Reacties voor: Google Assistent en Siri zijn heel verschillend

De nieuwe Google-assistent en Siri zijn heel verschillend: Google's assistent heeft geen persoonlijkheid, is geen chatbot en heeft zelfs geen eigen naam. Wat is het dan wel? Wij scheppen wat meer duidelijkheid over Google's toekomstplannen.
Lees het complete artikel → Google Assistent en Siri zijn heel verschillend
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Verschillen tussen Siri en de Google assistent:

    De allerbelangrijkste: Google assistant lijkt fantastisch te worden, terwijl Siri een technologie uit 2011 is die sindsdien niet meer geëvolueerd is, en alleen praktisch is om een timer te starten.

    Apple moet zich grote zorgen maken want iets gelijkaardigs kunnen ze nooit zelf realiseren. Ik wacht ondertussen geduldig tot Siri op AppleTV 4 komt, en meer dan 5 zinnen zal verstaan. Zware ontgoocheling.

  2. Ik hoop dat Apple dit ook meer gaat doen. Het liefst met de Apple tv als centrum. De Apple TV 4 is een leuk apparaat. Maar er zit zoveel meer potentie in.

  3. Tja een microfoon in je huis welke altijd aanstaat, zodat Google en dus ook de adverteerders precies weten wat er speelt in jou huis/leven, met alle gevolgen van dien. Hoe heeft het zover kunnen komen.

    Google lijkt een lief en sexy bedrijf maar is dat het echt niet. Omdat het sexy is is iedereen blind.

    Wat is de volgende stap een camera in je huis boven je bed? Mensen creëeren gewoon een eigen privé gevangenis/Big brother huis. Zo dom!

  4. Origineel geplaatst door Tim
    Ik hoop dat Apple dit ook meer gaat doen. Het liefst met de Apple tv als centrum. De Apple TV 4 is een leuk apparaat. Maar er zit zoveel meer potentie in.

    Zolang Apple de camera en een microfoon maar in jou huis plaatst. Ik zit niet te wachten op een privé gevangenis.

  5. Zolang ik Google kan vermijden, zal ik het doen. Moet er niet aan denken dat Google via een microfoon zit mee te luisteren, om vervolgens alles vrolijk door te verkopen (aangezien dat het verdienmodel van Google is). Google geeft geen moer om privacy, en dus is Google voor mij totaal geen concurrent voor Apple.

  6. Google komt wel met interessante ontwikkeling. We kunnen alleen hopen dat apple niet gaat teleurstellen met hun keynote

  7. Origineel geplaatst door Fabrice
    Google komt wel met interessante ontwikkeling. We kunnen alleen hopen dat apple niet gaat teleurstellen met hun keynote

    Ben ik volledig met je eens! Ben toch vrij onder de indruk van de mogelijkheden van Google Home. Alé Apple…. Nu is het aan jullie!

  8. Ik heb nu ook nog mijn twijfels bij een apparaat in huis dat altijd mee luistert en die data opslaat op een server van Google (of een ander bedrijf).

    Komt toch iets te veel in mijn comfortzone.

  9. @MLVC: Bij mij ook mijn Google account is nu ook gewoon verwijderd, als ik nu bepaald YouTube filmpje niet kan bekijken pech dan maar.

    Maar tot nu toe kan ik prima uit de voeten zonder Google, zoekmachine gewoon DuckDuckGo gebruiken, geen Android in gebruik ook geen Chrome mis er niks aan.

  10. Origineel geplaatst door Tim
    Ik hoop dat Apple dit ook meer gaat doen. Het liefst met de Apple tv als centrum. De Apple TV 4 is een leuk apparaat. Maar er zit zoveel meer potentie in.

    Ja leuk al je interesses aan elkaar gaan koppelen en voorspellen wat je gaat zeggen op een baby-foto.

    Puh-lease…

  11. @Vincent: Gelukkig is er nu ook @internetofshit, een satirische kijk op ‘internetofthings’. Hard nodig! Want met dat speelgoed geven mensen straks al hun competenties, hun autonomie en hun privacy uit handen.

  12. Eerst zal het assistentieprogramma nog niet goed werken, maar het trieste is, dat mensen zich steeds meer zullen aanpassen aan de mogelijkheden van Google. Mensen gehoorzamen als het ware aan wat wordt voorgeschoteld. De wensen en behoeften worden bijgesteld. De programma’s zullen dan ogenschijnlijk beter worden. Het gaat om Google om macht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.