Reacties voor: Google kondigt Google Music Beta met online opslagruimte en iTunes-tegenhanger aan

Google heeft vanavond Music Beta aangekondigd, een muziekdienst waarbij je 20.000 muzieknummers in de cloud kunt opslaan. Music Beta werkt met een webinterface, de iTunes-tegenhanger Music Manager en een Android-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Aanmelden met USA Vpn werkt. Nu nog wachten op invite.

  2. Anyway, leuk voor Google, maar dit gaat um niet worden zo lang de muziek industrie niet mee wil werken ben ik bang…

  3. Ehm… is muziek uploaden naar een server en dan laten afspelen op je smartphone niet al lang mogelijk met ehm… Dropbox?

  4. Goede ontwikkeling verder, dit is toch de toekomst voor muziek, hopen dat Apple snel met iets vergelijkbaars komt, want in Google heb ik dan weer weinig vertrouwen als het toch over privacy gaat.

  5. Beta… Alles is beta :). Plaats nieuws als ze iets af hebben gemaakt 😉

  6. @John:
    Volgens mij is dit een service die nooit afstand gaat doen van zijn beta versie.

  7. Werd wel tijd dat Google met een manager kwam. Hopelijk doen ze het anders dan apple dat je verplicht bent om iTunes en Quicktime te downloaden bij een iPhone. Enigste wat me tegenvalt van iTunes is eigenlijk dat het vrij traag is, daarom gebruik ik op het moment spotify.

    Ik zie nu trouwens ook dat er potentie is voor mp3 spelers met android. Valt me wel tegen dat iPod classic de enigste mp3 is met voldoende geheugen.
    (Red.) Reactie aangepast. On-topic graag.

  8. Iedereen altijd zo huiverig in het vertrouwen van Google, je mp3tjes opladen binnen Google hoe erg is dat?…
    Kijk Google agenda/docs/latidude/Ads/presentatie etcetera Apps van Google zeg ik: ja in hoeverre is Google te vertrouwen met je data. Mp3-tjes en vertrouwen? Waar hebben we het over…

  9. (Red.) Verwijderd.

  10. Ik wacht met smart. Ik zou blij zijn als ik van die *** Itunes af ben. Dat werkt voor geen meter op windows.

  11. google music gaat het nooit halen denk ik.

  12. @joeriW: Je hoeft niet perse je bank gegevens aan Apple te geven als je een gratis app aanklikt en nieuw zccaunt aanmaken kan je bij betaal methode GEEN selecteren en heb je een account zonder creditcards

  13. @Roel: gek, ik heb toch echt geen probleem met iTunes op m’n computer, werkt gewoon goed, soms een kleine hapering maar heb er nauwlijks last van

    @hij weer…: huh?

    ik gebruik iTunes niet omdat ik niet kan syncen met m’n telefoon (op een normale manier zonder 83948 trage 3rd party apps te draaien)
    dus nu maar wachten op google music

    @Rick: uitleg(A)??

  14. @joeriW: je kan wel degelijk een itunes account aanmaken zonder betaal gegevens op te geven hoor.

    Staat zelf mooi uitgelegd op Apple.com: Eerste link

  15. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Ehm… is muziek uploaden naar een server en dan laten afspelen op je smartphone niet al lang mogelijk…

    Waarom wil iemand eigenlijk eerst al zijn muziek uploaden naar een server, om het dan weer af te kunnen spelen op zijn telefoon?

    Al mijn muziek blijft gewoon fijn staan waar het staat (in iTunes op de iMac) en streamt overal ter wereld naar mijn iPhone met AudioGalaxy.

    Betrouwbaar, snel, simpel, goedkoop (want helemaal gratis).

    Wat voegt een dienst als van Google dan toe?? Zodat iemand anders ook jouw muziek kan afspelen?
    Of snap ik niet helemaal waar het over gaat?

  16. Heb vertrouwen in apple:D

  17. Origineel geplaatst door Pete

    […]

    want in Google heb ik dan weer weinig vertrouwen als het toch over privacy gaat.

