Reacties voor: Google Inbox: nieuwe mailapp werkt totaal anders

Google's Inbox is een compleet nieuwe e-mailapp voor iPhone en Android, waarbij je op basis van uitnodiging alvast toegang kan krijgen.
Lees het complete artikel → Google Inbox: nieuwe mailapp werkt totaal anders
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Lijkt me een fijne mail-app!

  2. Ziet er goed uit!

  3. Soms, als ik dan weer ‘s in Gmail zit, voel ik weer ‘s hoe snel die hele Google-cloud eigenlijk is. Als je dat dan vergelijk met die trage iCloud van Apple, vraag ik me wel ‘s af waarom ik nog niet volledig overgestapt ben naar de Google-omgeving :S

    Toevoeging: Ik weet wel dat m’n iMac m’n laatste Mac is. Daarna een Chromebook 🙂

  4. Ziet er gelikt uit. Als het nu ook nog goed werkt!

  5. Origineel geplaatst door JW
    Soms, als ik dan weer ‘s in Gmail zit, voel ik weer ‘s hoe snel die hele Google-cloud eigenlijk is. Als je dat dan vergelijk met die trage iCloud van Apple, vraag ik me wel ‘s af waarom ik nog niet volledig overgestapt ben naar de Google-omgeving :S
    Toevoeging: Ik weet wel dat m’n iMac m’n laatste Mac is. Daarna een Chromebook

    Want op een Chromebook kan je ook meer doen dan op een iMac!

  6. @020: Dat zeg ik niet. Een Chromebook is voor bij voldoende.

  7. Origineel geplaatst door JW
    @020: Dat zeg ik niet. Een Chromebook is voor bij voldoende.

    Ben benieuwd hoe snel je terug komt rennen :p.

    De reden dat je nog niet over bent op Gmail is volgens mij omdat je toch wel weet dat het winstmodel van Google volledig is gebaseerd op het verkopen van jou data. Alles wat je doet wordt bijgehouden en gebruikt.

    In je onderbewustzijn weet je namelijk dat Apple geld verdient met hun hardware en diensten die ze aanbieden want je betaalt er voor. Bij Google lijkt alles Gratis of spotgoedkoop maar je betaald er met je hele privacy voor.

    Kijk maar wat je doet…

  8. @Yah: Puike reactie. Had het zelf niet beter kunnen zeggen. Niemand van deze technologie reuzen is overigens heilig, Apple niet, maar Google evenzeer niet.

    Het filmpje ivm Inbox maakt het concept niet duidelijker vind ik. Behalve dan dat zijn werking gebaseerd is op nog meer data van en over jou te gebruiken. Ik pas.

  9. Het is waar dat Google met je persoonlijke gegevens aan de haal gaat. Zo was ik op vakantie en als ik een vlucht gad geboekt, een hostel had gereserveerd en een bevestiging via mijn Gmail kreeg dan zag ik dat vervolgens in de Gmail maps app terug. Op de locatie van het vliegveld en de hotels werd weergegeven hoe laat mijn vliegtuig vertrok en welke dagen ik in het hostel verbleef. Best handig maar had hier nooit ergens iets voor “aangezet”.. Het was er gewoon. Stond vast ergens in de kleine regeltjes dat ze dat mogen. Bewijs dat Google uit je mails info haalt en in een andere app kan verwerken. God mag weten wat ze allemaal nog meer uit je mailbox vissen.

  10. Als je dit gaat gebruiken dan kan Google ECHT alles in de gaten houden.
    Ik vindt dat de positie van Google veel te invloedrijk wordt.
    Ze weten waar je bent en bent geweest, hoe laat, maar straks ook al vooruit door in jou agenda te kijken. Zo koppel je alles aan elkaar en ook nog met meerdere personen en je hebt de grootste wereldwijde controle firma die er is.
    Krijg een beetje het “Terminator” gevoel.

  11. @Petje: Begrijpelijk, maar daarom is het juist goed dat Apple concurrentie heeft van Google. Beiden leveren vergelijkbare diensten gebaseerd op verschillende verdien-modellen, maar als één van de twee het monopolie zou hebben werden we daar uiteindelijk allemaal de dupe van.

    Nu heeft iedereen de vrije keus bij wie men zich het prettigst voelt en bereiken geen van tweeën daardoor de absolute macht in tech-land.

  12. Even terug naar de app: klopt het dat de notifications geen geluid hebben? Als ik een notification krijg van inbox zie ik alleen de banner verschijnen, maar geen geluidje.

  13. Lijkt mij prima app. Maar ik ben er niet achter of het de standaard mailbox van IOS kan vervangen. Serveradressen en emailadressen van anderen dan Google kunnen niet toegevoegd worden. Of zie ik iets over het hoofd?

  14. @Yah: Tuurlijk joh, Apple is helemaal niet geïnteresseerd in jouw persoonsgegevens. Slaap lekker!

  15. @Remy: Ik heb geprobeerd een hotmail-adres toe te voegen, maar is mij niet gelukt.

  16. Origineel geplaatst door bibo
    @Yah: Tuurlijk joh, Apple is helemaal niet geïnteresseerd in jouw persoonsgegevens. Slaap lekker!

    Je komt vrij ongeïnformeerd over.

    A major difference between the two systems, however, is that Apple says Apple Pay will have no access to the user’s purchase information except for the most recent purchases listed in Passbook, which also carries the user’s credit card and bank account information. Google, on the other hand, sees information on the user’s purchases, which could make or break the decision for any user to use Google Wallet.

    “We are not in the business of collecting your data so when you go to a physical location and use Apple Pay, Apple doesn’t know what you bought, where you bought it or how much you paid for it,” says Apple senior vice president Eddy Cue in what could be a subtle jab at Google. “The transaction is between you, the merchant and your bank.”

  17. Dus Google is in principe net mijn vrouw 🙂 , die wil ook altijd weten waar ik ben en wat ik doe en met wie en waarom !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.