Reacties voor: Google kondigt gratis navigatiesoftware voor iPhone aan

Google gaat op de iPhone gratis navigatie aanbieden via Google Maps Navigation. Google kondigde het aan tijdens een persbijeenkomst in Londen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 61 reacties

  1. Stoer! Hoe meer concurrentie hoe beter! 🙂 Al moet ik zeggen dat ik super tevreden ben over Navigon. Werkt als een trein.

  2. *begint te balen van zijn Navigon aankoop $$

  3. Laat maar komen. Heel fijn natuurlijk.

  4. Origineel geplaatst door Peter
    *begint te balen van zijn Navigon aankoop $$

    Nadeel van Google Navigatie is alleen wel dat je continue een internet verbinding nodig hebt. Ook al kun je in “theorie” zonder data verbinding kunt navigeren.

  5. Wow, dit is echt stoer. Laat maar komen, hoe sneller hoe beter. Mijn TomTom begint al aardig te verouderen en navigatie op de IPhone werkt steeds beter en voor weinig 😉

  6. Dumpen die aandelen TomTom. Dat wordt niks meer.

  7. Niet te gebruiken in het buitenland, tenminste als je niet een hele hoge datarekening wilt krijgen.
    Ik houd het bij TomTom!

  8. Volgens mij heb ik dit echt al heel lang geleden gehoord. Alleen was het toen zo dat Apple een kaarten bedrijf had overgenomen en dat ze het dus waarschijnlijk niet toe zouden laten tot de Appstore. Verder nooit meer wat over gehoord

  9. Ik ben benieuwd hoe Apple hierop gaat reageren. Het is de laatste tijd al zo’n strijd tussen deze twee. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat Steve Jobs de Google App gaat weigeren door concurrentie omstandigheden.

  10. Als Apple dit dan meteen in OS4.0 flikkert en de standaard maps app vervangt door dit, dan is het m.i. perfect.

    Wat is google wat dat bereft een geweldig, maar heel raar bedrijf… Ze willen de Nexus One als iPhone killer, Android als iOS killer, Chrome als Firefox en IE killer, Chrome OS als Desktop OS killer, maar ondertussen maken ze de afstand kleiner door op directe concurrenten hun producten uit te brengen…
    Ah well, dat toont wel aan dat Google echt een bedrijf zonder winstoogpunt is. Dat is nog een unicum tegenwoordig.

  11. De vraag is niet welke het minste kost, maar welke het meeste oplevert. TomTom met HD traffic verdient zich bij mij per rit terug. Tel uit je winst.

  12. Dit hadden ze toch al eerder aangekondigd?
    Anyway, mooi hoor, maar voordat het in Nederland/Europa overal werkt zijn we een hele tijd verder. Ik geloof niet dat je door heel Europa al volledige street view dekking hebt, dus wat gebeurt er dan bij afslagen?
    En als ik met mijn t-mobile abbo door Nederland cross met bv Google Maps aan, dan gebeurt het zo vaak dat de dekking niet voldoende is om de kaarten snel genoeg te downloaden. Waarom geen hybride ipv alleen cache: kaarten offline op je iPhone en live & automatisch map updates via data connectie. Dat zou ideaal zijn!

  13. Origineel geplaatst door Dennis
    Ah well, dat toont wel aan dat Google echt een bedrijf zonder winstoogpunt is. Dat is nog een unicum tegenwoordig.

    Ik hoop dat je dit niet meent. Met zulke ongebreidelde naïviteit kom je niet ver in deze wereld. Dream on.

  14. Origineel geplaatst door Dennis
    Ah well, dat toont wel aan dat Google echt een bedrijf zonder winstoogpunt is. Dat is nog een unicum tegenwoordig.

    Een grapje mag ik hopen? Als er een bedrijf commercieel bezig is, is Google dat wel.

    Ik vind het wel irritant dat ze geen offline maps meeleveren.

  15. @Dennis:

    haha grapjas. Google is een commercieel bedrijf pur sang. Dat ze hun diensten aanbieden op platformen van concurrenten doen ze om meer mensen te bereiken.
    Je kan heel koppig zijn en er op staan dat mensen alleen toegang tot je diensten hebben als ze jouw producten kopen, maar dan beperk je bereik enorm. Niet erg handig als je inkomstenbron op de consumenten markt uit reclame bestaat. Google is ook nog eens beurs genoteerd..

