Reacties voor: Google I/O of WWDC, welk evenement gaat dit jaar meeste indruk maken?

Google en Apple organiseren dit voorjaar allebei een groot evenement voor ontwikkelaars. Bij welk van de twee zijn de meest interessante aankondigingen te verwachten? En wie heeft de beste goodiebag?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Top artikel. Met plezier gelezen.

  2. De keynote speeches van Google I/O zijn voor de niet-developers wellicht wat saaier ja, maar voor de developers (waar de evenementen toch echt voor bedoeld zijn) zijn het juist superinteressante sessies omdat ze al voorbereidend werk doen waarmee je dan in de sessies in de diepte kunt gaan. De keynotes van WWDC zijn inderdaad meer marketingevenementen en juist voor developers wat minder interessant.

  3. Is dit ook het moment dat (waarschijnlijk) wordt aangekondigd dat de Apple watch in Nederland verkrijgbaar zal zijn?

  4. Misschien nieuws over de Google glas. Hoop ik toch stiekem op.

  5. Ik verwacht het volgende (gesorteerd op waarschijnlijkheid)

    – iOS 9
    – OS X 10.11 (Mojave/Monterey)
    – Beats-achtige streamingdienst
    – Homekit-update
    – Apple Watch SDK-update (nog geen native apps)
    – Apple tv (inclusief TV Kit)

    En mogelijk nog (denk het niet):
    – MacBook Air update
    – iMac 21 inch Retina (4K)
    – MacBook 14″ Retina (geen Air of Pro)
    – iPad Pro- Cinema Display

  6. Alles wat Apple doet, wordt nauwlettend gevolgd door andere fabrikanten, die er als de kippen bij zijn om erop te reageren, met een soortgelijk of iets totaal anders.

    Vorig jaar bij de aankondiging van iOS8 kwamen waren de meeste vernieuwingen functies die al jaren in Android beschikbaar waren.. Beetje krom om te doen alsof het alleen één kant op gaat..

  7. Origineel geplaatst door Franklin
    De keynote speeches van Google I/O zijn voor de niet-developers wellicht wat saaier ja, maar voor de developers (waar de evenementen toch echt voor bedoeld zijn) zijn het juist superinteressante sessies omdat ze al voorbereidend werk doen waarmee je dan in de sessies in de diepte kunt gaan. De keynotes van WWDC zijn inderdaad meer marketingevenementen en juist voor developers wat minder interessant.

    De keynotes zijn vooral bedoeld om ontwikkelaars enthousiast en nieuwsgierig te maken. De verdere invulling en uitleg komt dan in de sessies. Ik denk dat zowel Google en Apple dat aardig doen. Het verschil is dat Apple een heel script voor de keynotes opstelt. Daarom voelt het soms ook minder authentiek aan, omdat je eigenlijk alleen managers op het podium hebt staan en geen ontwikkelaars of ingenieurs die aan het product hebben gewerkt.

    Mijn ervaring leert dat je best weinig kunt verwachten van Apple’s keynotes wat betreft software. Ik hoorde in ieder geval niets over Swift, Extensibility en Continuity. Dat Beats er aankomt is te verwachten. Wie weet heeft Apple ook dit jaar weer nieuwe ideeën die al veel langer in de maak zijn. Bij Apple weet je dat gewoon niet. Het motto ‘the epicentre of change’ laat in ieder geval vermoeden dat ze dit keer wel veel willen doen.

  8. Ben ik de enige die altijd die game-demonstraties vooruitspoelt bij de keynotes? Ik vind er echt helemaal niets aan om te kijken naar hoe iemand een spelletje speelt..

  9. Waarom zou de positie van de Apple Watch “ernstig gaan wankelen” door de komst van Android Wear voor iOS??

    Alsof de smartwatches voor Android een succes zijn…

  10. @iFreek: Omdat mensen een Apple watch willen. Maar het toch veel geld vinden en daarom voor een goedkoop “alternatief” gaan misschien.

  11. Superieur artikel. Erg kwaliteitsvol! Het bied een kijk op beide evenementen vanuit een objectief perspectief. Top! Spijtig zit ik te studeren voor mijn tentamens tijdens de keynotes :p

  12. @Pieter: Leuk artikel!! Aan het begin schrijven jullie dat de positie van de Apple Watch kan gaan wankelen omdat Android Wear mogelijk ondersteund zal gaan worden. Er is naast Pebble nog een smartwatch en wellicht wel meer die iOS ondersteunen. Zo ben ik in het bezit van een Cogito, soort van opvolger van de CooCoo (zo heet dat ding geloof ik).

    Prima smartwatch en werkt perfect samen met IOS.

  13. Zit wel wat nuance in uiteraard want de keynote is inderdaad een grote marketing speech maar de sessies daarna zijn echt voor de ontwikkelaars om de diepte in te gaan. Als Apple slim is focussen ze dit jaar op het finetunen van iOS en OSX. Hele grote nieuwe functies hebben we niet nodig maar wel dat alles perfect gaat werken en dat alle functies wereldwijd beschikbaar komen. ApplePay, HomeKit, betrouwbare HealthKit, verhelpen WiFi problemen etc. Het is niet slecht allemaal maar heeft wel een extra laklaagje nodig zodat het echt weer glanst.

  14. Gek genoeg zal Apple meer producten leveren die het bèta label zullen dragen, terwijl Google dat altijd deed. Het is pijnlijk om te zien dat Apple van gekkigheid niet weet waar ze zich mee bezig moeten houden en daar door middelmatige producten/diensten leveren.

  15. Ik zet in op de nieuwe Chromecast. Bol.com heeft alvast de prijs van het huidige model verlaagd. Even de oude voorraad kwijt raken 🙂

  16. Ik kijk vooral erg uit naar android wear met ios ondersteuning. Heb echt niet zoveel geld over voor een smartwatch als de apple watch en er zijn veel goeie en mooie android watches. Zo hebben we als apple gebruiker toch eens wat meer keuze dan enkel hetgeen apple ons voorschoteld.

  17. GOOGLEMaps offline gebruiken!!!! Eindelijk!

  18. Leuk artikel, ik heb vanavond de Google I/O keynote gezien en ik kan me niet voorstellen dat de Apple Keynote qua onthullingen groter gaat zijn.

    De kracht van Google zit hem in alle data die ze al hebben en de enorme groei die ze daarmee maken. Al die data kan direct in bijv. Android worden gebruikt waardoor je ontelbare mogelijkheden krijgt als foto’s doorzoeken op gebeurtenissen.

    Mijn mening:
    – Qua hardware design, visie en beleving blijft Apple dit jaar winnaar. (Google is ook niet echt een hardware bedrijf)
    – Qua gebruikersinterface verslaat Android iOS met material design (mits je kijkt naar stock Android, dus heen Samsung of LG UI).
    – Apple verkoopt een duidelijkere boodschap aan consumenten.
    – Google komt sneller met meer vette functionaliteiten, wil je dus de laatste innovaties dan kom je bij Google meer aan je trekken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.