    Ja, met de privacy gaat het bij Apple beter.
    Daarom staan ze deze week voor de rechter net zoals Google 😉

  18. sommige mensen moeten misschien eens proberen om buiten hun iphone wereldje te kijken… een iphone is prachtig, maar het is niet alles

  19. Google beweegt steeds meer naar Apple toe en Apple steeds meer naar Google toe. Ik ben benieuwd wanneer Apple met een zoekmachine komt… Oja en je hebt natuurlijk Microsoft wat ook probeert te concurreren maar op vrij veel fronten tekort schiet…

  20. Ligt het nou aan mij of zie ik gewoon het nut hier niet van in. Dat streamen is leuk en aardig allemaal maar vandaag weer in het nieuws dat om te beginnen KPN zijn tarieven voor mobiel internet flink omhoog wil schroeven. Ik heb een iPad en iPhone met 32 GB aan geheugen. Als ik in een vakantie mijn iPhone 24 uur per dag laat spelen dan kan ik nog niet alle nummers beluisteren. Waarom dan zo moeilijk doen met dat streamen van muziek? Bovendien is het in het buitenland al helemaal niet te betalen en ben je ook nog eens afhankelijk van een goede verbinding. Met wifi zal dat prima gaan maar met 3G voorzie ik toch wel wat haperingen.

    Overigens krijg ik steeds meer respect voor Spotify. Zij hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen met een groot deel van de platenmaatschappijen!

  21. Origineel geplaatst door henk de vries
    sommige mensen moeten misschien eens proberen om buiten hun iphone wereldje te kijken… een iphone is prachtig, maar het is niet alles

    Daar ben ik het 100% mee eens!

  22. @Karel-Willem: Waarschijnlijk omdat de cloud diensten van Amazon en Google Legaal zijn.

    Een mp3 downloaden en dan uploaden naar een server (dropbox) mag niet. Streamen naar je mobiele apparaat mag dus ook niet en aangezien een enorme meerderheid zijn mp3’s download via de verkeerde weg zot er dus wel degelijk voordeel aan.

    Ik persoonlijk koop al me muziek dus zit niet zo te wachten op dit soort diensten. M4a files die ik wil luisteren zet ik lekker in het geheugen. Streaming werkt namelijk zo slecht zonder internet 😛 (vliegtuig/buitenland zonder wifi bv)

  23. Origineel geplaatst door henk de vries
    sommige mensen moeten misschien eens proberen om buiten hun iphone wereldje te kijken… een iphone is prachtig, maar het is niet alles

    Origineel geplaatst door iDriftKing
    Origineel geplaatst door henk de vriessommige mensen moeten misschien eens proberen om buiten hun iphone wereldje te kijken… een iphone is prachtig, maar het is niet allesDaar ben ik het 100% mee eens!

    Laat mensen gewoon in hun waarde. Als ze niet verder willen kijken verplicht niemand ze daar toch toe?

    Doe het zelf wel lekker zou ik zeggen.

    Origineel geplaatst door jos
    google music gaat het nooit halen denk ik.

    Precies. Net zoals de tegenhanger van Twitter die ze met veel promotie hadden aangekondigd. (buzz en Wave).

    Ze weten van ellende niet wat ze met het geld moeten doen heb ik altijd het idee.

  24. Zie ook niet waarom ik die gigabytes heen en weer zou pompen.
    Als je nou een licentie neemt op een nummer dat zij maar 1x hoeven te storen (en tig keer cachen) was het anders geweest.

  25. En als dan al je muziek in de cloud staat, gaan de telecom-providers daar extra voor berekenen. Het lijkt wel één groot complot!

  26. Heeft het boevengilde dat Buma/Stemra heet weer iets om aan te pakken lees maar eens dit stuk.

  27. Origineel geplaatst door Donstil
    @Karel-Willem: Waarschijnlijk omdat de cloud diensten van Amazon en Google Legaal zijn.E…

    Het streamen van mijn eigen muziek via AudioGalaxy is ook volkomen legaal.
    En je hebt een complete stap minder (het uploaden van je muziek naar Google).
    Dus ik snap het nog steeds niet. ; )

    Origineel geplaatst door Donstil
    ….Een mp3 downloaden en dan uploaden naar een server (dropbox) mag niet. … en aangezien een enorme meerderheid zijn mp3′s download via de verkeerde weg zot er dus wel degelijk voordeel aan….

