Reacties voor: Google CEO haalt uit naar Apple: ‘Privacy moet voor iedereen zijn’

Google's CEO Sundar Pichai heeft in een opiniestuk in de New York Times uitgelegd hoe Google omgaat met privacy en de gegevens van gebruikers. Pichai legt wat zijn bedrijf doet op het gebied van privacy en toegankelijkheid. Het is voor het eerst dat Google daar zo sterk de nadruk op legt.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Belachelijke sneer. Als je het zo belangrijk vindt, zorg er dan voor. Apple is wellicht duur, maar heeft nooit gezegd dat Google maar biet aan privacy moet doen. Dat heeft Google zelf volledig in de hand…

    Kortom, niet zeuren op duurdere producten die het wel ‘degelijk’ voor elkaar hebben, maar zorg er gewoon voor dat je het zelf ook goed voor elkaar hebt.

  2. Als ik dan zie dat Google nu veel functies uit de cloud naar het toestel gaat brengen (ai, spraakherkenning)(overigens knap werk!), dan moet Apple zich achter de oren gaan krabben. Wat rechtvaardigt straks nog de Apple prijsbonus? Mooi dat het lijkt(!) alsof Apple een flinke concurrent naast zich gaat krijgen. Concurrentie is gezond en wie weet krijgt Apple een boost om niet alleen naar aandelen te kijken.

  3. Sorry hoor CEO Google, gaan we nu ineens het braafste jongetje van de klas spelen omdat er kritiek was.
    Eerst de buit binnen halen en dan ineens het roer om.
    Dus NU is privacy ineens belangrijk?
    Privacy is geen luxe product? Nee eerst miljarden verdiend aan het verkopen van alle vergaarde gegevens en gebruikt voor uitgebreid onderzoek hoe te manipuleren etc. En nu daar de voorsprong is op verschillende diensten door het gebruik van ontwikkelde algoritmen gaan we met het vingertje wijzen.

    Pfffff…. misselijkmakend bedrijf.

  4. Apple is gewoon beter met privacy. Ik denk dat Google gewoon jaloers is omdat zei dat zelf niet goed voor elkaar hebben.

  5. Als Google met zo’n verklaring komt is het op een of andere manier meer hilarisch dan geloofwaardig… 😂😂😂

  6. Hahaha , Google en privacy in 1 zin blijft altijd hilarisch
    Ze gevenb geen ruk om je privacy en proberen zo veel mogelijk te verdienen door je gegevens te verkopen !

  7. Als de vos de passie spreekt, boer let op uw kippen.

  8. Privacy is wel degelijk een premium product. Misschien wel jammer maar zo werkt de wereld. Bedrijven verdienen immers geld aan data, data is zo machtig. Op het moment dat je data weg haalt moet het op een andere manier gecompenseerd worden door onder andere duurdere producten/services.

  9. Grotere onzin kan je je inderdaad bijna niet voorstellen
    Of het zou moeten zijn dat Apple niet een electronicabedrijf maar toch echt een consumentenbedrijf is, om dan 1 dag later een overeenkomst met SAP aan te kondigen (wat toch echt 100% B-to-B is)
    Dat CEO’s hun klanten niet serieus nemen is tot daar aan toe, maar laat ze dan verder ook niet verwachten dat hun klanten hen met dit deerniswekkende geleuter tolereren.

  10. Wat een laffe herder. Eerts 12 jaar harken en dan nu zon sneer alsof ze het allemaal zelf bedacht hebben? Zonder GDPR hadden ze deze zet niet gedaan. privacy schending is inherent aan het business model van Google.

  11. Origineel geplaatst door Johan
    Als de vos de passie spreekt, boer let op uw kippen.

    Inderdaad. Mooi gezegd.

  12. Privacy schenden is het business model van Google (en Facebook). Hoe moet google anders geld verdienen?

  13. Die Pichai draait de boel om, Apple verdient geen geld met advertentie verkopen. Google is een advertentieboer, Google producten zijn daarom goedkoper, je betaalt met je privacy zodat Google je kan advertenties kan tonen die bij je opgebouwde profiel passen.
    Als Google stopt met hun advertentie business zouden ze ook duurder worden
    Persoonlijk vind ik Apple om die reden juist goedkoper.
    Privacy mag wat kosten in de digitale wereld.
    En je hoeft niet de nieuwste iPhone te kopen.

  14. Ik snap het niet. Hoe is dit een sneer naar apple? Het is meer een sneer naar google zelf! Privacy moet voor iedereen zijn. Inderdaad google!

  15. Zolang je bij google zèlf het product bent, geen privacy. Pas wanneer google geld gaat vragen voor diensten (zoals het nu al probeert bij youtube, ed), gaat er ruimte komen voor verbetering,
    De prijs van ‘gratis’ is nu eenmaal erg hoog als het op privacy aankomt.

  16. Google deelt een sneer uit? Veel eerder dat Google zich zogenaamd overgeeft. Zij hebben dit geschapen en privacy onthouden. Beetje Trump achtig, alles draaien, maar de oprichters van Google zijn ook een beetje zo. De opmerkingen rondom privacy uit het verleden zijn en worden niet vergeten. Net zo min als van Zuckerberg.

    Heb niets met Apple, was altijd een luxe product, al ver voor Google. Apple is ook niet uit principe op privacy gaan zitten, ze zagen gewoon hun niche en die is geheel te danken aan Google e.d.

    Erg blij dat de markt begint te werken, hoewel de zogenaamde overgave van Google niet te vertrouwen is en ze al op een onvoorstelbare berg data zitten. Blijft een feit dat mensen dat zelf hebben gedaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.