Reacties voor: Google kondigt eigen navigatiesoftware aan (voor Android)

Google heeft navigatiesoftware voor Android-toestellen aangekondigd. De software biedt realtime aanwijzingen, maakt gebruik van straatfoto's en ondersteunt ook spraakherkenning.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Cool hoor

  2. “Tegelijk troeft Google daarmee ook meteen andere mobiele platformen als Apple’s iPhone en Microsoft’s Windows Mobile af.”

    Dat is natuurlijk nog maar de vraag, de kans is groot dat Google de data over het internet zal laten streamen en daar is bij ons bijvoorbeeld weinig interesse in vanwege de data-roaming kosten binnen Europa.

  3. Slecht nieuws voor TomTom. De koers is vandaag al flink gedaald.

  4. Ben NU al benieuwd naar de review!

  5. Het lijkt cool maar ik heb er toch mijn twijfels bij moet ik eerlijk zeggen. Ik heb het idee dat de navigatie niet heel lekker werkt, lopend misschien wel maar in de auto denk ik dat het te druk wordt met al die foto’s dat wordt volgens mij helemaal niks 🙂

  6. Klinkt er interressant! Google maakt tenslotte goede producten!

  7. Gaat nog lang duren voordat ‘t hier in Nederland komt als ‘t echt op Streetview is gebaseerd… Er zijn nog maar een paar grote steden waar Streetview mogelijk is.

  8. Waarom praten die kerels altijd gespannen lol.

    I’m a google product manager .. -stilte – .. Etc.

  9. Ik word erg afgeleid door zijn rechter neusgat. Volgens mij heeft deze product manager te veel neus gepeuterd…

  10. @Perry:
    In België is dit dan al helemaal onmogelijk … :p

  11. Gaat hem denk ik niet worden. Veel te chaotisch en als je de hele tijd fotos moet binnen halen op 3g gaat dat snel verbindingsproblemen opleveren. Daar sta je dan in ‘the middle of nowhere’ zonder verbinding, dus navigatie.

  12. geef mij maar tomtom!!
    veel netter, en je krijgt zoveel meer. ik heb er die 100 euro wel voor over!

  13. Origineel geplaatst door Dwevbob
    “Tegelijk troeft Google daarmee ook meteen andere mobiele platformen als Apple’s iPhone en Microsoft’s Windows Mobile af.”

    Op het moment dat Google wèl een goed verdienmodel heeft dmv advertenties, komt het ook echt wel op andere platformen terecht….

  14. Ik zie het niet gebeuren zeker niet in het buitenland

  15. Ew, dat gaat het dataverkeer toch niet trekken. Als je 3G wegvalt op sommige plaatsen (wat nog wel eens gebeurt bij T-mobile) is je navigatie weg.

    Maar goed op zich wel goed nieuws. Alleen gezien google op reclames leeft, zie ik het al gebeuren dat je als je aan het rijden bent en je in de buurt van een bedrijf komt, je meteen reclame op je scherm krijgt. 🙂

  16. En net op het moment dat je in het spitsuur in een complexe situatie terecht komt verschijnt er een reclameboodschap op het scherm vergezeld van een leuk deuntje.

    En vergeet ook niet te zorgen voor een continue dataverbinding en maak je geen zorgen in het buitenland die 100 euro meer of minder tijdens je vakantie mag de pret niet deren want je moet wel iets over hebben voor “gratis”.

  17. Origineel geplaatst door Perry
    Gaat nog lang duren voordat ‘t hier in Nederland komt als ‘t echt op Streetview is gebaseerd… Er zijn nog maar een paar grote steden waar Streetview mogelijk is.

    Je kan ook met ‘gewone’ kaarten navigeren..

  18. @WJ
    En jij denk dat die koers gedaald is door zo’n totaal onmogelijk navigatie systeem van google?
    Misschien komt dat doordat de winst is gehalveerd….

  19. volgens iLounge is Google aan het onderhandelen met Apple om de Maps app te updaten op de iPhone:

    http://www.ilounge.com/index.php/news/comments/free-google-turn-by-turn-gps-coming-to-iphone/

  20. Origineel geplaatst door RoB
    Ben NU al benieuwd naar de review!

    Ehm… het werkt voorlopig alleen in de VS. Als jullie nu even een ticket en de autohuur sponsoren? O ja, er moet ook nog een Motorola Droid geregeld worden, want het werkt alleen op Android 2.0 en daarvan zijn nog geen toestellen op de markt. Bummer!