  16. @ Dennis,

    Google zonder winstoogpunt? Dan waren ze alleen failliet 😉

  17. Ik hoop dat je dan ook door middel van streetview kan naviger

  18. Ik hoop dat je dan ook door middel van StreetView kan navigeren, weet iemand daar al iets van? 🙂

  19. Volgens mij slaapt Dennis nog… 🙂

    Wel gave ontwikkeling… Ik hoop dat t snel komt. Misschien met de release van OS4.0 op de iPhone, dat zou wel prettig zijn.

  20. Hebben ze streetview hier ookin grinttegeerd? Zou helemaal te gek zijn. Eigenlijk zou elke navigatie dat moeten hebben.

  21. Ik hoop niet dat dit ‘standaard Google-maps’ gaat vervangen, ik ben dan niet zo blij met het gebruik van datanetwerk.

  22. Origineel geplaatst door trixal0ne
    Hebben ze streetview hier ookin grinttegeerd? Zou helemaal te gek zijn. Eigenlijk zou elke navigatie dat moeten hebben.

    Origineel geplaatst door Bram
    Ik hoop dat je dan ook door middel van StreetView kan navigeren, weet iemand daar al iets van?

    Lijkt me moeilijk navigeren met streetview on 😉

  23. Origineel geplaatst door Dennis
    Ah well, dat toont wel aan dat Google echt een bedrijf zonder winstoogpunt is. Dat is nog een unicum tegenwoordig.

    Schaam je

  24. Inderdaad Dennis, Google maakt geen winst. En ze doorzoeken ook uw gmail en Google docs niet. Maar 1 ding is zeker, ze hebben lak aan privacy.

  25. Fantastisch nieuws, maar T-mobile mag wel eens opschieten met die nieuwe masten. Je komt er nu al nauwelijks doorheen tijdens de spits (zelfs met vol 3G-bereik), laat staan als iedereen straks gaat navigeren.

  26. Ziet er goed uit, ben erg benieuwd

  27. Grappig als je in je eigen land blijft, maar voor mensen die in Europa rijden toch een heel stuk duurder dan TomTom of Navigon.. Daar komt bij dat als je voor €50 aan data hebt verbruikt in het buitenland (en dat is heel snel kan ik uit ervaring melden 🙁 ) je verder mag verdwalen tot dat je een open Wifi hebt gevonden 😉 Ik ziet het dus als “leuk” voor erbij.. maar zeker niet een vervanging van Nav Soft met het kaartenpak “onboard” Cloud computing” is alleen maar leuk zolang je toegang hebt.

  28. Ach we zullen maar gewoon afwachten hè.Wat dat betreft zijn het net politieke partijen in hun propaganda kan alles maar op het moment dat het daadwerkelijk moet gaan gebeuren zie je pas wat ze werkelijk waard zijn.En net als de meeste politieke partijen valt het dan meestal tegen ten aanzien van de propaganda.Maar gelukkig kunnen we ook hierin kiezen welk systeem(partij)ons persoonlijk het meest te bieden heeft en het meeste aanspreekt.Enzelfs dan zullen we blijven klagen want zo zitten wij als Nederlanders(mens)nou eenmaal in mekaar.

  29. Als je iet of wa rond rijd word dit een dure grap geef mij dan maar navigon of TomTom

  30. al die online navigatiesystemen, ik vind het maar niks. In principe kun je met google maps al gewoon navigeren. werkt redelijk.
    online dienst als navicat heeft teveel moeite om verbinding te houden / krijgen, dus dat is weer extreem triest voor de batterij.

    ik houd het ook op full install navigatiepakketten. tomtom met voorkeur, maar ndrive kost tegenwoordig zo weinig (30 euro voor west europa, 10 voor benelux!) dat dat een erg goed alternatief is. (dit voor de mensen die nog een navigatie willen aanschaffen).

  31. Heel gaaf, maar zoals hierboven ook al gezegd, je moet eigenlijk wel verbonden zijn met internet over het algemeen..wat heb je daar dan in het buitenland aan? Ja, hoge rekeningen.
    Nee dank u..ben nog zeer zeer tevreden met mijn Navigon, heeft mij al zeer vaak geholpen, ook in het buitenland waar ik geen internet nodig had tijdens het rijden.
    Maar het is een begin, als ze in Europa nou eens gingen invoeren dat je internetverbinding in HEEL Europa geldig zou zijn is het wat anders.
    We zijn toch 1 Europa? Hoppla, invoeren die hap.

