Reacties voor: Google Chrome webapps ook op de iPad te gebruiken

De applicaties van Google Chrome zijn ook op de iPad te gebruiken, omdat ze gebaseerd zijn op HTML5, CSS3 en JavaScript.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Dit heeft volgens mij meer toekomst dan losse apps. Ze zijn immers vanaf meerdere plaatsen te benaderen en je hoeft niet steeds op updates te wachten.

    Devs kunnen hun content aanpassen wanneer ze willen. En Apple heeft er gelukkig niet zoveel over te zeggen. Zeker als de beleving ook nog eens (bijna) net zo goed is als een native app.

  2. Het voordeel voor developers is dat ze zo een universele app hebben voor alle producten. Je hoeft dan alleen per platform een app te maken die gewoon linkt naar die specifieke website, en misschien een cache heeft zodat je ook buiten internetbereik de app kunt openen en gebruiken.

    Jammer dat het nu weer allemaal met chrome wordt verbonden terwijl het eigenlijk iets universeels is. Google zorgt alleen voor een centrale store.
    De woorden ‘app’ en ‘marketplace/store’ zijn magische woorden schijnbaar.

  3. vind de NYT site op mijn iPad helemaal niet als een native app aanvoelen. Gaat niet vloeiend

    html5 is wel veel mooier

  4. @Vince: Ik ben het hier helemaal mee eens en wil daar aan toevoegen dat hiermee de Itunesstore zijn beste tijd heeft gehad.

  5. Origineel geplaatst door Vince
    Dit heeft volgens mij meer toekomst dan losse apps. Ze zijn immers vanaf meerdere plaatsen te benaderen en je hoeft niet steeds op updates te wachten. Devs kunnen hun content aanpassen wanneer ze willen. En Apple heeft er gelukkig niet zoveel over te zeggen. Zeker als de beleving ook nog eens (bijna) net zo goed is als een native app.

    Goh, misschien is het je ontgaan, maar dit kan al vanaf dag 1 van de iPhone. Native apps kwamen pas veel later.

  6. Origineel geplaatst door okidoki
    @Vince: Ik ben het hier helemaal mee eens en wil daar aan toevoegen dat hiermee de Itunesstore zijn beste tijd heeft gehad.

    De polulariteit van webapps heeft zich al bewezen: Er wordt nauwelijks gebruik van gemaakt.

  7. Origineel geplaatst door Anonymous
    Goh, misschien is het je ontgaan, maar dit kan al vanaf dag 1 van de iPhone. Native apps kwamen pas veel later.

    Het was me niet ontgaan, maar je bent het hopelijk met me eens, dat nu 3 jaar later, we vele apps hebben en nog maar een handjevol echte HTML5 websites. (relatief gezien). Er is wel een x een claim voorbij gekomen dat 50% van de content inmiddels via HTML5 beschikbaar was, maar dat ging slechts over video. En niet zo gek, aangezien dat Youtube vrijwel in zijn 1tje is.

  8. is het dan niet mogelijk een web app te maken die automatisch fullscreen load? dat je dus niet meer het gevoel hebt in een browser omgeving te vertoeven.

  9. Nadeel van zo op je iPad lezen is dan wel weer dat je niet even gemakkelijk even inzoomt. En dat is nou net de reden waarom ik zo graag het echte leeswerk op iPad doe.
    Tenminste werkte dat niet bijndie grome versie.

  10. @M Ja hoor, dat is mogelijk. Het is alleen niet altijd per se handig, omdat je dan de browsernavigatie kwijt bent en je (in Safari tenminste) vrij vaak ‘uit’ de web app gaat zonder terug te kunnen. Een probleem dat je in, ik noem maar wat, Atomic, dat kan switchen naar fullscreen en met echte tabs werkt, niet hebt.

    @Gonny Die offline caching van de NYT is nogal nep. Heel veel wordt niet opgeslagen, beeld valt weg, verwarring alom. HTML5 kan prima lokaal opslaan, maar voor een nieuwsapp, met een flinke hoeveelheid vaak te verversen content, is het niet erg zinvol.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.