Reacties voor: Google belooft kwalitatief hoogwaardige iPad-killer over een halfjaar

Google-topman Eric Schmidt heeft aangegeven dat zijn bedrijf binnen 6 maanden een tablet van hoge kwaliteit wil maken. Tot nu toe zijn de bestaande Android-tablets geen concurrent voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. En dat gaat maar weer zo door en door.. Ipad killer? Wanneer de ipad 3 uitkomt is het weer een Nexus-tablet killer..

  2. Ze kunnen nog 100 tablets uitbrengen zolang Android (voor tablets) iOs 5 niet bijbeent zal er niet te killen zijn.

  3. Maak je het jezelf niet extra moeilijk vanaf het moment dat je claimt een wat dan ook killer op de markt te zetten.

    Zodra je op voorhand opschept dat het beter zal zijn dan wat er nu te koop os leg je de lat wel erg hoog. Puur omdat de verwachtingen vam de mensen nu hoog gespannen zijn.

    Volgen mij kan je beter je doelen het zelfde houden en
    Pas gaan opscheppen als je een tasbaar product hebt. En je ook gelijk kan bewijzen hoeveel beter het is.

  4. We moeten niet doen of ios 5 zo geweldig is. Het is makkelijk te gebruiken maar Android heeft de toekomst.

  5. @Tom:

    Volgens mij heeft IOS5 nog wat in te halen bij android op sommige punten.

    Ze zijn nu op een gelijkwaardig niveau. En helemaal als je android 4 vergelijkt met ios 5.

    Berichtencentrum in ios 5? Had android allang. Widgets (in beperkte vorm) in ios 5? had android allang.

    Kan iemand mij nu zeggen wat IOS 5 voor heeft op android 4?

    Is mij namelijk op dit moment niet geheel duidelijk.

  6. @Bastiaan:

    Wat IOS sowieso op Android voorheeft is:

    a. consistentie
    b. hoogwaardige appstore, zonder de 1001 soudboards
    c. gebruikersbeleving is niet afhankelijk van de hardware. Dit is mijn inziens het grootste manco van android. Je hebt top of the bill hardware nodig wil het werken
    d. het is DE referentie. Of te wel, er is zoveel credit voor IOS dat andere systemen het eigenlijk nooit beter kunnen doen (ook al zijn ze technisch soms verder). Men blijft het toch altijd vergelijken met IOS.

    en zo kan ik nog wel even doorgaan

    btw deze reactie is niet afkomstig van een fanboy 😉

  7. @Patrick: Ik ben bang dat je er helemaal naast zit. Android heeft het zelfde. Probleem als microsoft had met alle versies tot aan windows 7

    Het wil te graag ALLES ondersteunen. Voordeel voor de klant is dat ie meer keus heeft. Alleen is de gebruikers ervaring niet uniform. Fragmentatie werkt je op den duur allen maar tegen. En dan merk je al snel dat je niet de beste in je soort kan zijn.

    Kijk je naar producten waar hard en software wel voor elkaar gemaakt is bij het zelfde microsoft dan loopt alles als een trein en hebben ze de gebruiks ervaring volledig onder controle. XBox windows Phone7.

    Dit zelfde geld voor android. Zolang het een google eigen product is als de nexus en de droid dan zit er heel weinig tot geen zooi van 3e in die android niet volledig kan benutten en dan draait het meer dan prima. Maar kijk je naar de honderden el cheapo op android draaiende alternatieven dan is het een gefragmeteerd zooitje met brakke ondersteuning.

    Zolang je net als apple het OS schrijft speciaal voor de hardware waarop het moet draaien kan je een gegarandeerde gebruikers ervaring geven.

    Ik werk als tester van apps op diverse platforms en heb een goed beeld wat er speelt. Geen android is het zelfde in gebruik. Verschillende keyboards skins en opsmuck. Dingen ziten net even wat dieper weg gestopt tot dat je er zelf wat aan doet. (zou standaard al zo moeten zijn) het feit dat je tenminste dingen kan aanpassesn naar je smaakt maakt het niet persee beter. Tis leuk voor de tweaker.

    Wil je gebruiks gemak dan is windows phone 7 gemakkelijker dan android. Maar iOS blijft ongeevenaard.
    Ben je het er niet mee eens… Best… Wees blij dat je de vrije keuze hebt om te kiezen voor wat jij fijn vind.

