Reacties voor: Google verwelkomt de notch, terwijl Apple er alweer vanaf wil

Terwijl Apple alweer afscheid lijkt te willen nemen van de 'notch', gaat concurrent Google volop inzetten op de notch. In de preview van Android P is officiële ondersteuning voor de inkeping bovenin het scherm toegevoegd.

Reacties: 19 reacties

  1. Ja, het is lachen geblazen als je dat MWC in Barcelona hebt bekeken , ze volgens blindelings Apple en hadden dan eerst commentaar op die notch. Als Apple volgend jaar een half scherm notch maakt of een scherm met twee bezels terug, gaan ze er allemaal weer achteraan bij Google. Daaraan zie je wie de meeste invloed heeft in de smartphoneworld. Overigens een heel clean , dat nieuwe scherm van de update android P, lang niet slecht.

    Ik moet er wel nog bij vermelden, Samsung doet het NIET MEER , dat hebben ze afgeleerd en dat siert hen nu wel.

  2. Android 11!

  3. Als de notch wat kleiner wordt zodat je bijvoorbeeld ook de percentage van de batterij kan zien ben ik al blij en gek genoeg om de volgende x te kopen.

  4. Hahaha , eerst lacht iedereen met de notch en nu gaan ze hem massaal kopiëren , how low can you go
    Als Apple morgen een roze Iphone uitbrengt met als enige beltoon YMCA heeft elk andere fabrikant er na enkele maanden ook een !

  5. Heel goed dat iCulture dit soort verslagen over Android ook presenteert. Ik denk niet zo in hokjes dat alleen dat en dat systeem perfect is en vind het op z’n tijd fijn om wat breder geïnformeerd te worden.

  6. Nouja, je mag het wel een beetje nuanceren. Google gaat die notch niet verplichten ofzo in Android P, maar geeft alleen de mogelijkheid dat wanneer een fabrikant een notch wilt maken, dan heeft Android P er ondersteuning voor.

    Gelukkig is de line-up van Nokia voor 2018 notch vrij 🙂

  7. Heel jammer dat zovelen hierin het voorbeeld van Apple volgen. Apple moet het maar als een compliment zien. Ik blijf de notch hoe dan ook lelijk vinden en boven alles geen toegevoegde waarde hebben. Geef mij maar bezels van een paar millimeter boven en onder en een scherm dat verder niet onderbroken wordt. Gelukkig voor mij behoren de hierboven getoonde merken toch niet tot mijn eventuele opvolgers van mijn huidige telefoon.

    Ik vraag me trouwens wel af of alle telefoons daadwerkelijk na-apers zijn, aangezien bij sommigen de productietijd vast al langer loopt. En de Essential Phone was tenslotte eerder dan de Iphone X. Maar goed, zoals zovaak zet Apple een trend. We gaan wel zien hoe dit gaat aflopen. Apple mag er in ieder geval snel weer mee stoppen, dan volgt de rest wel vanzelf. En zodra Apple de sensoren en de camera achter het scherm weet te krijgen, verdienen ze tenminste weer de titel van grootste inventor.

  8. Misschien ook vermelden dat de eerste telefoon met een notch niet de iPhone was maar de Essential Phone (met Android dus). Het is bovendien een logisch gevolg van de voorkant zo veel mogelijk willen gebruiken voor scherm. Dat Google ondersteuning in de API’s stopt voor ontwikkelaars om er mee om te gaan is niet meer dan logisch. Er zijn overigens zat dingen waar Android (veel) eerder mee was dan Apple. Of gaan we ook zeggen dat iedereen Apple copieert nu er een OLED scherm in de X zit? Leentjebuur spelen doen ze allemaal. Dus inderdaad een beetje roze Apple bril. 🙂

  9. Ik koop pas weer het een nieuwe telefoon als die geen lelijke notch meer heeft. Die notch had Apple natuurlijk ook véél liever niet gehad, want het gaat in tegen alles waar Apple ooit voor stond: elegant én functioneel. Smaken verschillen, maar als er ineens een stuk uit je TV scherm verdwijnt, dan zou het een big no-no zijn. Maar kennelijk is dat geen probleem voor de iphone x bezitters, al vraag ik me serieus af of stiekun het merendeel van deze groep een iphone zónder die notch had gekocht als die er was geweest waarmee je én face id had én gewoon mooi schermvullend beeld had zónder een knip eruit. Kwestie van nog even wachten .

