Reacties voor: Google Home kan flinke concurrent worden van HomeKit

Google Home is een geduchte concurrent voor Apple's HomeKit. Met een leuk uitziende speaker en een open platform zou Google Home veel sneller kunnen groeien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Met een groot verschil.., Google Home werkt met Google.com en Google Now. Daar kan Apple (Siri) nooit tegen op. Google Now is echt (helaas) een stuk beter ontwikkeld dan Siri.

  2. Siri was leuk in het begin. Maar nu begint het achter te lopen omdat de assistentes een snellere ontwikkel cyclus hebben naar mijn mening. Sinds de onthulling van Siri is er eigenlijk nog niks echt nieuws meer bijgekomen……

  3. Ik begin er meer en meer naar te verlangen om uit de walled garden van Apple te stappen. Ik wil dat alles mooi samenwerkt en als Google dat beter kan realiseren dan Apple….

  4. Pardon? Google home een concurrent van Homekit ? Homekit is officieel nog niet eens uit of het heeft dat hele homekit omvergeblazen.

    Laten we eerlijk zijn. Homekit is nooit van de grond gekomen. Bijna niemand in mijn omgeving heeft er ooit van gehoord en diegene die er wel van gehoort hebben weten niet eens wat het inhoudt.

  5. Apple maakt prachtige telefoons, maar de ontwikkeling van nieuwe software gaat wel erg traag in vergelijking met Google en Microsoft. De ontwikkeling van Facetime, Mail, Contacten, Appstore, iCloud, Pages, Foto’s, Video’s, iTunes etc. ligt vrijwel stil. Ik hoop echt dat OS X 10.12 eens gaat knallen en niet dat Siri de grootste nieuwe ontwikkeling is. Opmerkelijk genoeg heb ik het afgelopen jaar steeds meer Google apps geinstalleerd. Dat had ik 2 jaar geleden nooit gedacht.

  6. Ik ben het eens met Tom en Bobo.

    Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen.

  7. Fijne gedachte…… Een microfoon van Google in je huis, geef mij maar het “beperkte” Siri.

  8. TUUUUURLIJK. Jullie gebruiken het al drie jaar uiteraard. Kom op zeg wat een baarlijke nonsens weer allemaal. Het is een aangekondigd product. VAPORWARE noemen ze dat.

  9. @Daan: Kunnen ze het afluisteren nog verder uitbreiden.

  10. Heb alleen een e-mail adres van gmail en de startpagina van google en voor de rest hoef ik helemaal niks van google

  11. Dit was nog wel redelijke vaporware. Grappig was dat ze amazon echo zelfs noemden, maar niet duidelijk maakten waarom dat achter zal blijven.

  12. Siri NL is vreselijk. Nu Google al een tijdje in staat blijkt wél te willen en kúnnen verbeteren, hoop ik dat ze bij Apple eindelijk eens hard wakker geschud worden en weer eens wat grotere stappen durven te zetten. Dat Apple vandaag de dag op vele fronten van rechts wordt ingehaald door de concurrentie (bijvoorbeeld: beperkte functionaliteit Siri (vs Google assistant) , camera kwaliteit (Samsung S7 >> 6s (plus)), of wat te denken van optische zoom en achteraf scherp stellen mbv dubbele lenzen (Huawai P9), etc… ), zal hier hopelijk flink bij helpen. Cook zal véél meer op innovatie moeten inzetten dan nu het geval is.
    Dat gezegd hebbende zal ik proberen zoveel mogelijk ‘gratis’ diensten waarbij je zélf het product bent (zoals Google) vermijden. Dan toch nog maar liever Apple.

  13. Cook moet helemaal niks. Degene die roept dat Apple voorop moet lopen met nieuwe uitvindingen als eerste uit te brengen heeft t na al die jaren nog steeds niet begrepen..!! Apple draait om dingen te combineren en te verbeteren zodat er een totaal nieuwe/betere gebruikservaring ontstaat, nietsmeer en niets minder.

  14. Verder mag iedereen zelf weten wat hij/zij doet en koopt, maar Google begint voor mij een steeds grotere no go te worden.
    Ik citeer een stukje uit een ander artikel op deze site:Runkeeper doet er trouwens ook niet geheimzinnig over. We hebben de privacyvoorwaarden van de app erbij gepakt en ze zeggen in vrij klare taal dat ze je locatiegegevens delen met derde partijen. Soms automatisch (bij Google), soms alleen als je toestemming geeft (bij Facebook).
    Ik vind zoiets schrikbarend, zeker omdat veel mensen dat normaal schijnen te vinden…

  15. Ben benieuwd. Het wordt nu natuurlijk mooi voorgesteld maar er zal vast een teleurstelling om de hoek komen. Dat is bij iedereen (!) zo. Pro Active van Siri klonk ook fantastisch maar ik gebruik het echt NOOIT!

    Een microfoon van Google die altijd meeluisterd? Nee dank je. Van Apple zou ik dat wel durven… maar die lopen behoorlijk achter.
    – waarom kunnen we nog niet zoeken op dingen in foto’s (zoals bij Google).
    – waar blijft homekit? is het zo duur dat bedrijven niet mee willen werken?
    – waarom verstaat siri nog steeds zo slecht nederlands.

  16. @sem schilder: Spraak herkenning op de computer is ook niet nieuw wij hadden vroeger op onze oude Commodore Amiga computer al een voice command line interface. Programeren door spraak. Zo ook met Videobellen, ook dit kon ik al jaren geleden op mijn Amiga.

    Wat wel een nieuwe ontwikkeling is, is het verbeterde gebruikers gemak en de kwaliteit van het systeem.

    M.a.w. zeggen dat er niks nieuws komt is niet helemaal waar. De functionaliteit wordt steeds beter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.