  8. Waarom denken al die bedrijven nou steeds een iPad killer te kunnen produceren? De enige iPad killer die er is…is de iPad 2. En de vogelde iPad killer is de iPad 3. Dat gaat zeker echt geen Nexus worden hoor. En dat ze ver achter lopen is gewoon een feit! Ik heb met een Galaxy Tab lopen spelen en de UI is bedroevend!!

  9. De ASUS Transformer series maakt anders gehakt van de iPads. Vind het een beetje kort door de bocht dat iPad de maat voor tablets bepaald.

    Doordat er voor Android zo gigantisch veel keuze is (bekijk alleen al de Pricewatch van Tweakers naar het aanbod van tablets.

    Door het overgrote aanbod vallen de degelijke tabs nauwelijks op tussen de meuk. iPad heeft als voordeel dat er maar 1 van is, geef een hardwarefabrikant iOS en hij zou ook andere degelijke apparaten kunnen maken.

  10. Origineel geplaatst door PatrickWe moeten niet doen of ios 5 zo geweldig is. Het is makkelijk te gebruiken maar Android heeft de toekomst.

    Android, de toekomst? Euh.. want??? Er lijkt me toch genoeg ruimte in de wereld voor concurrerende OS’sen. Android en iOS zijn niet mutual exclusive. En naast de twee is er ook nog ruimte voor iets anders als Windows Phone. Ik denk dat de twee grote jongens voorlopig Android en iOS zijn met daarnaast nog een aantal kleinere partijen. En twee grote jongens tegenover elkaar is alleen maar goed. Houdt ze beide scherp.

    @Private Henk, het enige dat je over de transformers series leest is dat de verkoopresultaten tegenvallen (http://news.cnet.com/8301-1035_3-57327777-94/asus-dell-were-not-exiting-the-android-tablet-business/). De enige die cijfers durft te noemen is Apple dus het is vrij lastig een duidelijk beeld te krijgen. Slashgear noemt 3.4mln verkochte Android tables (http://www.slashgear.com/googles-honeycomb-offensive-musters-just-3-4m-tablets-14188065/). Dit is duidelijk aan de lage kant. Maar afgezet tegen de 30 mln verkochte iPad2’s afgelopen zomer is het duidelijk waar de voorkeur van de klant ligt. En de projecties voor de kerstverkopen geeft Apple nog steeds een flinke lead (http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=1800514). Ruim 75% van de verkopen tablets is een iPad2. Dus je mag rustig stellen dat de iPad de maat voor tablets bepaalt!

  11. Origineel geplaatst door Private HenkDe ASUS Transformer series maakt anders gehakt van de iPads. Vind het een beetje kort door de bocht dat iPad de maat voor tablets bepaald.Doordat er voor Android zo gigantisch veel keuze is (bekijk alleen al de Pricewatch van Tweakers naar het aanbod van tablets.Door het overgrote aanbod vallen de degelijke tabs nauwelijks op tussen de meuk. iPad heeft als voordeel dat er maar 1 van is, geef een hardwarefabrikant iOS en hij zou ook andere degelijke apparaten kunnen maken.

    De grootste zijn kwa markt aandeel zegt niks over de kwaliteit er van.

    De iPod is de meest verkochte MP3 speler maar niet de beste MP3 speler.

    Windows is het meest verkochte OS maar is niet het beste OS. Zelfde geld voor android. En symbian en palm die ook ooit de meest verkochte waren.

    De klant kiest met zijn portemonee voor dat wat hij zij fijn vind. Dat hoeft niet het beste te zijn. Apple spreekt een grote doelgroep aan door het gemakkelijk te maken om de dongen te doen de je altijd al kon of op een goedkoper apparaat ook kan. Wat houd de mensen dan nog bij apple?

    Goed doordachte gebruiksvriendelijkheid van het OS en de hardware. Functie volgt vorm. Gelikt design. (Patentzaken om dat te bewaken vliegen je om de oren)

    Het eind product is een compleet geintergreerd product.

    Je kan jailbreaken als je wat mist maar apple bied je voldoende mogelijkheden om simpel betaald of gratis aan content te komen. Je hoeft eindelijk is een keer geen whizkid te zijn om toch de spullen van apple te gebruiken. simpel en eenvoudig in een mooi jasje.
    De beperkingen neemt men op de koop toe of men overweegt een jailbreak.

