Reacties voor: Google betaalt Apple jaarlijks 100 miljoen dollar voor iPhone-zoekfunctie

Google betaalt Apple jaarlijks 100 miljoen dollar om als standaard zoekmachine op de iPhone te staan. Apple is in gesprek met Microsoft om te kijken of Bing Google kan vervangen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. En dan is er nog de mogelijkheid dat ze zelf een zoekmachine gaan maken. Dat gerucht gaat al jaren de ronde.

    Dat ze toch maar bij Google blijven, die zoekmachine werkt tenminste goed.

  2. Het zou geweldig zijn als Apple en MS wat meer samenwerken, vooral omdat het voordeel veelal bij Apple zal liggen qua mogelijkheden. Voor MS is er de mogelijkheid wat aan de Apple fanboys te hebben die toch nooit over zullen stappen op een windhoosje. iPc app ownt trouwens, lekker snel over gprs en reageren gaat nice 🙂

  3. Ik denk eerder dat MS en googke gaan samenwerken en niet MS met apple

    Ook vanaf de iPc app hij is echt pro^^

  4. Google blijft voorlopig nog wel op de iPhone.
    Apple zal nu langzamerhand naar de gebruikers gaan luisteren. Anders zullen er te veel overstappen.

  5. Het zijn wel koningen bij Apple als het om onderhandelingen gaat. Google betaalt Apple zodat Apple iets krijgt.

    Als je dat vertaalt naar situaties in andere industrieën krijg je denk ik leuke voorbeelden.

  6. Als Google zoveel moet betalen aan Apple snap ik niet dat Steve Jobs het lef heeft om Google evil te noemen! Op deze manier snap ik wel dat Google zelf aan een besturingssysteem is gaan werken.

  7. Google betaalt Apple jaarlijks meer dan $100 miljoen om als standaard zoekmachine op de iPhone te staan.

    Alsof het Google ook maar iets kan schelen, dan werken ze een dagje iets harder. Dit zijn voor de “normale mens” absurde bedragen, Google draait hier echt zijn hand niet voor om. Hetzelfde als Microsoft met die boete van Neelie Kroes, het boetebedrag was een lachertje voor hen, zoiets gaf Steve Ballmer ook al aan tijdens de Nova College Tour. Ook gaf ‘ie aan dat het hem eerder om het principe van Neelie ging, maar dat terzijde, we zitten op een Apple-website ;)…

  8. @Peter:
    Dan begrijp je echt niet waar het om draait. Het gaat om users die zoeken en services van Google gebruiken, zodat Google beter kan targetten zodat er meer verdiend wordt.

  9. Ze hebben een gezamenlijke vijand maar zijn ook vijand van elkaar. En als je zo wilt kijken hebben dus MS en Google en Apple en Google ook een gezamenlijke vijand.. Beetje stomme argumentatie.

  10. als ze ooit standaard bing zetten, dan koop ik mij geen iPhone meer :p

    neenee, dat ze is gewoon bij google blijven, da’s tenminste een zoekmachine die goed werkt…

  11. Origineel geplaatst door kal_el
    als ze ooit standaard bing zetten, dan koop ik mij geen iPhone meer :p

    Even JB’en en de config *.plist ff editen 😉

  12. Dat Bing mogelijk als standaard wordt ingesteld, betekent niet dat je het niet kan aanpassen. Je kunt nu ook gewoon in je instellingen kiezen voor Yahoo! search.
    Dus dat je daarom geen iPhone zou kopen vind ik een slecht argument.

  13. @Whacko: Klopt, maar veel mensen zijn daar te lui voor. Mensen hebben ook al jarenlang de mogelijkheid om Firefox te installeren, maar toch blijven ze lekker bij IE hangen.

  14. I use all the search engines but never in safari but the google , bing , yahoo apps , as for stupid reactions over if bing was the standard search engine you would not buy an iphone is plain retarded , just change the settings very simple or just download the app or bookmark the google page , anyway soon android will be better than the iphone os , thats showing in the current sales around europe and in holland.

  15. als ze bing instellen stop ik met updaten

  16. als ze bing instellen dan ga ik niet op vakantie…

  17. @Gonny van der Zwaag:Of kunnen er gewoon niet mee werken

  18. Origineel geplaatst door Thumper_uk
    I use all the search engines but never in safari but the google , bing , yahoo apps , as for stupid reactions over if bing was the standard search engine you would not buy an iphone is plain retarded , just change the settings very simple or just download the app or bookmark the google page , anyway soon android will be better than the iphone os , thats showing in the current sales around europe and in holland.

    Hoe kan je nu aan het aantal verkopen zeggen of een mobiel OS beter is? Vreemde opmerking.. En buiten dat zie ik aan de verkopen dat android nog een lange weg te gaan heeft. (en dat je ook crap telefoons met android er op kan kopen 🙂

  19. Moeite hoor, in de tijd dat jij aan het schijten ben staat bij mij google dan al als startpagina. Echt veel moeite!

  20. Bij jou ja, maar bij miljoenen andere onwetenden niet.

    Apple en Microsoft staan al jaren naast elkaar, totdat Google kwam. Die wordt nu een bedreiging, dus gaan ze samenwerken. Best logisch.

    Ik hoop dat Google lekker zo doorgaat, danwrdt ik een Google fanboy.

  21. Jow, no shit sherlock! Apple zou eens iets gratis doen!

    Het kan mij echt weinig boeien dat Apple zoveel honderdmiljoenmiljard aan Google heeft moeten betalen, wat mij meer zorgen baart: Heeft Apple Google toegang geven tot die gegevens?

    En jongens, ga mij niet vertellen dat jullie meer dan de eerste pagina van de zoekresultaten lezen en die maken bij bing, yahoo of google echt niet uit hoor. Die pagerank is allang gekopieerd door yahoo en microsoft, daar is bijna geen enkel verschil meer tussen.

    En samenwerken tussen die bedrijven? Ehm, jullie zijn op de hoogte dat er meerdere raad van bestuursleden in zowel Apple als Google zaten? Ja, die zijn nu bij elkaar weg. En nee, dat is niet gek, want zowel Microsoft, Apple als Google willen graag het grootste softwarebedrijf in de wereld worden. En die gaan echt no way jose met elkaar samenwerken om dat te bereiken, behalve dan misschien met een grote zak geld om tijdelijk elkaars producten te gebruiken.

    Samenwerken zal alleen gebeuren als het ene bedrijf het andere overneemt, zoals Microsoft heeft laten zien toen het Yahoo probeerde over te nemen. Meer dan dat gaan ze echt niet doen.

  22. Het gaat niet alleen om geld. Apple gaat niet over op Bing zolang Bing niet kan tippen de kwaliteiten van Google. En dan nog is er een drempel.. Veel Apple klanten spugen op M$.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.