Reacties voor: Google bereidt zich voor op concurrentie met iPad

De New York Times bericht vandaag dat Google bezig is met zich voor te bereiden voor het uitbrengen van haar eigen tablet. De nieuwe tablet van Google zal werken via op haar eigen besturingssysteem Android en zal functioneren als een volwaardige computer, zo verklaart de zoekgigant.
Jeroen Reumkens -

Reacties: 26 reacties

  1. Ben benieuwd. Heb al een iPad, maar een beetje concurrentie kan zeker geen kwaad!

  2. Concurrentie is altijd goed maar doe mij maar een iets duurder apparaat die niet al mijn activiteiten doorstuurt naar een centrale database voor betere advertenties.

  3. Ik ben zeer benieuwd wanneer deze dan precies uitkomt.
    Ben nog op zoek naar een tablet met als voorkeur Android software.
    De mensen achter de Wepad hebben vandaag een persconverentie gegeven met meer details over deze andere Android tablet.
    Ook deze hou ik in de gaten!

    http://phandroid.com/2010/04/12/wepad-pricing-release-date-revealed/

    edit:linkje veranderd.

  4. @Denni: mee eens! Ik snap werkelijk niet dat er nog mensen zijn die allerlei diensten van Google gebuiken, terwijl bekend is dat veel privé-gegevens voor allerlei (commerciële) doeleinden gebruikt dan wel opgeslagen worden.

  5. Ziet er goed uit… Concurrentie kan geen kwaad voor de consument.

    Ik heb 1 puntje: Apple heeft mail systeem, namelijk: Mobileme. Of het goed kan concurreren met gmail is een tweede vraag(Je moet namelijk 100 eurie per jaar betalen voor een familie pakket, maar dan krijg je geen spam en reclame op je mail)

  6. Had Google ook niet een Googlephone uitgebracht., de zogenaamde iPhone killer? Als je trendvolger wenst te worden van Apple, moet je van goede huize komen.

  7. Ik wordt een beetje moe van Google. Gaan ze nu werkelijk elke scheet die Apple laat nadoen? Ze hebben blijkbaar niet erg geleerd van hun Nexus..

  8. @Gerardus89: Helemaal mee eens!

  9. Naar mijn inzien kan Google geen hardware maken. Dus ik ga ook zeker niet eens deze concurrentie volgen waarschijnlijk hoor ik er niks van als het uit is en zie ik niemand ermee lopen.

  10. Android Pad`s gaan zeker een concurrent worden.
    Zeker met de beperkingen die de iPad nu eenmaal heeft.
    Je ziet nu al de gPad, mPad en WePad`s er aan komen.
    Zeker gecombineerd met de erg fraaie Tegra chip van nVidia….ik denk dat ik nog maar ff wacht met kopen van een iPad!

  11. @Pim Brussee: Google Nexus One.

    @Sake: Lol @ gPad, mPad, WePad. 😛

    Idd, nepfabrikanten zijn niet erg origineel met hun namen.

  12. @Denni:

    En jij denkt dat dat met een Ipad niet gebeurt?

  13. @Constant Govaard:

    Ja, maar ik weet niet of je de iphone os 4 video hebt gezien? Daarin laat Apple zien dat je locatie gegevens kan beheren, net zoals je nu doe met het beheren van je push notificatie. Je kan dan een app toestemming geven om je locatie gevens te gebruiken, maar je kan het ook uit zetten. Ik weet niet zeker, maar ik denk dat google juist niet doet.

  14. Origineel geplaatst door Falko Joseph
    @Pim Brussee: Google Nexus One.@Sake: Lol @ gPad, mPad, WePad. Idd, nepfabrikanten zijn niet erg origineel met hun namen.

    Da`s iPad IMHO ook niet. En het is logisch en slim dat Google ie gPad, MSI ie mPad voor deze namen kiezen.
    En concurrentie=goed. Kan Apple eindelijk een iPad “done right“ maken, want we zijn het allemaal wel eens dat Apple het wel wat beter had kunnen doen. Kudos voor Apple dat ze inmiddels kunnen leveren en de rest niet.