    Anderen haten apple er om en kopen android
    Vrije keuze maar het is en blijft een gefragmeteerd OS met hier en daar een diamantje dat apple s profuct overstijgt.

    Maar die krijgt helaas de aandacht niet omdat er per dag 80 nieuwe android modellen uit komen die allemaal claimen de beste te zijn.

  12. Laat Google maar komen.. Ik juich het toe. Dat helpt tablets in zijn algemeen weer vooruit.

  13. Ik vind het mooi als er nog een goed tablet bijkomt, hoe meer KEUZE hoe beter. Ik heb zelf Apple / Windows en Android, en vindt het allemaal prima met hun eigen voor- en nadelen. Het is onzin om te zeggen dat 1 de beste is. Want wat voor de een een nadeel is kan voor de ander juiste een voordeel zijn. Wees blij dat er wat te KIEZEN is. Het zijn allemaal boeven en bigbrothers!

  14. Ik ben benieuwd of dat dien op chrome OS of op android gaat draaien.

    En wel zuur dat de baas van google zelf zegt dat er nog geen serieus kwalitatief hoge tablets zijn met android er op. Dat is wat je er uit op kan maken.

  15. “We gaan ons best doen een copy te maken die wel aan slaat voor de Apple haters die enkel het zelfde willen. Maar Apple belachelijk duur vinden. Want Samsung is 100 euro goedkoper en heeft betere specs die uiteindelijke slechte benchmarks doen ze toch niks.”

    Joepie!

  16. Als google met iets unieks komt gaan ze het redden.
    Als het een voortborduursel is op wat apple heeft voortborduurd dan is het niks nieuws.

    Laat ze met nieuwe technologieen komen waarvoor je alleen bij google terecht kan. Maak een partner deal met wacom voor drukgevoelige pentechnologie in de tablets intergreer die techchnologie in een API voor ontwikkelaars als Adobe en Autodesk en je zult zien dat alle grafici en illustratoren en tekenaars kiezen voor het google product als mobiel teken platform.

    Als de hardware dan ook nog eens krachtig genoeg is om een geavanceerde verzie van photoshop en dergelijke te kunnen draaien dan heb je iets waar appe aan weigert te tippen.

    Zo lang niemand die stappen zo groot durft te nemen zal apple blijven innoveren in de marge en komt niemand vooruit. Dus google kom op en blaas die industrie omver met iets totaal nieuws.

  17. Android? Als google een tablet uitbrengt zal het draaien op Chrome OS.

  18. @Koekoek: Android is ook van Google net als Chrome OS. Ik denk dag je meer met Android kan dan anders om. Chrome OS is volledig cloud based… Alleen daarom al.

  19. Origineel geplaatst door Bastiaan
    @Tom:Volgens mij heeft IOS5 nog wat in te halen bij android op sommige punten.Ze zijn nu op een gelijkwaardig niveau. En helemaal als je android 4 vergelijkt met ios 5.Berichtencentrum in ios 5? Had android allang. Widgets (in beperkte vorm) in ios 5? had android allang.Kan iemand mij nu zeggen wat IOS 5 voor heeft op android 4?Is mij namelijk op dit moment niet geheel duidelijk.

    Gebruiksgemak 🙂

    Mijn ouders, beiden analfabeten qua computers, kunnen zonder problemen met een iPad overweg, en steken hun tijd in het doen wat ze willen doen met een iPad, nl converseren, gamen, lezen e.d., en dus niet in het uitzoeken hoe ze dat allemaal moeten doen, en alles instellen naar hun wensen.

    Android is fijn om te finetunen, om volledig te personaliseren, maar daar loopt het jammer genoeg mis voor een hoop mensen!

  20. De klant kiest met zijn portemonee voor dat wat hij zij fijn vind. Dat hoeft niet het beste te zijn. Apple spreekt een grote doelgroep aan door het gemakkelijk te maken om de dongen te doen de je altijd al kon of op een goedkoper apparaat ook kan. Wat houd de mensen dan nog bij apple?Goed doordachte gebruiksvriendelijkheid van het OS en de hardware. Functie volgt vorm. Gelikt design. (Patentzaken om dat te bewaken vliegen je om de oren)Het eind product is een compleet geintergreerd product..

