Reacties voor: Gboard in het Nederlands: gebruik Google’s slimme toetsenbord nu in het Nederlands

Nu Gboard Nederlands ondersteunt is het toetsenbord interessant als vervanger van het standaard iPhone-toetsenbord. Via de Google-app installeer je de Nederlandse versie van Gboard, zodat je woordvoorspellingen en autocorrectie krijgt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Iemand een idee of de app ook Azerty toetsenborden in combinatie met Nederlandse taal ondersteund? Voor ons Belgen…

  2. @Bram: Jep, kan.

  3. Hoe moeilijk kan het zijn om de officiële Gboard-toetsenbord in meerdere talen beschikbaar te stellen, die informatie (technologie) heeft Google toch al lang? Heb het idee dat ze dit express uitstellen omdat Gboard al een aantal jaar beschikbaar is voor andere talen.

  4. Origineel geplaatst door Sorosh
    Hoe moeilijk kan het zijn om de officiële Gboard-toetsenbord in meerdere talen beschikbaar te stellen, die informatie (technologie) heeft Google toch al lang? Heb het idee dat ze dit express uitstellen omdat Gboard al een aantal jaar beschikbaar is voor andere talen.

    En wat is de meerwaarde van het “expres(s)” uitstellen?
    Hier nog geen update voor de Nederlandse taal. Deze zal straks wel verschijnen. Ik ga het in elk geval een poging geven. Vind de interface erg prettig!

  5. @Alex: geen idee, ik werk niet bij Google. Kan me echter niet voorstellen dat ze zo veel tijd nodig hebben om dit ook in andere talen beschikbaar te stellen. Hoelang bestaat Google Translate nu al? Niet hetzelfde concept, maar op het gebied van taal kunnen ze hier veel informatie uit halen. En dan nog maar te zwijgen over al die talenten die daar werken en de taal goeroes die Google zou kunnen inhuren (of er al werken). Het is simpelweg overduidelijk dat dit project geen prioriteit heeft voor Google!

  6. Vraag me alleen af wat Google kan zien? Alleen mijn zoekacties of ook letterlijk elke toetsaanslag?

  7. Het zou pas echt fijn zijn als ik in plaats van die voorspellingsfunctie daar gewoon het ”numboard” neer kan zetten. Er is geen 1 app die dat kan…

  8. Iemand enig idee of het wel save is en dat ze niet met je mee kunnen kijken als je tiept snapje

  9. @Mouse: Volgens mij weet je dat nooit zeker als je volledige toegang aanzet, zeker met een bedrijf wat leeft van zulke data als Google.
    Vandaar dat je iPhone vanzelf overschakelt naar het standaard toetsenbord als je ergens een wachtwoord in moet vullen

  10. Nooit begrepen waarom je een aparte Google app nodig hebt. Toch gewoon in safari zoeken. Of Siri.
    En dan nog steeds geen Nederlands in standaard Gboard-toetsenbord. Belachelijk. Geen stap vooruit dus

  11. Hier geen Nederlands!

  12. Origineel geplaatst door Ricardo Dimmendaal
    Het zou pas echt fijn zijn als ik in plaats van die voorspellingsfunctie daar gewoon het ”numboard” neer kan zetten. Er is geen 1 app die dat kan…

    Kan met Fleksy volgens mij..

  13. Niet twee talen tegelijk? Dat is jammer. Toch maar SwiftKey blijven gebruiken dan… Verder een top keyboard. Iemand enig idee hoe dat zit met tegelijk twee talen gebruiken? Volgens mij kan dat op Android wel…

  14. Goed toetsenbord. Het swypen werkt beter dan met Swype. De voorspelling zal nog moeten leren. Twee talen zijn wel te gebruiken. Via de instellingen van de Google app. Daarna met het wereldbolletje makkelijk van taal te wisselen. Voor mij wordt het wel een blijvertje denk ik.

  15. Geen Nederlands nog, coming soon staat er!

  16. Zo zonde weer. Op Android kan je gewoon Nederlands en Engels door elkaar typen zoals met SwiftKey, maar op de iOS versie van Gboard moet je op het wereldbolletje tappen om van taal te wisselen. Ik blijf SwiftKey gebruiken dus.

  17. Is het mogelijk om dit toetsenbord als standaard in te stellen?

  18. Origineel geplaatst door Sorosh
    Hoe moeilijk kan het zijn om de officiële Gboard-toetsenbord in meerdere talen beschikbaar te stellen, die informatie (technologie) heeft Google toch al lang? Heb het idee dat ze dit express uitstellen omdat Gboard al een aantal jaar beschikbaar is voor andere talen.

    Gboard is 9 maanden uit, niet al jaren zoals jij beweert.

    Daarnaast kan ik me goed voorstellen dat het wat moeite kost om meerdere talen toe te voegen aangezien het veel meer is dan een toetsenbord.

  19. @Madeliefje: Dat staat in het artikel.

  20. Was bij mij eerst niet zichtbaar. Na het verwijderen en opnieuw installeren wel. Werkt overigens fantastisch!

  21. Origineel geplaatst door Jan Willem
    @Madeliefje: Dat staat in het artikel.

    Dat staat er dus niet in, maar heb het ondertussen wel gevonden 😉

  22. Origineel geplaatst door Jan Willem
    Was bij mij eerst niet zichtbaar. Na het verwijderen en opnieuw installeren wel. Werkt overigens fantastisch!

    Bij mij ook na het verwijderen geen Nederlands beschikbaar… Bij het zoeken in iTunes store staat ook nog altijd dat hij voor het laatst met firmware 1.2.3 in november 2016 is geüpdate. Vreemd…

  23. Origineel geplaatst door Joep
    Gboard is 9 maanden uit, niet al jaren zoals jij beweert.
    Daarnaast kan ik me goed voorstellen dat het wat moeite kost om meerdere talen toe te voegen aangezien het veel meer is dan een toetsenbord.

    Je hebt helemaal gelijk, ik neem me woorden terug: wat andere bedrijven (zoals de makers van Swiftkey) al minstens 9 maanden kunnen (een goede toetsenbord in het Nederlands uitbrengen), dat kan Google niet in 9 maanden realiseren. Google heeft natuurlijk veel meer tijd nodig om het product perfectioneren, begrijpelijk! Het enige wat ik dan niet begrijp is het feit dat de functionaliteit wel binnen de Google-app beschikbaar is, kan je dit ook voor me ophelderen (serieuze vraag)?

  24. Ik heb daarnaast heel toevallig een bug gevonden waardoor de Nederlandse taal overal werkt. Wanneer je de officiële G-board toetsenbord hebt geïnstalleerd en je in de Google app de Nederlandse taal gebruikt, blijft de toetsenbord ‘hangen’ op de Nederlandse taal in andere apps. Soms schiet die weer terug naar Engels, maar als je vervolgens weer de Google app opent en terug gaat naar de vorige app, doet de Nederlandse taal het weer.

    Heb echter het gevoel dat voorspellingen iets beter werken met Swiftkey, de tijd zal het echter leren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.