  15. @JMO: Probleem met dit soort technologie is dat ze aan juridische eisen moeten voldoen. Zo lang er mensen zijn die ja zeggen op dit soort vragen kunnen ze informatie verzamelen. Daarnaast is er nog Safari waar ze heel veel uit kunnen halen.
    Ik heb een week of 2 geleden een presentatie gehad van Google en mijn zorg bleek gegrond. Het is onvoorstelbaar wat er aan data verzameld wordt…

  16. Google zal wel met een antwoord moeten komen, anders gaan ze de boot missen. Google weet dat Apple weer een geniaal product heeft neergezet en iedere dag die ze wachten verliezen ze klanten voor de Android markt.

    De Android fanboys zullen ook met smart op het toestel zitten wachten.

  17. @Constant Govaard:

    Dat kan ik eigenlijk best wel geloven. Ik typte is een keer mijn naam in Google en daar zag ik opeens dingen te voorschijn komen die ik allang vergeten was. En het erge was/is… Die informatie wordt nu gebruikt voor zakkelijke doeleinde, terwijl ik dat helemaal niet wou/wil.
    Google is het doorgeef luik van informatie en dat is goed, maar het heeft ook zijn slechte kanten. Om eerlijk te zijn kan ik nu, als persoon, niet meer het voordeel zien van alle servicen van google. Ook niet de simpele zoekbalk.

    In het kort dus Constant Govaard: je hebt totaal gelijk.

    PS: ik heb de informatie weten te verwijderen, dus dat is wel mooi. 🙂

  18. En dit is weer precies z’n stap van Google, de leeghoofden! Ze hebben daar totaal geen fantasie en ik word dus echt moedeloos van deze firma, en dit is echt niet alleen omdat ik een Apple fan ben, concurrentie is tenslotte gezond! Maar dit is gewoon kopieerwerk! Ik hoop echt van harte dat ze een keer goed op hun bek gaan!.

    Gerbrand

  19. Origineel geplaatst door Denni
    Concurrentie is altijd goed maar doe mij maar een iets duurder apparaat die niet al mijn activiteiten doorstuurt naar een centrale database voor betere advertenties.

    en iAd dan? 😉
    Apple gaat hiermee google achterna.

    Ik denk ook dat deze concurrentie goed is, wel zal de tablet een betere prijs moeten krijgen dan de ipad, want dat is gewoon veel te duur. Voor 500 euro mag je al wel 3g erin verwachten, niet enkel een 16gb versie.

  20. Ik begin steeds meer hekel te krijgen aan google. Steeds apple nadoen, wat een slecht bedrijf. Ik zal nooit een google product kopen heeft gewoon slechte producten.

  21. Volgens mij houdt niemand rekening met onze privacy op het internet. Google heeft er maling aan en verdiend er miljarden mee.
    Ik vind het een slechte zaak en steeds meer geleerden en professoren maken zich hard om de privacy en machtsmisbruik van Google. Vergeet niet dat dit bedrijf PUUR en alleen leeft van reclame inkomsten. Mensen met een Android toestel schreeuwen letterlijk ; Volg me, schendt mijn privacy en overspoel me met persoonlijke reclame. Dan houdt ik het lekker bij mn Appeltje en ik vind iAd er persoonlijk goed uitzien en weer een uitstekende marketing deal naar developers toe!!

  22. @marcooo: Ik ben het helemaal met je eens!

  23. Als iemand innovatief is, is het google wel. En alles bieden ze gratis aan. Stelletje apple fanboy’s, ik vind apple een geweldig bedrijf, maar wordt alsjeblieft niet met de dag dommer.

  24. @Jelle:
    Helemaal mee eens! Wat zijn sommige mensen naïef hier.

  25. Hiernaast heeft Google ook al een groot aantal open platformen als Google Books en Google Voice, maar ook zeker haar Google Mail bijvoorbeeld.

    In plaats van Google Books heeft Apple iBooks en in plaats van Google Mail heeft Apple MobileMe.

    Voor de rest zie ik niet zoveel verschil tussen de concurrentie tussen de iPad en de Google Tablet en de iPhone en de Google Phone.

  26. @JMO:

    Zie https://www.iculture.nl/67822/apple-wijzigt-regels-over-iphone-statistieken/

    Dit wordt gebruikt door apps van derden. Weet iemand hier wat er in de apps van apple zelf gebeurt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.