    Ik denk dat veel mensen ook bij apple blijven omdat ze voor een klein kapitaal aan apps hebben aangeschaft en ze die dus weggooien als ze overstappen naar bijv een android tablet

  21. Het lijkt mij ook niet dat google een uitspraak doet als
    “iphone killer”

    “Eric Schmidt vertelde dat zijn bedrijf over een halfjaar een “tablet van de hoogste kwaliteit” gaat produceren. Ook kondigt hij stevige concurrentie met Apple aan.”

    heeft dus niets met een iphone killer te maken

  22. @Jan: Daar sluit ik me bij aan. Het feit dat je eerst moet gaan fine tunen voordat alles werkt naar behoren dat zou niet moeten hoeven.

    Apple denkt voor de klant wat zij vinden dat hoort te kunnen. Je mist daardoor misschien wel een paar dingen die je later alsnog kan toevoegen via de appstore.

    Maar wat er standaard aanwezig is vraagt geen tot weinig kennis van computers. Bij android kan ik dat niet altijd zeggen.

    Apple snapt wat een hoop nerds over het hoofd zien.
    Een computers en een gebruikers interface is niet voor iedereen zo vanzelf sprekend als voor ons op deze site.

    Laat dat nu gelden voor een hele grote doelgroep. Daarom zijn apple producten als de iPod iPad en OSX Lion allemaal zo’n groot succes.

  23. @hardcase: Eric Smith is een belangrijke pief bij Google. Net als Steve Jobs dat voor apple was. Dus als Eric Smith wat zegt zegt ie dat names Google. Die aanname gold ook als Steve sprak dus waarom nu niet voor Eric en Google?

  24. @baco: Dat zelfde geld voor de mogelijke overstap van windows naar linux of OSX.

    Toch zijn er genoeg mensen die die overstap aan durven. 😉

  25. Ze zitten elkaar in de weg daar bij Google/Android afnemers.

    Ik vergelijk het maar met Europa. Graag willen samenwerken, theoretisch klinkt het allemaal fantastisch, maar uiteindelijk komt er onenigheid in de tent, lopen de dingen scheef en blijkt het een fiasco.

    Er zijn gewoon teveel aanbieders (net als teveel lidstaten) die Android aanbieden, goedkope tablets..ze concurerren elkaar de tent uit. Teveel meningen, slechte coordinatie (zeker wat betreft updates e.d.) De enige die er momenteel wel bij varen lijken mij Samsung en HTC.

  26. Weer zo’n oneindige race die niemand zal winnen.
    Een nieuw apparaat is altijd leuk, gelukkig staat de ontwikkeling niet stil, en kunnen we zelf kiezen.

    En ik zeg niet dat een iPad beter is dan een Android tablet. Voor mij werkt iOS gewoon prettiger, vooral in combinatie met mijn iMac en MacBook.

  27. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Patrick: Ik ben bang dat je er helemaal naast zit. Android heeft het zelfde. Probleem als microsoft had met alle versies tot aan windows 7Het wil te graag ALLES ondersteunen.

    Het probleem is nog groter. Een bepaalde versie van Windows draait op een willekeurige PC. Maar voor elke specifieke telefoon moet een custom versie van Android worden gemaakt. Daarom duurt het een half jaar voordat Samsung (die notabene ervaring heeft met de Galaxy Nexus) een update kan uitbrengen van ICS..

  28. Apple heeft een kwalititatief hoogwaardige iPad.
    Apple belooft over een half jaar een betere.
    Apple heeft een kwalitatief hoofwaardig iOS.
    Apple belooft volgend jaar een nog beter iOS.

  29. @Hub:

    Met als verschil dat apple zelf nooit wat belooft. Het is er ineens tenzij ze het aankondigen op een event.

    Het is de pers en fansites als deze die geruchten (die gelezen en begrepen worden als beloftes) de wereld in brengen.

    Noem één product waarvan apple hoog van de toren heeft geblazen voordat ze het ook maar aan iemand hebben laten zien.

    Apple adverteerd niet met vaporware. Doet ook die suggestie niet. Als ze zelf wat los laten zijn er plaatjes en demofilpmjes en staat het vervolgens op hun site.

    Zo simpel werkt het.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.