  32. Netjes, hier zat ik op te wachten!!

  33. Wat is er mis met een PNA? Niet alles hoef toch in een telefoon?

  34. Te gek!

  35. Origineel geplaatst door BofD
    . Daar komt bij dat als je voor €50 aan data hebt verbruikt in het buitenland (en dat is heel snel kan ik uit ervaring melden ) je verder mag verdwalen tot dat je een open Wifi hebt gevonden

    Die limiet kan je gewoon verhogen bij je provider hoor, 50 euro is afgesproken als standaard.

  36. zever zever zever zever en nog eens zever.. Alle navigatiesoftware die niet gebruikt maakt van offline maps is zever.. Ipv constant mappen binnen te halen en je datalimiet te verspillen zou je geld moeten over hebben voor de software van tomtom of navigon. Ookal is het gratis het is gewoon niet gebruiksvriendelijk en slomer. En ik denk dat je iphone wel erg heet word dan (gps + 3G).

    Google moet zijn mappen offline in een app plaatsen en gratis maken.. dan zullen ze aandacht krijgen

  37. Origineel geplaatst door Muppel
    Wat is er mis met een PNA? Niet alles hoef toch in een telefoon?

    Niks hoor. Lekker gebruiken als je dat liever hebt.
    Ik had echter voorheen als ik op stap ging het volgende bij me: telefoon, navigatiesysteem, iPod, camera. Nu heb ik een iPhone.
    Bovendien kost een serieuze PNA Benelux al gauw 100 euro. Voor dat geld koop je nu 10x Ndrive.

  38. Google is een uitdaging maar ook een bedreiging. Ze bereiken een een enorme schaalgrootte door alles weg te geven. Ze maaien hele bedrijfstakken omver. Bibliotheek / uitgeefwereld. Online advertentiewereld. Software distributie. Nieuws/opinion. Nu weer navigatie. Waar ze veel meer kunnen aanbieden dan wie dan ook omdat ze de meeste info hebben. En gratis omdat ze jou reishistorie met jouw profiel gaan exploiteren. Hallo hamburgerverslaafde opelrijder, daar moet je zijn. En de golfbaan slaan we bij jou over.
    Overal aanwezig, maar zchtbaar alleen waar en hoe zij dat willen. Not evil, maar zij definiëren wat evil in de praktijk betekent.
    En geen wetgeving die hun macht kan inperken, want ze procederen alles kapot of verhuizen gewoon.
    Niemand weet wat ze echt verdienen. Op korte termijn mooi voor de consument.
    Op lange termijn misschien wel levensgevaarlijk.

  39. @Pete:

    Ja dat kan heel makkelijk, online 😉

  40. Exiting new feature.. ze hebben goed opgelet bij Google. Waarschijnlijk hopen ze met een Steve Jobs imitatie meer klanten te trekken.

    Ik moet nog maar zien hoe dit werkt in Nederland met mijn t-mobile abbootje. Even een kaartje of Streetview map binnenhalen gaat echt niet werken.
    Er zijn zoooveel plaatsen waar ik geen 3G bereik heb. Dan is mijn pocket radio streamen al een hele opgaaf. Zonder het 4G netwerk is dit absoluut een NO-GO app.

  41. @Peter: Werkt Navigon als een trein? Ik hoop niet als een NS trein… 😉

  42. Origineel geplaatst door Bram
    Ik hoop dat je dan ook door middel van StreetView kan navigeren, weet iemand daar al iets van?

    Als je nou ff het filmpje bekijkt..

  43. Gaaf shirt heeft die vent uit de video aan, maar ff googlen waar deze te krijgen is.

  44. Ik ga zeker hierna overstappen naar de android telefoons. Als apple het zo wilt behouden moeten ze echt met betere dingen komen.

  45. Google strijkt 60% van de online advertising op. En om een idee te geven: in de UK wordt inmiddels meer gespendeerd online dan op televisie. Dus om Google nu niet commercieel te noemen, dat gaat mij een beetje te ver . Daarnaast slaan ze ook nog eens persoonlijke informatie op die ze weer kunnen vermarkten etc…

  46. Origineel geplaatst door De heer A
    Ik ga zeker hierna overstappen naar de android telefoons. Als apple het zo wilt behouden moeten ze echt met betere dingen komen.

    ?????????????? als je dan helemaal niet weet waar het over gaat, kun je beter niets schrijven.
    Dit gaat niet over Apple, niet over de iPhone maar over Google en hun navigatie software. Als jouw reactie het gevolg is van een leeesprobleem bied ik hierbij mijn excuses aan.