    En als je je illegaal gedownloade muziek dan naar Google stuurt, mag het wel? Jaja….

  28. Streamen wordt toch denk ik echt wel de toekomst. Nu is het misschien nog niet ideaal omdat de snelheden nog niet overal toereikend zijn. Straks zijn de snelheden dusdanig dat je als gebruiken geen verschil meer zult merken tussen streamen en lokaal afspelen. Je bezit het bestand gewoon, of je het nou lokaal hebt of gestreamed afspeelt is een technisch detail waar de gebruiker niet eens weet van zal hebben.

  29. @Karel-Willem: Met AudioGalaxy dient je Mac continue aan te staan… Als je je nummers naar de server van Google stuurt, hoeft dat niet.
    Dat lijkt mij het grote verschil, nietwaar?

  30. Tja…Leuk van Google maar wat is het nu eigelijk?
    Je kunt je muziek die je al bezit opslaan in the clouds om het ergens anders weer af te spelen.
    Hmmm….dus eigelijk een harde schijf waar al je zooi op staat ergens anders opslaan zodat je daar weer verder kan luisteren….
    Niks aankopen, geen ping-en, geen store, geen nieuwe muziek downloaden (want Google heeft geen contracten afgesloten want dat liep spaak…)…..

    …..alleen afspelen wat je er zelf opgezet hebt.

    Erg vernieuwend!
    Ik gebruik een iPhone/iPad/iPod….zet er thuis voor 8 Gb muziek op en heb het dan overal bij me.
    Heel gemakkelijk!

  31. Origineel geplaatst door Jan
    alleen afspelen wat je er zelf opgezet hebt.Erg vernieuwend! Ik gebruik een iPhone/iPad/iPod….zet er thuis voor 8 Gb muziek op en heb het dan overal bij me. Heel gemakkelijk!

    Dat is handig als je bijvoorbeeld niet meer muziek hebt dan dat je iDevice kan opslaan, maar ik heb om en bij de 120Gb aan muziek en het zou een verademing zijn als Apple eens een iPhone zou uitbrengen met voldoende opslag om AL mijn muziek kwijt te krijgen en ik denk er ook niet aan om ff 120Gb naar een online opslag te uploaden mocht ik dat ene song willen horen als ik nog eens aan de andere kant van de wereld zit. Nu moet je het beperken tot de muziek die je echt echt wel zou afspelen en de songs die je misschien zou afspelen moet je laten net zoals de songs waarvan je weet dat je ze toch niet zou beluisteren.

    Ik zie liever een nieuwe iPhone uitkomen met (eventueel) 64Gb opslag en dmv dubbele microSD uitbereidbaar tot eventueel het dubbele tot driedubbele daarvan. Ook omdat app’s steeds groter en zwaarder worden en meer van het toestel gaan vergen, muziek blijft in omvang doorgaans hetzelfde in grootte, dus dat is het probleem niet echt als het om opslag gaat en ik ben er zeker van dat het bij velen niet vaker meer is dan 4Gb aan muziek, terwijl app’s misschien twee a drie keer meer opslag innemen.

  32. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Ehm… is muziek uploaden naar een server en dan laten afspelen op je smartphone niet al lang mogelijk met ehm… Dropbox?

    Als je 2GB muziek hebt wel ja (en dan nog, zet ‘t op je iPhone), bij Google kan ik bijna al mijn muziek kwijt! En met een handig online/offline constructie heb je dus altijd muziek bij je (zelfs al heb je geen bereik).

    Het is tenminste een initiatief (zoals er al zovelen zijn). Het enige is dus de muziek industrie die niks met google geregeld heeft. Typisch gevalletje van ‘jammer dan’. Ik ga mee met de ontwikkelingen en wat de industrie doet moeten ze zelf maar weten. En als ze dat geld kost… tja. Ik ga voor makkelijk. Zij zijn nu aan zet: kop uit het zand steken!

  33. probeer subsonic eens. bevalt mij prima.

  34. Heb je nog een uitnodiging gehad van google @Rick:

  35. Ik heb net een invite gekregen …. grappig, ziet er leuk uit…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.