Reacties voor: Google blijft standaard zoekmachine in iOS

Google blijft standaard zoekmachine in iOS. Google-topman Eric Schmidt bevestigde onlangs dat het bedrijf een overeenkomst met Apple daarover heeft vernieuwd.
Lees het complete artikel → Google blijft standaard zoekmachine in iOS
Michel Lusthof -

Reacties: 24 reacties

  1. Gelukkig vond Bing maar niks

  2. Mooi! Ik heb een hekel aan Bing.

  3. Gelukkig kun je Bing zelf selecteren als zoekmachine, Google gaat niet zo heel fijn om met gebruikers gegevens. Daarnaast is Bing sneller en net zo acuraat.

  4. En waarom vinden jullie Bing niks?
    Jullie haten Bing omdat het Microsoft is.

    Jullie lijken wel een stel oude luitjes. Google is met de paplepel ingegoten en jullie willen niks anders meer.

    Ik geef toe dat ik zelf ook google gebruik, maar kijk eens naar beide. Ze komen in mijn ogen bijna identiek over en hoe hun zoekalgoritme werkt weet ik niet dus hierop kan ik niet oordelen.

  5. Ooh gelukkig! Heb een tijdje bing gebruikt maar google geeft meestal relevantere resultaten, geen idee waarom. Maar mijn kennis dwingt me toch om bing weer te gaan gebruiken omdat google niet goed omgaat met gegevens.

  6. Waarom gebruikers niet meer vrij laten bij hun keuze voor een zoekmachine? Er zijn er nog wel meer dan Bing en Google. Vermoedelijk weet Big Brother Apple wat goed is voor ons.

  7. Kan Scroogle niet worden toegevoegd als zoekmachine op Iphones met een Jailbreak?

    Ik heb Scroogle als search engine in Firefox, lijkt me dat het in Safari ook wel moet kunnen..

  8. Wat doet Google precies met die gegevens dan?

  9. Hoogstens dat zoekopdrachten worden bewaard met je ipadres. Iets wat MS vast ook doet met Bing

    Beetje bangmakerij van de users hier.

  10. Yeah right. En de gebruikers die voor Google waarschuwen hebben waarschijnlijk wel een (‘onbeveiligde’) Hyves of Facebook account. Heb je zoveel te verbergen dat je bezorgd bent over de privacy van oa Google? Dan kan je beter helemaal niet op t internet gaan rondstruinen.

  11. Kan mij het schelen dat Google weet waar ik op gezocht heb..kan ook zijn dat ze dat gebruiken om de zoekopdrachten te verfijnen of wat dan ook..kan mij weinig schelen..vind Google zeer fijn werken.
    Dan weten ze maar dat ik naar een camping heb gezocht in Frankrijk ofzo..who cares.

  12. Álle zoekmachines slaan jou gegevens op en heus niet alleen om je beter van dienst te zijn; vooral ook om -in hun ogen relevante- advertenties aan te kunnen bieden. Hoewel Google me soms ook te groot en machtig voorkomt, ga ik zeker die rommel van MicroSuck’s niet op mn Mac’s en iPhone zetten.

  13. Quote uit een gesprek tussen werknemer en werkgever van een erkende MS-partner: “Ik ben stout geweest, ik heb mijn standaard search engine herzet naar Google… Sorry baas maar ik was het gewoon beu niets te vinden”

  14. Het is niet zozeer uw IP en zoekopdracht dat bedenkelijk is, maar wel het combineren van gegevens. Daar schuilt het grote gevaar.

    Er zijn genoeg bedrijven die daar veel geld voor over hebben. Stel dat je een lening wi afsluiten. Daarvoor heb je nogal intensief zitten Google’en naar kanker, staat uw gmail vol met correspondentie met uw dokter en ben je begonnen een testament op te stellen met gdoc (of hoe heet dat bij Google?).

    Die lening mag je dan wel vergeten!

  15. Kan het mij boeien dat Google mijn zoekopdrachten bewaard? Het enige wat ze van me weten is mijn IP-adres.

    Oh nee, nu weet Google dat iemand met het nummer 87.312.322.12 op “iPhone Jailbreak” heeft gezocht!!