  21. Gaaf!.. Als je een Android hebt..

  22. zou mooi zijn dat je een route uitzet, google download de kaart al volledig van te voren met wat jij wilt zien en dat je voor de rest van de weg je internet connectie niet nodig hebt

  23. Origineel geplaatst door bartjuhhh
    zou mooi zijn dat je een route uitzet, google download de kaart al volledig van te voren met wat jij wilt zien en dat je voor de rest van de weg je internet connectie niet nodig hebt

    En helaas is er een forse omleiding of je besluit om eerst even ergens langs te gaan. In NL redelijk oplosbaar maar in het buitenland gaat je dat een fortuin kosten.

  24. Misschien wel leuk om te zien, maar er zijn toch wel nog veel beperkingen met Google Maps en Navigation…
    – steeds downloaden maps via netwerk, dus dit duurt soms even
    – vrij traag vinden van de positie (opstarten), heb dit onlangs eens gedaan met “maps” om mijn positie te bepalen, dit duurde ong. 6 min. en was nog niet volledig gedaan
    – google maps zelf is niet zo precies, als ik mijn straat en nr. ingeef zit google maps er wel een 500 meter ernaast, wel juiste straat, maar niet juiste nummer
    – street view, niet alle wegen staan erop, dus ga je dan rijden via enkel de straten met “street view”.
    – sateliet view, zie echt het nut hiervan niet in, veel te druk scherm om zo je weg te vinden…
    Enkel street view heeft toekomst, maar spijtig dat de Maps niet op de iPhone komen te staan zodat dit toch qua snelheid minder zal zijn.

  25. Gaat niet werken bij mensen met een t-mob abo: 3G valt telkens weg of is er helemaal niet, heb je ook geen kaartmateriaal om te navigeren dus.

  26. Origineel geplaatst door dries6951
    Gaat niet werken bij mensen met een t-mob abo: 3G valt telkens weg of is er helemaal niet, heb je ook geen kaartmateriaal om te navigeren dus.

    Onuitroeibaar sprookje.

    Wellicht heb jij daar last van maar de meeste mensen hebben gewoon geen probleem.

  27. Waarom zou je niet de kaarten van google in een cache van een navigatie app kunnen zitten. Bv: ik ga naar Frankrijk en download van te voren thuis de maps, geen streetview of hybrid kaarten.

  28. Waarom wordt het onderscheid nu telkens kleiner tussen androidplanet.nl en ihponeclub.nl? Kunnen jullie er dan niet beter een site van maken?

  29. Origineel geplaatst door dries6951
    Gaat niet werken bij mensen met een t-mob abo: 3G valt telkens weg of is er helemaal niet, heb je ook geen kaartmateriaal om te navigeren dus.

    Met GPRS valt ook prima te navigeren hoor. Heb 3G altijd uitstaan zodat mijn batterij langer meegaat, maar kan nog prima alle kaartjes van Google downloaden terwijl ik aan het rijden ben.

  30. Hahha hoor alle bange verse 3Gs bezitters hier eens. Geloof me dat google hier iets prachtigs van gaat maken. Sowieso wordt android steeds toffer. Laat die concurrentie maar opkomen.

  31. Microsoft moet dit gaan maken. (jaja, dat hoor je me niet vaak zeggen). Met Bing’s Birdeye kaarten ziet het er nog gekker uit 🙂

  32. Klinkt nog ver weg, maar gaat wel wat worden denk ik. He jongens, tis gratis he, niet klagen 😛 Alles beter dan 200 euro betalen voor tomtom + houder. Tegen de tijd dat dit beschikbaar is in Nederland is de 3g ontvangst wel beter 😉

  33. die gasten van google zijn geniaal. hoe kunnen ze al die shit gratis aanbieden terwijl de rest er minimaal 80 euro voor moet vragen. ongelovelijk

  34. @ilya: 2 woorden: google adwords

  35. Origineel geplaatst door ilya
    die gasten van google zijn geniaal. hoe kunnen ze al die shit gratis aanbieden terwijl de rest er minimaal 80 euro voor moet vragen. ongelovelijk

    Binnen de kortste keren ontvang je advertenties terwijl je langs bv de McDonalds rijdt.

