Reacties voor: Google blij met aankondiging iAd

Google is blij met de aankondiging van het advertentieplatform iAd door Apple afgelopen donderdag. Doordat Apple de advertentiemarkt betreedt is de kans groter dat Google het bedrijf AdMob mag overnemen. Dit zei Google-topman Eric Schmidt gisteren.
Lees het complete artikel → Google blij met aankondiging iAd
Elger van der Wel -

Reacties: 18 reacties

  1. Hmm ik weet het niet, Google word wel érg groot maar Apple ook natuurlijk. Toch zou het wel leuk zijn als er wat meer concurrentie komt op het gebied van zoekmachines e.d.

  2. Weet niet of ik nu wel of niet blij moet worden van allemaal advertenties bij apps

  3. @Rian: Want? Concurreren van advertentieruimte in iPhone-applicaties is wel handig voor de consument en de adverteerder, maar voor een zoekmachine? En een zoekmachine van Apple is nergens handig voor, alles wat 18+ is kan je niet vinden zonder dat iemand van het Apple Review team het goedkeurt :P.

  4. Google moet concurrentie krijgen… Zo’n bedrijf van hup, binnen 1 minuut bekend. Daar zou google dan erg van schrikken, mischien zouden ze dan eens stoppen met enorm groeien. Google moet anderen ook een kansgeven

  5. Origineel geplaatst door Mark
    @Rian: Want? Concurreren van advertentieruimte in iPhone-applicaties is wel handig voor de consument en de adverteerder, maar voor een zoekmachine? En een zoekmachine van Apple is nergens handig voor, alles wat 18+ is kan je niet vinden zonder dat iemand van het Apple Review team het goedkeurt .

    Ja ik heb wel behoefte aan een andere zoekmachine dan Google, alleen er is geen goed alternatief. Apple bezit wel genoeg cash om zoiets te maken bijvoorbeeld maar ik zie nog veel liever wat nieuwkomers in plaats van grote bedrijven die nog groter willen worden.

  6. Google word te groot. dit is niet normaal!

    browser, OS, search engine, Maps, earth, gps en nog VEEL MEER

    ik gun google niet de OS / mobile phone market =\

    vraag niet waarom. maar als je google jarelang als search engine en maps app gebruikt en dan gooien ze ineens browser en OS en phones naar je toe. nee dankje

  7. is apple nou niet de monopolist, ze bieden een dienst aan, iAd, waar google dankzij de regels van apple nooit in de buurt van zou kunnen komen.

  8. @Tarik: Waarom niet? Google heeft dezelfde soort insteek als Apple, ze houden alles simpel en overzichtelijk. Ik begin net zoveel van Google te houden als dat ik van Apple houd. Google is goed bezig hoor:-)

    OT: Ik ben ook niet echt blij met de ads, maar het is beter dan de meuk van nu, die je gelijk uit de applicatie haalt. Dit is van Apple, gecontroleerd, overzichtelijk en het laat je in de app.. Ik zeg niet dat ik ads leuk vind, maar beter van Apple dan die ads die er nu zijn..

  9. Wat een bange reacties allemaal over dat Google zo groot wordt. Het domme eraan vind ik dan wel zo’n beetje iedereen op de Chinezen na Google elke dag weer steunt.

  10. Alleen die titel al.
    Afschaffen die klote-monopolisten.
    (Sorry fanboyfanfare: oligopolisten)

  11. Zal me niets verbazen als Google hetzelfde concept als Apple gaat aanbieden. Advertising in free games e.d. Interactieve ads. Google loopt de laatste tijd veel achter Apple aan.
    Zegt wel wat over het gebrek aan creativiteit van Google. Ze verliezen langzaam maar zeker hun magic touch. Ze worden te groot en gaan nu minder geslaagde diensten uitbrengen (buzz om maar wat te noemen).

  12. Sure, op het moment heeft Apple gewoon nog een marktaandeel van 0 (nul, niks). iAd heeft zeker potentie, maar om nu al te spreken van een zeer competitieve markt? Daar trapt natuurlijk niemand in.

    Als Apple nu een AdMob kocht….. Dan kunnen we spreken van enige vorm van concurrentie…

  13. Ik gun google helemaal niets. Laat ze alleen maar met maps en search bezig zijn.

  14. Google zit gewoon in de advertising shit. Goed want daar is veel geld binnen te schrapen.

    Alleen wordt admob een deel minder waard doordat apple alle iphone reclame gaat doen.

  15. Ik baal ook enorm van Google! en nee dit is niet omdat ik bang ben voor Google… Ik hou niet van deze firma, en zeker niet van dat kopieerwerk van hun.

    Gerbrand

  16. Origineel geplaatst door Gaaf Software
    Ik baal ook enorm van Google! en nee dit is niet omdat ik bang ben voor Google… Ik hou niet van deze firma, en zeker niet van dat kopieerwerk van hun.Gerbrand

    uhm…..wat kopiëren ze precies? Niet om persé dingen te gaan bashen ofzo, maar Apple kopieert toch Google als ze dit gaan inzetten. Google maakt al gebruik van ads in enkele gratis apps van hun mobiele OS. Dus als je wat zegt, onderbouw ‘t dan.

    OT: Groot gelijk heeft Apple, in de Ad market zit heeeeeeeel veel geld te verdienen, vond het al raar waarom ze dit nog niet deden, kortom, slimme zet.

  17. Je kunt toch alleen sympathie voor Google hebben. Ze bieden de meeste geweldige services aan en dat allemaal gratis! Youtube, Google Maps, Google Docs en ze geven zelfs hun mobiele besturingssysteem gratis weg! De nieuwe Google OS Chrome wordt ook gratis. Daarnaast is alles van Google open source de consument kan er alles aan veranderen. Google is uit China terug getrokken omdat ze vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, dit in tegenstelling tot Microsoft met Bing.
    Google is een erg goed en sympathiek bedrijf die top software producten aanbiedt.

    Heb zelf een iPhone waar ik ontzettend van hou en ga de nieuwe MacBook Pro kopen. Maar ik ben blij dat ik op beide apparaten Google software kan gebruiken.

  18. Inderdaad, hoe kun je nou niet blij zijn met Google! Vind je een van hun services fijn dan gebruik je die. Vind je het niet fijn dan gebruik je hem niet. Ik zie geen problemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.