Reacties voor: Google Chrome voor Mac gaat animaties pauzeren om je accu te sparen

Google introduceert spoedig een slimme pauzeerfunctie die animaties automatisch pauzeert als je ze niet gebruikt. Dit moet een merkbaar verschil opleveren voor je accuduur.
Lars Paymans -

Reacties: 5 reacties

  1. Dit zal al een hele poos in safari verwerkt

  2. “Flash is de belangrijkste manier voor webpagina’s om animaties af te spelen, waaronder video’s”

    [Needs citation]. Volgens mij is HTML5 inmiddels vaker gebruikt dan Flash. Bedenk dat iOS niet eens Flash ondersteunt. Ik heb daar tegenwoordig eigenlijk geen last meer van.

    Na herinstallatie van mijn OS kwam ik er pas na een paar maanden achter dat ik Flash miste. Misschien is de oplossing wel op het gewoon niet meer te installeren 🙂

  3. App Nap voor plug-ins?

  4. Origineel geplaatst door Vincent
    App Nap voor plug-ins?

    Het lijkt er wel op. Is Chrome niet de enige grote browser die nog standaard alles meteen laadt zodra je een nieuw tabblad opent? Safari en Firefox doen dat al een tijdje niet meer. Als je een video in een nieuw tablad opent, ongeacht of Flash of HTML5-video zal Chrome alvast de video laden en afspelen, tenzij je plugins helemaal uitzet en handmatig er op moet klikken.

  5. Chrome heeft in de laatste stabiele versie standaard plug-ins al uitgezet (en anders doe ik het handmatig wel) dus een beetje een vreemde move tenzij ze het weer aan gaan zetten. De grote platforms als Netflix gebruikten overigens een tijd Silverlight ipv flash en stappen nu gelukkig over op HTML 5. Youtube wil zelfs helemaal weg van flash zodra mensen stoppen met internet explorer 9 te gebruiken. Alle laatste browsers ondersteunen sowieso HTML5 video

    Netflix is zelfs in 2014 al overgestapt op HTML5. Youtube’s nieuwe speler (beta) is HTML5-only

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.