    Zelfs als ze wisten hoe ik heette en waar ik woonde kon het me geen reet boeien, aangezien ik niets te verbergen heb.

    En de mensen die bang zijn van Google, hebben waarschijnlijk zelf een hyves/facebook account waar alles op staat.

    Wie zegt dat Hyves/Facebook jou gegevens niet gebruikt voor reclamedoeleinden?
    Dat van Facebook kwam zelfs nog ‘s in het nieuws.

    Hiernaast is er geen zoekmachine die kan tippen aan Google, en al helemaal Bing niet.
    Heb soms bij klanten dat ik iets moet opzoeken en dan hebben ze Bing als standaard zoekmachine.
    Nou hij vind geen drol, zelfs niet als ik op een merknaam zoek voor de officiele site.

  16. “Yeah right. En de gebruikers die voor Google waarschuwen hebben waarschijnlijk wel een (‘onbeveiligde’) Hyves of Facebook account. Heb je zoveel te verbergen dat je bezorgd bent over de privacy van oa Google? Dan kan je beter helemaal niet op t internet gaan rondstruinen.”

    Privacy is er niet alleen om dingen te verbergen. Dat is een negatieve visie op dat begrip. Jij doet toch ook de deur dicht als je zit te poepen, terwijl mensen in huis dat toch echt weten en er dus niets te verbergen valt?

    Privacy zorgt er ook voor dat mensen ruimte hebben om zichzelf te zijn. Bovendien weet je niet of gegevens die op zich neutraal zijn, op een gegeven moment en in een bepaalde context negatief kunnen uitwerken.

    Waar ik het wel mee eens ben, is dat het wel makkelijk is Google aan te vallen op de manier waarop met persoonsgegevens wordt omgegaan, terwijl andere bedrijven (waaronder Apple) niet bepaald heilige boontjes zijn. En tja, mensen hebben er kennelijk niks op tegen hun hele hebben en houden op sociale-netwerksites te plempen… Daar begrijp ik ook niks van.

  17. @Kokkie:
    Inderdaad, en alsof Google geïnteresseerd is in ons. Anders ga je achter een proxyserver zitten en doe je alleen aan private browsing.

  18. Als Bing of Yahoo standaard zouden worden was het eerste wat ik deed dat veranderen naar Google als ik een nieuwe iDevice kocht.

  19. Bing levert in Amerika een aanmerkelijk beter resultaat als in Nederland.
    De acties van Apple hebben alleen maar met $$$ te maken.
    Apple doet net alsof ze Google weg willen doen om ze onder druk te zetten. Vervolgens gaat Google betalen om maar nr 1 te blijven.
    Apple kan dit doen omdat ze een flinke groep gebruikers hebben.
    En aangezien Apple overal wel geld uit weet te melken was deze actie gewoon te voorzien.

  20. Alsof dit echt wat uitmaakt. Ook al zou bing standaard de zoekmachine worden zou je gewoon Google weer kunnen instellen als default.
    Ik moet bekennen dat ik maar een paar keer ving heb gebruikt maar vond Google toch wel fijner.
    Ik snap echt niet waar de onrust over ging….

  21. Waarom mag microsoft geen standaard mediaplayer, standaard zoekmachine, standaard browser etc. in windows pakketten invoegen, terwijl apple dat wel doet?

    Apple verplicht niet, maar geeft je wel al een standaard, die je eventueel zou kunnen veranderen. Dat is bij windows toch precies hetzelfde?

  22. Het is gewoon als ik snel iets op moet zoeken dan raast het woord google door mijn hoofd en tik ik dat in, ik ga niet eerst nadenken over wat ik het beste vind; altavista, google, yahoo, bing blabla het woord wat het eerste in mij opkomt wint en dat is dus google.
    goed marketingteam!

  23. haha ik post nooit hier iets.. Maar serieus? Bing is zooo slecht.. als ik iets zoek via bing vind ik het absoluut niet. Typ ik het in bij google dan krijg ik gelijk de eerste hit.

    En als je gaat zeuren dat google te veel gegevens van je opslaat? Stel je aan man.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.