  10. Origineel geplaatst door Marco
    Misschien ook vermelden dat de eerste telefoon met een notch niet de iPhone was maar de Essential Phone (met Android dus).

    Hmm, maar verscheen die Essential Phone niet nádat het internet al helemaal vol stond met geruchten dat Apple met een notch bezig was? Net zoals er ook al toestellen met strepen op de behuizing uitkwamen toen de eerste geruchten daarover opdoken?

  11. @Marco: Je kunt Face ID over een tijdje ook gewoon integreren in het scherm. Daar zal achter de schermen (nee geen bewuste pun😁) hard aan gewerkt worden.

  12. Had eerst ook mijn twijfels over de notch en om die reden wilde ik de iphone X niet kopen. Uiteindelijk ben ik toch om en eerlijk gezegd valt het mij niet meer op en vind ik de notch zelfs mooi. Blijkbaar went alles net zoals het ontbreken van een koptelefoon ingang, want ik kan niet meer zonder mijn bluetooth koptelefoon. Beste toestel dat ik ooit heb gehad!!

  13. @Gonny van der Zwaag: Gonny, laten we vooral zoveel mogelijk objectief blijven. Er werd al heel lang aan de Essential Phone gewerkt door een nieuw bedrijf. Zou zo’n bedrijf in zo korte tijd hun productie kunnen aanpassen en ook nog werkend op de markt krijgen? Het moment van presentatie is nu eenmaal iets anders dan het moment van productie.
    Wat er tijdens het WMC is gepresenteerd, is veelal schaamteloze jatwerk, maar je zou Andy Rubin te kort doen om hem over één kam te scheren met de diverse Chinese producenten.

  14. Origineel geplaatst door EOTB
    Ik koop pas weer het een nieuwe telefoon als die geen lelijke notch meer heeft. Die notch had Apple natuurlijk ook véél liever niet gehad, want het gaat in tegen alles waar Apple ooit voor stond: elegant én functioneel. Smaken verschillen, maar als er ineens een stuk uit je TV scherm verdwijnt, dan zou het een big no-no zijn. Maar kennelijk is dat geen probleem voor de iphone x bezitters, al vraag ik me serieus af of stiekun het merendeel van deze groep een iphone zónder die notch had gekocht als die er was geweest waarmee je én face id had én gewoon mooi schermvullend beeld had zónder een knip eruit. Kwestie van nog even wachten .

    Eerlijk gezegd zie je de notch na enkele minuten gebruiken niet meer. Ik vind het wel iets hebben, de notch en je kan ook direct zien welke iPhone het is, iets wat van ons allen al een aantal jaren een wens is, toch?

  15. Origineel geplaatst door ACTA Est fabula
    Heel goed dat iCulture dit soort verslagen over Android ook presenteert. Ik denk niet zo in hokjes dat alleen dat en dat systeem perfect is en vind het op z’n tijd fijn om wat breder geïnformeerd te worden.

    Helemaal mee eens!

  16. Ik begrijp werkelijk de ophef niet: Apple heeft hiervoor gekozen omdat ze anders de camera voor Face-ID niet weggewerkt kregen, en het wordt gepresenteerd alsof ze een soort van fashion statement hebben gedaan, welke andere fabrikanten nu snel willen volgen. Nu zit de notch er in, en als ze eenmaal de camera weggewerkt krijgen achter het beeldscherm niet meer: volkomen logisch, lijkt me.

    Dat hijgerige gedoe over wie er wel of geen notch heeft, en of het wel of niet komt op nieuwe Apple /Android toestellen, is volslagen onbegrijpelijk.

  17. @Melvin: Mee eens. Ik vind het ook wel iets hebben.

  18. @melvin ik vind de notch dus ook wel wat hebben. Het heeft wat eigenzinnigs en dat past weer bij Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.