    Ontopic: vanwege het datagebruik en de belabberde 3G verbinding op veel plaatsen is deze app voor mij niet bruikbaar.

  47. Je hebt maar even internet nodig bij het instellen dan wordt de route op je phone in cache gezet. Alleen als je van de route afwijkt zal hij wel opnieuw verbinding maken. en het werkt ook via gps die live traffic info. Dat streetview vind ik wel lachen maar zou t niet vet zijn als je de camera vd iphone kon gebruiken als ref en ze daarin de info plus pijlen etc zetten? Anyway dit is heel vet! Tomtom gaat t op deze manier in de toekomst niet redden met hun dure meuk.

  48. Apple verdient goud aan Tomtom, Navigon,etc. apps. Kijk maar eens bij “meest opgebracht”. Dit zal ze veel opbrengst kosten, ben benieuwd of ze dat gaan toelaten.

  49. Nogmaals als je niet van je route afwijkt heeft hij in principe GEEN internet nodig want de maps op je route worden bij het invoeren berekend. Thuis heb ik wifi en anders wel 3G dus geen probleem als je niet vd route afwijkt. Voor live traffic maakt hij continu om zoveel minuten verbinding MAAR dit zijn zulke kleine info packages dat t zelfs via gps zonder 3g kan. Over t algemeen heeft tmobile goed bereik op snelwegen dus lijkt me geen probleem. En dit is nieuw en zal vast verder uitgewerkt worden

  50. Hell yeah! Hier zat ik toch wel op te wachten 🙂 Thnx google. Nu weet je ook altijd waar ik rij en waar ik ben en hoe snel ik rij en waar mijn werk is en waar mijn huis is waar mijn vrienden wonen. Boeiend het is toch gratis 😀

  51. @erwin roossien: het enige dat via een gps signaal verstuurt wordt is datum, tijd, wat id data van de desbetreffende satelliet en ranging data om de afstand tot de satelliet te kunnen bereken. (klein beetje versimpelde voorstellig van zaken) Maar zeker geen kleine info pakketjes voor Google’s live traffic. hehe.. dat zou pas voer voor de Alu hoedjes zijn.. maar je bedoelt waarschijnlijk GSM signaal en dan heb je helemaal gelijk 😀

  52. Dat ze dit gingen aanbieden paste ook totaal niet in het plaatje… Apple is begpnnen met een offensief tegen google. Waarom dan nog deze feature naar de iPjone brengen?

  53. Klinkt erg mooi allemaal! Nu maar hopen dat die kerel in de video niet de aanwijzingen voor de navigatie heeft ingesproken. Wat heeft hij een irritante intonatie en ademhaling… dan zou ik ook de heg in rijden!

  54. @dries6951:

    Ik heb geen leesprobleem nee, maar ik bedoel dat de Iphone meer zou open moeten staan voor niet-betaalde programma’s. Alle last is nu op developers met de meesten een erg beperkt budget. Google bijvoorbeeld geeft wel wat meer geld uit denk ik aan hun Android telefoons.

    Apple is marktleider, dat is een feit. Maar de concurrentie neemt toe en als ze zo weinig blijven doen voor de Iphone dan zou Apple zijn koppositie wel eens kunnen verliezen.

    Wat betreft de Android telefoons wil ik er best 1 proberen. Ik hoor er veel positieve berichten over. Daarnaast hebben we het over Google, aanbieder van veel gratis producten. (des te meer advertenties natuurlijk :))

  55. @erwin roossien: Juist maar normaal gezien gebruik je je GPS bij langere ritten dus blijft het downloaden.. En cache blijft niet op je gsm staan hé.. Je zult het wel snel wegsmijten eenmaal aangeschaft vriend

  56. @De heer A: mss is dit wel de reden dat we achter elkaar apple producten in huis halen. mss willen we gewoon strikte beheer op onze producten. hoe zou het zijn als je zoals windows mobile bezeten zit met allerlei rommel. Soms vind je ook wel van ja dit gaat te ver maar daar heb je dan weer jailbreak voor hé 😉

  57. Nee, het is een flinke dode mus. Er is eigenlijk helemaal niets gezegd door Google. Zo zie je hoe snel iets de wereld over raast als men ergens op hoopt.
    Horen wat je wilt horen.

  58. Mensen, lees de update !
    Hij komt miss niet op iphone volgrns mij al helemaal niet !

  59. Leuk en aardig allemaal, maar Google mag zijn kaarten wel eens gaan updaten, want ze lopen ver achter met hun oude kaarten!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.