Reacties voor: Na Facebook biedt ook Google excuses aan voor ‘meegluur-app’

Ook Google heeft een app gebruikt om gebruikersdata te verzamelen. De app hield in de gaten welke activiteiten gebruikers met hun iPhone uitvoerden en gaf daarvoor beloningen. Het gaat om de Screenwise Meter-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Schandaal na schandaal. Houdt het ooit op?

  2. Google en Facebook moet je zoveel mogelijk vermijden en blokkeren. Dat is niet zo moeilijk.

  3. Origineel geplaatst door Rednose
    Google en Facebook moet je zoveel mogelijk vermijden en blokkeren. Dat is niet zo moeilijk.

    Dat geldt voor jou en mij waarschijnlijk, maar meer. Dan de helft is zwaar verslaafd aan mobiel cq Facebook en soortgelijke apps

  4. Laatste alinea: by Apple is dit een bug en zitten niet mee te luisteren of kijken, bij Facebook is het kwader trouw en doen dat wel. Wel even heel iets anders….

  5. “Voor Apple komt het nieuwe privacyschandaal bij Facebook overigens wel goed uit: dit leidt de aandacht af van de FaceTime-bug waar Apple zelf mee te maken heeft.”

    Aanname journalistiek, gotta love it..

  6. Origineel geplaatst door Rednose
    Google en Facebook moet je zoveel mogelijk vermijden en blokkeren. Dat is niet zo moeilijk.

    Als je dat beweerd heb je er geen flauw idee over wat er in apps en sites allemaal op de achtergrond gebeurd. Vrijwel elke site maakt gebruik van en/of Google Analytics, Google Fonts, Google CDN’s. Google op DNS niveau blokkeren zorgt ervoor dat veel sites gewoon niet te laden zijn.

    Voorbeeld:
    Jij gaat naar website x waar bv jquery of bootstrap via google cdn wordt geladen, google weet inmiddels wel jouw unieke computer/telefoon identiefier, koppel dat met de cdn download en there you go. Google weet dat jij website x hebt bezocht.

    FB doet in theorie hetzelfde met een hun Facebook Pixel tracking script en like buttons. Deze zijn gelukkig nog wel relatief eenvoudig te blokkeren

  7. @Jochem: Daarom zei ik ook zoveel MOGELIJK 😉

  8. (Red.) Info over intrekken enterprise certificaat toegevoegd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.