. Straks als de wereld lam ligt door de patent-oorlogen, kan best wel eens zijn dat iedereen moet betalen voor het ontwerp van het eerste analoge toestel…de banaan van….Motorola….ehh Google.

  14. Origineel geplaatst door Kath:
    Motorola is de grootste leverancier van settop-boxen voor tv.

    Is dat niet een hele andere divisie dan het specifiek aangeduide mobiele telefonie deel dat Google heeft overgenomen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.