Reacties voor: Google Foto’s: onbeperkt foto’s opslaan voor iOS

Google Foto's is een nieuwe fotodienst van Google, met onbeperkte online opslagruimte en een iOS-app om de foto's te beheren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Misschien onterecht maar op de één of andere manier vertrouw ik Google mijn foto’s gewoon niet toe. Ik denk echt niet dat mijn foto’s interessant genoeg zijn om ze de wijde wereld in te sturen maar het feit dat er een analyse op de foto’s wordt losgelaten maakt me al ongemakkelijk. Misschien alleen om te indexeren met de beste bedoelingen maar gratis bestaat niet in deze wereld.

  2. Flickr kun je helemaal potdicht zetten (foto’s alleen voor jezelf zichtbaar) en je krijgt gratis 1 terabyte.

  3. Toch jammer dat we moeten kiezen tussen cholera en de pest. Ik vertrouw mijn foto’s niet toe aan Google vanuit een privacy standpunt en niet aan Apple vanuit een technisch standpunt.

    Als ik ze bij Google parkeer ben ik ongetwijfeld het ownership kwijt. Als ik ze bij Apple parkeer, dan gebruik ik iCloud dat nog steeds niet goed werkt en raak ik de foto’s zelf misschien wel kwijt.

    Als Apple fan ben ik onlangs toch overstag gegaan en heb ik iCloud Photo Library geprobeerd. En jawel, dikke miserie. 90% van mijn foto’s komen niet toe op mijn iOS device. Ontbrekende thumbnails en downloaden van een foto stopt aan 25%.

    Net zoals MobileMe, iDisk, iTunes Match, Apple Maps is ook dit weer een tegenslag. Wanneer gaan ze hun services nu eens deftig laten werken, daar bij Apple?

  4. Jammer dat ze de foto’s comprimeren of anders de opslagruimte beperken. Dat is echt de dealbreaker.

  5. Gratis onbeperkt van google. Zegt genoeg lijkt me. Ik heb er ook geen fijn gevoel bij en geef het liefst zo min mogelijk af aan google.

  6. @Tom: Volgens mij ligt het probleem eerder bij jou dan bij Apple zelf. Want hier werkt iCloud Photo Library prima. Nooit echt een probleem mee gehad. Wel kleine, vooral in het begin. Maar inmiddels lijkt het gewoon heel betrouwbaar te werken hier.

  7. @Tom: Dit is nou net de reactie van Apple fans waar de rest van de wereld ons zo mee uitlacht. “You’re holding it wrong.”

    Kan je mij eens uitleggen wat ik verkeerd kan doen? Het is één enkele schakelaar op iOS. Éen! Er valt helemaal niks verkeerd te doen. Het zou gewoon moeten werken, maar het werkt niet. En daar sta je dan.

    Ik verkies Apple boven Google, maar je kan veel van Google zeggen, maar niet dat hun services niet werken. Altijd bloedsnel, altijd bereikbaar.

  8. Here maps is zoveel beter dan google maps. Ik heb laatst nog 200gb bij microsoft gekregen voor opslag.

  9. Origineel geplaatst door WvB22
    Misschien onterecht maar op de één of andere manier vertrouw ik Google mijn foto’s gewoon niet toe. Ik denk echt niet dat mijn foto’s interessant genoeg zijn om ze de wijde wereld in te sturen maar het feit dat er een analyse op de foto’s wordt losgelaten maakt me al ongemakkelijk. Misschien alleen om te indexeren met de beste bedoelingen maar gratis bestaat niet in deze wereld.

    precies, dit voelt als Facebook. Weg privacy!. En inderdaad bestaat gratis niet, dus hier zit voor hen vast een lucratief verhaal achter…

  10. Gratis bestaat niet, iedereen moet eten. Naïef is denken dat je niet betaald. Keuze is, betaal je met privacy of met euro’s of gebruik je het helemaal niet.

  11. @Jan: precies. Waarom dit verkiezen boven Flickr? Geen compressie daar bij het opslaan van je DSLR foto’s en video’s.

  12. Ik heb geen ervaring met Flickr, maar is dit “geweldige” alternatief ook helemaal gratis? Indien ja, waarom gebruikt niet iedereen dit en waarom zou de privacy daar beter zijn voor een gratis dienst?

  13. App even geprobeerd, lijkt in de basis erg op de foto’s app van Apple. Vindt alleen dat het bewerken in de app van Apple een stuk makkelijker werkt en het is ook een stuk uitgebreider (je kunt de foto bv niet uitsnijden in de google app). Enige waar ik in de Apple app af en toe tegen aan loop is dat ik foto’s niet of niet volledig kan laden, dit moet m.i. echt beter. Daarom toch google foto’s maar wat langer proberen…

  14. @Gaetan: Omdat je verplicht bent een Yahoo-account aan te maken en daardoor dus veel mensen afhaken door de moeite die het kost.

    Flickr is serieus ideaal en heeft goede privacyvoorwaarden.

  15. Ik heb al een Picasa app en abonnement. Hoe gaat dat samen met deze nieuwe Google app?

  16. Maak je eigen cloud!
    Die kan je zelf beheren. Van alles ermee doen wat je wilt, uitgebreid of beperkt. Is niet “gratis” maar heb je wel zelf de volledige zeggenschap en controle over.

    Er bestaan allerlei oplossingen voor een eigen cloud. Om relatief goedkoop en onafhankelijk te starten kan je vanaf ca. 20 euro al hardware kopen. Daarop sluit je een usb stick of harddisk o.i.d. aan die je toch al hebt en je draait je eigen cloud met je bestanden, foto’s en kan je films streamen.

    Zie ook de reacties hier.

  17. @PT: Goeie tip, maar een waarschuwing is op zijn plaats. Pas wel op met de beveiligingsinstellingen van je personal cloud! De standaardinstellingen blijken vaak te gebruikersvriendelijk waardoor het middel erger kan zijn dan de kwaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.