Reacties voor: Google CEO Eric Schmidt maakt zich zorgen om opmars e-readers

Google-baas Eric Schmidt maakt zich druk over de opmars van e-readers. Kinderen leren er slechter door lezen, terwijl ze van games juist wel veel opsteken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. En nu opeens na dat de iPad is aangekondigd is het probleem?

  2. Dat is gewoon gericht tegen Apple. Waarom zou je op een e-reader(iPad) Oppervlakkiger lezen dan een boek?

  3. Internet verpest ook kinderoogjes. Iets waar Google zich ook niet zo heel druk om lijkt te maken.
    Google = evil 😉

  4. Ik moest hier wel even om lachen toen ik dit had gelezen. Google zelf heeft zelf s’wereld digitale boeken, MAAR als iemand anders dat na probeerd te doen dan ‘kan’ het een groot probleem zijn. Whahaha :):p.
    Ten tweede: hoe goed je kunt begrijpend lezen wordt niet bepaald door de kwaliteit van het beeldscherm, maar op het feit of iemand de tekst begrijpt. Bijvoorbeeld: ik begrijp dit artikel heel goed en ik lees op iPhone en computer. Voorbeeld nr2: als men niet goed begrijpend kan lezen op computer schermen…. wat is dan de functie van Wikipedia? Want daar wordt zoveel informatie vandaan gehaald(ook al mag het niet van school vanwege auteurs rechten en de soms afwisselende correctheid(waar trouwens ook begrijpend lezen voor vereist is om tot dat besluit te komen)). met andere worden: totale b*llshit is dit van meneertje Googletje:)):p.

  5. wel grappig ja, heeft google niet zelf flink geïnvesteerd en auteursrechten ‘en mass’ geschonden met haar radicale inscan acties in diverse bibliotheken? En nu opeens verpest dit kinderen?

    Tja, ik kan me voorstellen dat het pijn doet bij meneer Schmidt. Zijn telefoontje (Nexus One) is totaal geflopt en na de nieuwe updates die binnenkort uitkomen voor de iPhone, gaan ze bij Google nog meer klappen krijgen. De nieuwe iPhone die komend najaar verschijnt switched ook over op Bing als standaard zoekmachine wat gewoon steeds meer pijn zal gaan doen bij deze mensen.

    Google is gewoon net zo ‘greedy’ als al die bedrijven die alleen maar expanderen en overnemen en uiteindelijk dik in de problemen komen. Ik geef daarom een advies aan u meneer Schmidt: Schoenmaker blijf bij je leest!

  6. Het is niet waar wat deze man zegt. Er is meerdere malen onderzoek gedaan naar het verschil tussen digitaal lezen en lezen vanaf papier. Weet niet waar hij zijn uitspraken op grondt… 😎

  7. Oog – Hand coördinatie …..

    ach man, schei toch uit, ga toch lekker buitenspelen…

    tikkertje, blindemannetje, trefbal en nog meer van zo

  8. Ja hij heeft gelijk!

    o.0

    Hahahahaha – gefopt

  9. Met andere woorden ‘shit….we lopen weer achter op de markt’. Dit betekent vast dat we ergens dit jaar een Google-made iPad clone krijgen met de naam Goggles die HET middel is voor het “doemscenario” hierboven geschetst. Google heeft Apple aspiraties!

  10. Nou ik denk dat Schmidt ongelijk heeft. Juist méér informatie kan de jongeren bereiken toch middels een E-Reader? En aantekeningen kunnen makkelijker bewaard worden! Gewoon met een touchpen erop en je hebt ze.

  11. Wat een slap en ononderbouwde uitspraak van hem. Google 

  12. Wat een dikke onzin, deze uitspraak is echt slecht onderbouwd.
    Aangepast.

  13. Aha ik zie toekomst in de Donald duck, suske en wiske allemaal digitaal!!

  14. Onzin, zijn ze bang voor de digitalisering, dat het leesgedrag in geding zou moeten komen?

    Het is wel goed voor die arme ruggetjes van al die brugpiepers die kilo’s aan boeken mee zeulen. Cruijf: “Elk nadeel heb z’n voordeel”
    Aangepast.

  15. @dagbobert

    in epub?? ik zie t niet gebeuren

  16. Ach gut, meneertje is bezorgd ahhhhwwww

    hier een lollie!

  17. Origineel geplaatst door harry bommelmans
    @dagbobertin epub?? ik zie t niet gebeuren

    zal wel mooi zijn strips in epub of ander formaat,
    waarom niet bv zoom.nl digitaal zal wel mooi zijn!

  18. Epub zit standaard op de ipad. Comics zullen onmogelijk zijn, omdat epub geen preciese layout kan weergeven. Ook kan epub niet overweg met het zgn. Advanced formatting, nodig om comics te kunnen weergeven. Dus voor alle donald duck fans, hopen op willie wortel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.