Reacties voor: Google I/O 2013 voor iOS-gebruikers, samengevat in 20 punten

Google kondigde

Reacties: 12 reacties

  1. @Bart:

    En niet vergeten meer fabrikanten die een toestel uitbrengen met Android.

  2. •Gratis Chromebook Pixel-laptop voor alle aanwezigen op de Google I/O-conferentie.

    Oprah!

  3. Google is veel verder dan Apple qua softwareinnovatie.
    Apple zorgt wel voor betere integratie tussen soft- en hardware. Simpelweg omdat ze het beide zelf ontwikkelen. Dat is ook het probleem bij Apple. De software gaat achter lopen op die van de concurrentie. Dat kun je niet even snel inhalen. Binnen een paar jaar zal Google voor een hele lange tijd het machtigste bedrijf ter wereld zijn. Zij vormen de belangrijkste schakel tussen producenten en consumenten. Beide partijen profiteren van de oplossingen die Google biedt.
    (en begin niet over privacy, die heb je ook niet bij MS, Apple, Facebook etc..)

    Vind het zelf wel lastig. Ben bezig met een Apple eco-systeem omdat het allemaal zo fijn samenwerkt. Maar voor hoelang blijft dat?

    Soms bekruipt mij het gevoel dat er een soort ‘Video 2000’ gevalletje op komst is, en zeker niet bij Google…

    Overigens blijft het wel vreemd natuurlijk. Er is altijd weer de bijna ‘heilige oolog’ tussen Apple en Android.
    Dat is bijna net zoiets als Tessla vs Benzineauto’s.
    De 3 (of 10 als je kleur en geheugen meetelt) iPhones nemen het op tegen honderden nu beschikbare android telefoons. Alleen Samsung heeft er al een stuk of 30.

    Vorig jaar zag OpenSignal nog dat er 3997(!) verschillende androiddevices hun applicatie gebruikte.

    Het zou mooi zijn dat de diverse systemen beter met elkaar samen gaan werken. Goed voor de consument en uiteindelijk ook voor een groot deel van de bedrijven. concurrentie houdt elkaar scherp.

  4. @RTF
    Die laatste alinea klopt dan niet helemaal. Juist door de verschillende systemen (die niet perfect samenwerken met elkaar) is er concurrentie! Tot een jaar of anderhalf geleden (laten we zeggen: pre Android 4.0) hoefde Apple niet hard te innoveren. Dat ze dat toch deden was vooral uit idealisme, vooral gedreven door mensen als Jobs.
    De laatste anderhalf jaar heeft Apple vooral tijd besteed aan het verlagen van de kosten en het perfectioneren van productieketen.

    Ik ben het met je eens dat Google flinke stappen heeft genomen. Nu is Apple weer gedwongen om een volgende stap te nemen. Hopelijk kunnen ze verrassen met IOS7, de IWatch of een major overhaul van Apple Maps.

  5. Zo, die Larry Page is een beroerde keynote spreker zeg!

  6. Ik ben sinds kort overgestapt nssr android. Waar ik het eerst belachelijk maakte prijs ik t nu de hemel in.. ze lopen echt mijlen voor wat software betreft… alles is gewoon makkelijker en handiger. En hardware puntje. Eenmaal een galaxy s3 gebruikt dan vind je de iphone een mini

  7. Toch hoor ik ook van mensen die van een S3 naar een iPhone zijn overgestapt en niet meer terug willen.
    Zoveel mensen zoveel smaken. Ik heb geen ervaring met Android. Wel eens wat op een Samsung tablet gedaan, maar die kon toen (1/1,5 jaar geleden niet aan een iPad tippen). Het enige dat ik weet is dat ik nu bijna 3 jaar een iPhone heb die ik nog steeds elke dag met volle tevredenheid gebruik. Da’s langer dan welke telefoon dan ook. Er zit een simpele backcover op. En daarmee heeft ‘ie vele ‘kleine’ valpartijtjes, val van de trap, en een duikje in de wc pot overleefd. Daarmee zorg je er wel voor dat ik tevreden ben over een bepaald merk. Ik zeg dan ook niet graag dat Android/Samsung niks is, maar dat ik blij ben met m’n iDevices.