    Als je dat niet wilt of je privacy wil bewaren, moet je dus betalen.

  36. Origineel geplaatst door ilya
    die gasten van google zijn geniaal. hoe kunnen ze al die shit gratis aanbieden terwijl de rest er minimaal 80 euro voor moet vragen. ongelovelijk

    Geniaal? ben je nu serieus??

    En net op het moment dat je in het spitsuur in een complexe situatie terecht komt verschijnt er een reclameboodschap op het scherm vergezeld van een leuk deuntje.

    En vergeet ook niet te zorgen voor een continue dataverbinding en maak je geen zorgen in het buitenland die 100 euro meer of minder tijdens je vakantie mag de pret niet deren want je moet wel iets over hebben voor “gratis”

    En het is natuurlijk een goudmijn voor marketeers want het is precies bekend waar jij komt.

    GRATIS BESTAAT NIET!

  37. Wachten op de AR update, dan wordt het pas écht high tech.

  38. @Tsjaap: Als je geen advertenties wil zien moet je niet in een kapitalistisch land gaan leven.

  39. Tegen de tijd dat dit in Europa uitkomt heb je geen 100 euro data kosten meer.

    En advertenties ja er zullen vast wel advertenties in komen. Maar kijk nou naar google maps daar heb je toch ook niet heel veel last van advertenties.

    Naar mijn mening maakt Google hier een grote stap in de richting van het nieuwe zoeken (3d zoeken). Ik vind het ook nog een goede stap ook.

    En zoals ze zelf aangeven (niet dat je dat voor 100% moet geloven) vroegen Google gebruikers om deze functie en doen ze het niet om te concurreren met BV Tomtom.

  40. Origineel geplaatst door Rutger
    @Tsjaap: Als je geen advertenties wil zien moet je niet in een kapitalistisch land gaan leven.

    Google weet precies waar je bent, wat je leest, wat er in je emails staat wat je zoekt en past daar zijn advertenties op aan. Sommige beweren dat Google evil is. Gelukkig kunnen we zelf de beslissing nemen om het wel of niet te gebruiken. Van mij hoeft het niet. In de randstad zal het wel werken maar naar het zuiden rijdend op de Peage heb ik niet eens gprs. In de Pyrenenen ook niet. Juist op die plekken heb ik navigatie nodig.

  41. Ziet er stoer uit, maar vraagt volgens mij nogal wat van de hardware.
    off-topic: Dat t-shirt van die gast, waar is dat te koop?

  42. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    Origineel geplaatst door dries6951Gaat niet werken bij mensen met een t-mob abo: 3G valt telkens weg of is er helemaal niet, heb je ook geen kaartmateriaal om te navigeren dus.Onuitroeibaar sprookje.Wellicht heb jij daar last van maar de meeste mensen hebben gewoon geen probleem.

    Was het maar een sprookje. Stukje fietsen (rondom Rotterdam notabene!) en op cruciaal stuk: geen Google Maps meer want geen bereik.

    Ik reis dagelijks de trein van Rotterdam naar Utrecht en heb 40% van het traject geen bereik voor 3G.

    Om het dan maar on topic te houden: een ‘streaming’ navigatie is daarom géén oplossing voor mij.

  43. Inderdaad, in Z.Frankrijk/N. Spanje mag je blij zijn als je kunt bellen. Op de meeste plaatsen is zelfs geen GPRS. Alleen zeer handig in de randstad dus, maar dan heb je ook mooie spraakbesturing. Ik denk dat dit heel groot gaat worden en dat TOMTOM jaren heeft zitten te slapen. En het is ook de definitieve doodssteek van Windows Mobile.

  44. Origineel geplaatst door Rutger
    @Tsjaap: Als je geen advertenties wil zien moet je niet in een kapitalistisch land gaan leven.

    Volgens mij zei ik dat ook niet……Ik gaf, net al jij een reactie op de vorige post…Je reactie is overigens, naar mijn mening, erg kort door de bocht. Er zijn namelijk verschillende vormen van adverteren.

  45. Mooi initiatief, maar mogen ze eerst de rest van nederland in kaart gaan brengen voor street view… veel verder dan amsterdam, stukje rotterdam en volendam kom je voor alsnog niet…

    en een streaming app is idd leuk, als je de toekomstige route vooraf zou kunnen inladen… dan hoeft hij alleen maar extra data op te halen als je om moet rijden oid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.