  8. Zonde van de tijd en de energie

  9. Origineel geplaatst door RTF
    Google is veel verder dan Apple qua softwareinnovatie. Apple zorgt wel voor betere integratie tussen soft- en hardware. Simpelweg omdat ze het beide zelf ontwikkelen. Dat is ook het probleem bij Apple. De software gaat achter lopen op die van de concurrentie. Dat kun je niet even snel inhalen. Binnen een paar jaar zal Google voor een hele lange tijd het machtigste bedrijf ter wereld zijn. Zij vormen de belangrijkste schakel tussen producenten en consumenten. Beide partijen profiteren van de oplossingen die Google biedt. (en begin niet over privacy, die heb je ook niet bij MS, Apple, Facebook etc..)Vind het zelf wel lastig. Ben bezig met een Apple eco-systeem omdat het allemaal zo fijn samenwerkt. Maar voor hoelang blijft dat?Soms bekruipt mij het gevoel dat er een soort ‘Video 2000′ gevalletje op komst is, en zeker niet bij Google…Overigens blijft het wel vreemd natuurlijk. Er is altijd weer de bijna ‘heilige oolog’ tussen Apple en Android. Dat is bijna net zoiets als Tessla vs Benzineauto’s. De 3 (of 10 als je kleur en geheugen meetelt) iPhones nemen het op tegen honderden nu beschikbare android telefoons. Alleen Samsung heeft er al een stuk of 30.Vorig jaar zag OpenSignal nog dat er 3997(!) verschillende androiddevices hun applicatie gebruikte.Het zou mooi zijn dat de diverse systemen beter met elkaar samen gaan werken. Goed voor de consument en uiteindelijk ook voor een groot deel van de bedrijven. concurrentie houdt elkaar scherp.

    Ik ben het met je eens. Ik moet er niet aan denken een Android te hebben als ik de problemen zo hoor van vrienden maar ik denk dat Apple met iOS 7 teleur gaat stellen.

    Probleem: Apple is alleen Apple. Iets handigs als ReadingList is voor mij niet handig omdat ik op mijn werk geen Apple heb. Ik gebruik Pocket.
    iMessage… heel praktisch, hoewel: de helft van mijn vrienden hebben geen Apple… dus ik gebruik Whatsapp.
    Enzovoort.

    Het sterke punt van Google is dat ze ontwikkelen voor iOS… Apple ontwikkeld geen apps voor Android en dat zouden ze misschien toch eens moeten doen om bestaansrecht te houden.

    Als je iMessage als echt whatsapp concurent kunt inzetten kun je namelijk op je eigen device je ecosysteem handhaven terwijl je dus buiten het ecosysteem kunt communiceren.

    Daarnaast moeten er open standaarden komen (en dus niet die van Samsung of Apple). Nu heb je straks 6 soort passbook, 5 game centers… en gebruikt uiteindelijk niemand het. Omdat je vrienden of bedrijven weer het andere hebben of er geheel geen gebruik van maken.

  10. @Gabor van Haren:

    Hij heeft een zeldzame keelziekte. Dat is waarom zijn stem zo raar klinkt.

  11. Google groeit en groeit maar, word je bijna bang van.
    Ondanks de privacy schending (wat niet alleen bij Google gebeurt natuurlijk) loont het steeds meer om Google te gebruiken. 1 account voor alles, echt alles. Ook houden ze de webtrends echt goed bij, alles ziet er zo gelikt en strak uit.

    Nog steeds zijn de apps voor iOS van Google mooier dan op Android en ik zal sowieso bij apple blijven, maar merk toch dat alles bij Google uitkomt en ik steeds meer diensten gebruik. Twijfel nu ook om contacten en agenda via Google bij te houden, en voordat ik het weet heb ik niks meer via iCloud…

  12. Origineel geplaatst door Goochelaar:
    Nog steeds zijn de apps voor iOS van Google mooier dan op Android en ik zal sowieso bij apple blijven, maar merk toch dat alles bij Google uitkomt en ik steeds meer diensten gebruik. Twijfel nu ook om contacten en agenda via Google bij te houden, en voordat ik het weet heb ik niks meer via iCloud…

    Ik heb mijn contacten ook bij Google staan, omdat ik ook Android-apparaten gebruik. Dat is het mooie aan Google: je hebt bij hun de keuze welk OS (Android of iOS) je wilt gebruiken voor hun diensten. Daarnaast gooit Apple geregeld vanalles overhoop (van mac.com via me.com naar icloud.com) en heb ik dus veen vertrouwen dat over 3-4 jaar deze diensten nog hetzelfde zijn bij Apple. In Google heb ik wat dat betreft meer vertrouwen. Gmail is Gmail en zal altijd Gmail blijven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.